Ako zarobit PRACHY?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Te-wei: Omyl. Legálne môžeš pracovať od 15 rokov, s tým, že na prácu potrebuješ súhlas zákonného zástupcu.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Ja hovorím podla toho čo viem a viem,že v našej firme berú hodne brigádnikov a žiadneho pod osemnásť, aj ak by mal súhlas zak. zastupcu. A vek je prvé na čo sapýtajú.
Pochybujem o tom...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jedna vec sú požiadavky vašej firmy, druhá vec sú zákony Slovenskej republiky.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

tak tak, ako hovori erytrocyt... sam som brigadoval, ked som mal 15 v jednej firme, podpisoval som aj zmluvu, proste vsetko co k tomu patri... no bez znamosti si v takom veku tazko najdes brigadu (ked tak nejake letaky, pripadne na stavbe)
ak by si sa nahodou dostal na nejaku stavbu, tak si davaj bacha, aby ta niekto nezneuzil (myslim to tak, ze si tam odmakas mesiac a nakoniec neuvidis ani korunu - takych uz bolo vela...) :wink:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja som som aktívne začal brigádovať keď som mal čerstvých 16 a nebol problém šiel som do agentúry a oni dohadzovali joby. Samozrejme že si nechávali tučnú províziu (cháp tučnú vzhľadom na hodinovú sadzbu) ale to je koniec koncov aj ich prácou zdierať ľudí ktorí nemajú možnosť zohnať si nejakú lepšiu prácu.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Prebehol som zakonník práce ale nič som tam o tom nenašiel. napíšeš mi kde to tam je? Docela by ma to zaujímalo.

btw: Naša tak ako aj každá iná firma sa musí riadiť zakonmy SR, ked už si to tu tak dôrazne naznačil.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

musi...ale moze mat poziadavky, ktore ich neporusuju, aj ked prakticky trochu obmedzuju mladych...toto najdes vo viacerych firmach
len tak napr. v SCP v Ruzomberku beru brigadnikov od 17...a neporusuju tym urcite ziaden zakon...argumentuju to tym, ze administrativna praca je pre 16 rocnych este nevhodna (mimochodom to je az od tohto roku - doteraz bolo od 16 a veselo po znamosti brali ;))...zatial co v nejakej Besenovej (termalne kupalisko pri RK)...bez problemov zoberu pomocneho plavcika, informatorku a pod. aj od 15
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Te-wei napísal:Prebehol som zakonník práce ale nič som tam o tom nenašiel. napíšeš mi kde to tam je? Docela by ma to zaujímalo.

btw: Naša tak ako aj každá iná firma sa musí riadiť zakonmy SR, ked už si to tu tak dôrazne naznačil.
Každá fitma má SVOJE požiadavky. Už sa jasnejšie vyjadriť neviem. Ak nemá prácu pre 15 ročných chlapcov, dievčatá, alebo je to rizikové pracovisko, alebo to je práca kde potrebuješ kvalifikáciu tak je samozrejmé, že 15 ročného človeka na brigádu nezoberú. Ale napr. záhradkárske práce, roznášanie letákov, proste neodborné práce, podľa zákonov môžeš pracovať od 15 rokov. Pod 15 rokov sa to považuje za detskú prácu, čo je myslím trestný čin.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Aj sproste roznasanie letakov je preplnene na pol roka dopredu.. Polroka som cakal kym sa k tomu dostanem, nastastie mi to vyslo presne na prazdniny.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

Masaker napísal:hahaha

toto je srandovny prispevok...by som sa asi hanbil...
take nieco ako kukla by tam nefungovalo? (len sa pytam... nieze by som to chcel robit)
ja by som to za tie prachy robil. mas kontakt?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Vesper napísal:Ja som som aktívne začal brigádovať keď som mal čerstvých 16 a nebol problém šiel som do agentúry a oni dohadzovali joby. Samozrejme že si nechávali tučnú províziu (cháp tučnú vzhľadom na hodinovú sadzbu) ale to je koniec koncov aj ich prácou zdierať ľudí ktorí nemajú možnosť zohnať si nejakú lepšiu prácu.
Presne, ked ide clovek do takejto agentury, tak musi ratat s tym, ze to, co dostane je velmi, velmi mala ciastka, pretoze tam neskutocne zdieraju. Asi to beru tak, ze ked ten clovek zufalo potrebuje pracu, tak bude suhlasit takmer so vsetkym. :roll:
Sepiroth, na ten chat je potrebna anglictina na urovni. Nieco taketo je napr. na stranke http://job.server.sk/---aktualna-ponuka ... idcat-je-1, ale je to len pre dievcata.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

bolek napísal:Presne, ked ide clovek do takejto agentury, tak musi ratat s tym, ze to, co dostane je velmi, velmi mala ciastka, pretoze tam neskutocne zdieraju. Asi to beru tak, ze ked ten clovek zufalo potrebuje pracu, tak bude suhlasit takmer so vsetkym. :roll:
Sepiroth, na ten chat je potrebna anglictina na urovni. Nieco taketo je napr. na stranke http://job.server.sk/---aktualna-ponuka ... idcat-je-1, ale je to len pre dievcata.
myslel som to sice zartom, ale ked si to tak vezmem, prachy su prachy. A tu platia fakt slusne, za prinajmensom zaujimavu robotu. :P myslim, ze anglinu mam na celkom obstojnej urovni, len niesom baba....a kedze je to zrejme s webcamerou, asi by som to obist nemohol.... bohaca, a to sa budu zenske stazovat na neviem co. Vsak ony keby nemali blbe moralne zabrany a netvarili sa ako neviem ake sväté, tak im patrí svät. len su prilis blbe na to, aby pouzili veci, co maju od prirody. Namiesto toho sa vkuse snazia podobat nam, chlapom. a neuvedomuju si, ze my sme takýto len preto, ze nemame od prirody to, co ony....
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Sepiroth napísal:ja by som to za tie prachy robil. mas kontakt?
no hej aj ja... ale je to blbe... kazdy budem mat screen shot plochy ako som tam ja ako kkt... cez webku... radsej to chatovanie... to by bolo v poho
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aiden napísal:to nejako po znamosti?...lebo inak nechapem co z toho ma :)
sak to je on z dediny a aj ti chalani su z tej dediny... a on ma vela penazi.. tak mu to jedno... ked chcete robte...tak sa mu tam motaju po stavbe ako kkti...
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

fajn job :lol: ...take daco sa aj oplati
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aiden napísal:fajn job :lol: ...take daco sa aj oplati
no tak za nic.. iba ze tam si 50 sk na hod. staci
Viko6
Medium Expert
Medium Expert

Re: Ako zarobit PRACHY?

Príspevok od používateľa Viko6 »

Masaker napísal:caute... mam taky púroblem ... potrebujem prachy...
idem mat 16 rokov a manualna praca nnieje problem... ale nejak jej nejest... poradte vase tipy na zarobenie lowe...
dik
popytaj sa kamosov kde robia a ze ci ti nevedia nieco vybavit alebo vo firmach kde beru brigadnikov sa opytaj a ked nevies najst tak bud pockaj na vek ked budes mat 18 vtedy mas vecsiu sancu najst si pracu alebo sa vyser nato a zacni volaco kradnut hocico a oj-bavat a stym sa da najviac zarobit ale tuto moznost by som zvolil az v poslednom pripade.

//autoeditácia príspevku ( 16 Feb 2009, 0:04 )
Masaker napísal:caute... mam taky púroblem ... potrebujem prachy...
idem mat 16 rokov a manualna praca nnieje problem... ale nejak jej nejest... poradte vase tipy na zarobenie lowe...
dik
alebo zacni kradnut zelezo jak cigani :lol: :lol: :lol: zoberes do zberu no len uz hodnota zeleza klesla tak budes muset nieco ine kradnut :lol:
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

ades napísal:ked ides uz mat tych 16, tak by si sa po ceste mohol zastavit v nejakej agenture, ktora sprostredkuva pracu, tam by ti mohli nieco najst
hejj ale agentura ta oberie este aj o slipy aj ja zhanam robotu a mam dokonca 15 ... peniaze potrebuje kazdy dnes
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

mna dnes volali do AT&T 14-22, a to som este len 3tiak na strednej :D normalne kebyze mam viac casu ta to berem ale je to strasne o usta, ani na konkurz sa neoplati ist
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

bolek napísal:Ja mam 18 a tiez bol problem najst si nieco, asi to bude tym, ze som zacala hladat az zaciatkom jula :oops:. Skus pozret na nete, hoci tam toho vela nie je, aj ked sa zda, a vacsinou sa ti ani neozvu :roll:. Ja som cez net nasla www.quety.sk, kde vlastne ponukas parikom ruze, potrebuju praveze mladych ludi od 15 rokov, zaucia ta za dva dni, robis 5 hodin denne v lubovolne dni v tyzdni, ked si sikovny, tak ti to vynesie aj 90/hod, ale to musi byt fakt dobry iden :wink:, inac je to ovela menej.
Potom je najlepsie sa ist priamo spytat do obchodov, hypermarketov, vyrobni a pod, ci nepotrebuju pomocnu silu - upratovanie, vykladanie tovaru, triedenie...Ked prides osobne, je ovela vacsia sanca ako ked len napises nejaky mail.
Potom je dobre kontaktovat pracovnu agenturu v tvojom meste, tam su vsak tie prace (vacsina) az od 16 rokov, ak sa nemylim, zvacsa sa ani neozvu, popripade ti hodia pracu, ze dostanes 35/hod.
Uplne najidealnejsi pripad je, ked ti moze vybavit alebo dopomoct k praci nejaky znamy resp. nejaky kamarat, ktory tam uz pracuje. Vela stastia :)
urobila si chybu ze si isla cez quety.sk totiz oni ta tak trosku dost zdieraju..mal som znameho ktory predaval a predava ruze..kupuje ICH ZA 30korun teda jedno euro a predava ich za 5 € samozrejme ze v Bratislave po podnikoch..nema zivnost ani nic a pochybujem ze tie quety to tiez maju..teda za jednu ruzu to mal 4 € takze skus si teraz ty vypocitat kolko ruz si kupila a aky zisk si mohla mat ty..ked si odmyslis to ze by ta mohla chytit SOI..ale sanca minimlane..
Napísať odpoveď