Ako zarobit PRACHY?
tak tak, ako hovori erytrocyt... sam som brigadoval, ked som mal 15 v jednej firme, podpisoval som aj zmluvu, proste vsetko co k tomu patri... no bez znamosti si v takom veku tazko najdes brigadu (ked tak nejake letaky, pripadne na stavbe)
ak by si sa nahodou dostal na nejaku stavbu, tak si davaj bacha, aby ta niekto nezneuzil (myslim to tak, ze si tam odmakas mesiac a nakoniec neuvidis ani korunu - takych uz bolo vela...)
ak by si sa nahodou dostal na nejaku stavbu, tak si davaj bacha, aby ta niekto nezneuzil (myslim to tak, ze si tam odmakas mesiac a nakoniec neuvidis ani korunu - takych uz bolo vela...)
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som som aktívne začal brigádovať keď som mal čerstvých 16 a nebol problém šiel som do agentúry a oni dohadzovali joby. Samozrejme že si nechávali tučnú províziu (cháp tučnú vzhľadom na hodinovú sadzbu) ale to je koniec koncov aj ich prácou zdierať ľudí ktorí nemajú možnosť zohnať si nejakú lepšiu prácu.
musi...ale moze mat poziadavky, ktore ich neporusuju, aj ked prakticky trochu obmedzuju mladych...toto najdes vo viacerych firmach
len tak napr. v SCP v Ruzomberku beru brigadnikov od 17...a neporusuju tym urcite ziaden zakon...argumentuju to tym, ze administrativna praca je pre 16 rocnych este nevhodna (mimochodom to je az od tohto roku - doteraz bolo od 16 a veselo po znamosti brali
)...zatial co v nejakej Besenovej (termalne kupalisko pri RK)...bez problemov zoberu pomocneho plavcika, informatorku a pod. aj od 15
len tak napr. v SCP v Ruzomberku beru brigadnikov od 17...a neporusuju tym urcite ziaden zakon...argumentuju to tym, ze administrativna praca je pre 16 rocnych este nevhodna (mimochodom to je az od tohto roku - doteraz bolo od 16 a veselo po znamosti brali
-
erytrocyt
VIP
Každá fitma má SVOJE požiadavky. Už sa jasnejšie vyjadriť neviem. Ak nemá prácu pre 15 ročných chlapcov, dievčatá, alebo je to rizikové pracovisko, alebo to je práca kde potrebuješ kvalifikáciu tak je samozrejmé, že 15 ročného človeka na brigádu nezoberú. Ale napr. záhradkárske práce, roznášanie letákov, proste neodborné práce, podľa zákonov môžeš pracovať od 15 rokov. Pod 15 rokov sa to považuje za detskú prácu, čo je myslím trestný čin.Te-wei napísal:Prebehol som zakonník práce ale nič som tam o tom nenašiel. napíšeš mi kde to tam je? Docela by ma to zaujímalo.
btw: Naša tak ako aj každá iná firma sa musí riadiť zakonmy SR, ked už si to tu tak dôrazne naznačil.
-
bolek
Guru
Presne, ked ide clovek do takejto agentury, tak musi ratat s tym, ze to, co dostane je velmi, velmi mala ciastka, pretoze tam neskutocne zdieraju. Asi to beru tak, ze ked ten clovek zufalo potrebuje pracu, tak bude suhlasit takmer so vsetkym.Vesper napísal:Ja som som aktívne začal brigádovať keď som mal čerstvých 16 a nebol problém šiel som do agentúry a oni dohadzovali joby. Samozrejme že si nechávali tučnú províziu (cháp tučnú vzhľadom na hodinovú sadzbu) ale to je koniec koncov aj ich prácou zdierať ľudí ktorí nemajú možnosť zohnať si nejakú lepšiu prácu.
Sepiroth, na ten chat je potrebna anglictina na urovni. Nieco taketo je napr. na stranke http://job.server.sk/---aktualna-ponuka ... idcat-je-1, ale je to len pre dievcata.
myslel som to sice zartom, ale ked si to tak vezmem, prachy su prachy. A tu platia fakt slusne, za prinajmensom zaujimavu robotu.bolek napísal:Presne, ked ide clovek do takejto agentury, tak musi ratat s tym, ze to, co dostane je velmi, velmi mala ciastka, pretoze tam neskutocne zdieraju. Asi to beru tak, ze ked ten clovek zufalo potrebuje pracu, tak bude suhlasit takmer so vsetkym.![]()
Sepiroth, na ten chat je potrebna anglictina na urovni. Nieco taketo je napr. na stranke http://job.server.sk/---aktualna-ponuka ... idcat-je-1, ale je to len pre dievcata.
Re: Ako zarobit PRACHY?
popytaj sa kamosov kde robia a ze ci ti nevedia nieco vybavit alebo vo firmach kde beru brigadnikov sa opytaj a ked nevies najst tak bud pockaj na vek ked budes mat 18 vtedy mas vecsiu sancu najst si pracu alebo sa vyser nato a zacni volaco kradnut hocico a oj-bavat a stym sa da najviac zarobit ale tuto moznost by som zvolil az v poslednom pripade.Masaker napísal:caute... mam taky púroblem ... potrebujem prachy...
idem mat 16 rokov a manualna praca nnieje problem... ale nejak jej nejest... poradte vase tipy na zarobenie lowe...
dik
//autoeditácia príspevku ( 16 Feb 2009, 0:04 )
alebo zacni kradnut zelezo jak ciganiMasaker napísal:caute... mam taky púroblem ... potrebujem prachy...
idem mat 16 rokov a manualna praca nnieje problem... ale nejak jej nejest... poradte vase tipy na zarobenie lowe...
dik
urobila si chybu ze si isla cez quety.sk totiz oni ta tak trosku dost zdieraju..mal som znameho ktory predaval a predava ruze..kupuje ICH ZA 30korun teda jedno euro a predava ich za 5 € samozrejme ze v Bratislave po podnikoch..nema zivnost ani nic a pochybujem ze tie quety to tiez maju..teda za jednu ruzu to mal 4 € takze skus si teraz ty vypocitat kolko ruz si kupila a aky zisk si mohla mat ty..ked si odmyslis to ze by ta mohla chytit SOI..ale sanca minimlane..bolek napísal:Ja mam 18 a tiez bol problem najst si nieco, asi to bude tym, ze som zacala hladat az zaciatkom jula. Skus pozret na nete, hoci tam toho vela nie je, aj ked sa zda, a vacsinou sa ti ani neozvu
. Ja som cez net nasla www.quety.sk, kde vlastne ponukas parikom ruze, potrebuju praveze mladych ludi od 15 rokov, zaucia ta za dva dni, robis 5 hodin denne v lubovolne dni v tyzdni, ked si sikovny, tak ti to vynesie aj 90/hod, ale to musi byt fakt dobry iden
, inac je to ovela menej.
Potom je najlepsie sa ist priamo spytat do obchodov, hypermarketov, vyrobni a pod, ci nepotrebuju pomocnu silu - upratovanie, vykladanie tovaru, triedenie...Ked prides osobne, je ovela vacsia sanca ako ked len napises nejaky mail.
Potom je dobre kontaktovat pracovnu agenturu v tvojom meste, tam su vsak tie prace (vacsina) az od 16 rokov, ak sa nemylim, zvacsa sa ani neozvu, popripade ti hodia pracu, ze dostanes 35/hod.
Uplne najidealnejsi pripad je, ked ti moze vybavit alebo dopomoct k praci nejaky znamy resp. nejaky kamarat, ktory tam uz pracuje. Vela stastia