Doba od zasnub po svatbu
Doba od zasnub po svatbu
Co sa tyka "etikety", zvykov atd. atd., som bohuzial nic na nete nenasiel. Aka je zvycajna doba od zasnub po svatbu? Stretavam sa s dobou mesiac, dva...aj pol roka, rok. Je vsak "normalne", aby cas od zasnub po svatbu bol 3 roky (zatial', a planuje sa na 4 aj pol?
Ked sa s niekym zasnubim, je to ako uzatvorenie nepapieroveho manzelstva.
Moja sestra sa zasnubila so svagrom (este nie je oficialne v rodine, zatial sa nezosobasili, ale ja ho ako svagra beriem) asi pred 3-4 rokmi. Nemju vlastny dom, ziju v podnajme, su vsak zarobkovo cinny, nevyzera to, ze by si zili zle, maju sa radi, no nechcu sa zobrat, kym nebudu mat postaveny dom atd.
Zasnubeni ludia si vlastne "skusaju" ake by to bolo, keby boli manzelmi. Zasnubim sa s niekym, lebo by som s nim rad zil dokonca zivota, no chcem to zatial len skusit, preto neletime hned do kostola, na radnicu alebo niekam inam sa zosobasit.
Mat rad - mozes mat spoluziaka, kamaratku, otca, matku, sestru...
Lubit - frajerku, frajera.
Milovat - frajerku, frajera. No tu sa uz jedna o hlbsi cit, kedy ste schopni svoju polovicku branit vlastnym telom.
K tomu rozdielu od pinca:
Ked sa dvaja zasnubia, vymenia si obrucky. Ma to hlboky zmysel, vies, ze k niekomu patris, nie je to "len tak nadivoko" v strachu, ze Ta ten druhy vo vztahu len tak opusti.
Moja sestra sa zasnubila so svagrom (este nie je oficialne v rodine, zatial sa nezosobasili, ale ja ho ako svagra beriem) asi pred 3-4 rokmi. Nemju vlastny dom, ziju v podnajme, su vsak zarobkovo cinny, nevyzera to, ze by si zili zle, maju sa radi, no nechcu sa zobrat, kym nebudu mat postaveny dom atd.
Zasnubeni ludia si vlastne "skusaju" ake by to bolo, keby boli manzelmi. Zasnubim sa s niekym, lebo by som s nim rad zil dokonca zivota, no chcem to zatial len skusit, preto neletime hned do kostola, na radnicu alebo niekam inam sa zosobasit.
Mat rad - mozes mat spoluziaka, kamaratku, otca, matku, sestru...
Lubit - frajerku, frajera.
Milovat - frajerku, frajera. No tu sa uz jedna o hlbsi cit, kedy ste schopni svoju polovicku branit vlastnym telom.
K tomu rozdielu od pinca:
Ked sa dvaja zasnubia, vymenia si obrucky. Ma to hlboky zmysel, vies, ze k niekomu patris, nie je to "len tak nadivoko" v strachu, ze Ta ten druhy vo vztahu len tak opusti.
Re: Doba od zasnub po svatbu
No čo sa týka zvykov, tak u nás sa hovorí, že svadba by mala byť do roka a do dňaNZXT napísal:Co sa tyka "etikety", zvykov atd. atd., som bohuzial nic na nete nenasiel. Aka je zvycajna doba od zasnub po svatbu? Stretavam sa s dobou mesiac, dva...aj pol roka, rok. Je vsak "normalne", aby cas od zasnub po svatbu bol 3 roky (zatial', a planuje sa na 4 aj pol?
chceš tým povedať, že prsteň mi alebo lepšie povedané nám pomôže k tomu, aby jeden z páru nebol napríklad druhému neverný?Mastros napísal:K tomu rozdielu od pinca:
Jasné, že je to niečo viac, ale ako mladý chlapec pri svojej prvej láske tvrdí, že ona je tá pravá a že nechce žiadnu inú a že s ňou chce byť do konca života, je to rovnaká blbosť ako to, keď sa dvaja zasnúbia a tvrdia, že o pár rokov (napr. do svadby) vydržia stále spolu. Môže to tak byť, ale aj nemusí. Prsteň a pár slov nedokážu rozkázať srdcu, nidky nevieš, čo príde.
pinco, netvrdim, ze to tak musi byt. Vzdy je mala sanca, ze sa cosi pokazi.
Ak uz dojde k nevere, je to prvy a posledny raz. Ak som uz zasnubeny a podvedie ma snubenica, spravi to prvy a posledny raz. V momente s nou skoncim. Zasnuby su v mojich ociach predstupnom manzelstva. Je iste, ze sa zosobasia, ze su uz svoji, caka sa len a len na ten sobas, kedy sa to patricne specati.
Ak uz dojde k nevere, je to prvy a posledny raz. Ak som uz zasnubeny a podvedie ma snubenica, spravi to prvy a posledny raz. V momente s nou skoncim. Zasnuby su v mojich ociach predstupnom manzelstva. Je iste, ze sa zosobasia, ze su uz svoji, caka sa len a len na ten sobas, kedy sa to patricne specati.
V podstate suhlasim s Mastrosom. Zasnuby v konecnom dosledku nemusis mat vobec. Ja sa pripravujem na to, ze skor ci neskor ma to pri sucasnej priatelke caka. Beriem to skor ako taky romanticky prvok vo vztahu, pri prilezitosti zasnub sa zrejme prvykrat stretnu aj nase rodiny (kedze su vzdialene viac ako 150km, zrejme dovtedy prilezitost nebude). Pokial vztah akosi smeruje k spolocnej buducnosti, jej planovaniu, dlhodobemu spolocnemu byvaniu atd., tak podla mna nieje dovod do zasnub neist. Nevidim v tom ziadne minus. A ak sa zasnubime niekedy v lete (priklad), tak urcite nebudem bojovat za to, aby sme sa o rok vzali. Bude to podobne, ako vo vyssie spomenutom pripade - az sa dokonci skola, alebo az bude plnohodnotne spolocne byvanie, ci ina "meta", ktoru si urcime.