4gb ram ostat pri xp alebo prejst na vistu x64?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kore
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

4gb ram ostat pri xp alebo prejst na vistu x64?

Príspevok od používateľa kore »

Co by sa oplatilo, viac, ake to ma vyhody ci nevyhody.

Zase vistu nemam moc v laske, aj ked x64 pracuje rychlejsie ako 32.
Ale oplati sa ci nie? :roll: Len toto sa bojim. Stroj bude fakt vymakany. Ale bozee OS, linuxx zavaruj ma :D :lol:
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Ak budes mat na Vistu dostatocnu konfiguraciu tak nevidim dovod preco neist do x64
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

No ale radsej by som ostal u xp, vista ma moc nejako nepresvecila aj ked som ju uz videl na viacerych pc. Pri hrach ma aspon o 512MB viac ram, a docela to papa aj ked je len tak pustena, aspon tak od 600MB >

A dufam ze sa vo viste daju vypnut tie otravne okna, lebo ked som bol naposl. u kamosa tak vlozim cd, tolko otazok, este sa ma mohla spytat ze ci ma vobec nacitat CD. :?

Skoda ze xp 64, je az tak zle spravene. :roll:
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

naco ti je potom 4GB ram ked ju nechces vyuzivat, to si tam daj rovno win2000 aby ti to zralo co najmenej a udivuj sa nad tym kolko mas volnej pamate :roll:
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Presne tak. Načo chceš mať v PC 4GB RAM keď chceš len aby čo najmenej z nej bolo využité? Zbytočne vyhodené peniaze. To si radšej kúp 1GB RAM daj si tam XP-čko (ktoré ti bude žrať okolo 400MB) a ešte sa aj tak môžeš tešiť, že máš voľné 600MB, ešte aj ušetríš.

BTW
Pri 4GB RAM by som ani nad ničím iným ako nad Vistou neuvažoval. Myslím si, že sa to oplatí. Skôr či neskôr budeš musieť prejsť na Vistu tak či tak.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

temu si zalozil na to, aby sme ta presvedcili, ze je Vista lepsia ako XP ??...
Ja som skusal Vistu na starom PC, kde sa vliekla.. na novom PC.. uff.. najprv XP.. parada, rychlo bootuje, super, zere 256MB spolu s antivirom, FW atd.. lenze pri otvarani programov, hlavne Firefox, zakazdym mi islo roztrhat disk.. hry deto.. hodil som Vistu 64.. nj par progov mi neslo (cracknut :D ) takze som si nasiel alternativu.. no ale.. prve dni sa Vista spamätava.. no uz par hodin po instalacii islo vsetko svizne... pri spustani mi prebehne ten pasik 3x.. zacne bootovat z disku a 15 sekund a som na ploche.. kym donacita antivir a FW tak + 5 sekund a idem.. i ked pre mna nema podstatu rychlost loadovania.. nerestartujem PC skoro vobec...
ja by som bol najradsej inak, ak by mi Vista zobrala aj viac ako 2GB ram... nech ide vsetko pekne rychlo.. momentalne (priloha).. a kde je problem ze zere ?? ked potrebuje, okamzite vyprazdni sa ramka.. pri GTA IV po dohrani mam v ramke 750mb.. :D ale to loadovanie hier, programov je na nezaplatenie... po kupe disku (nejde mi XP, ani uz neriesim) mam iba Vistu 64.. spokojny som.. inak rozdiel v rychlosti 64 a 32 bit nie je... neuvidis ten rozdiel..
po instale si mozes aj vypnut niektore servisi ak chces... dam ti zoznam (priloha 2) ten windows defender asi nevypinaj, mne to hadzalo chybu po starte WINu... ostatne v pohode vypni... taktiez jasne, tie povolenia.. najdes to v nastaveniach uctov.. vypni to a mas pokoj.. ako ja, vsetko som vypol co sa da, aj co sa neda.. :) GL :wink:
Prílohy
services zmenene.rar
(2.63 KiB) 22 stiahnutí
Schránka01.jpg
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

Clean_Up napísal:...
Pri 4GB RAM by som ani nad ničím iným ako nad Vistou neuvažoval. Myslím si, že sa to oplatí. Skôr či neskôr budeš musieť prejsť na Vistu tak či tak.
alebo si pocka na novy win :) ...tiez si myslim ze neni o com premyslat ako tu uz viacery pisali. ked mas 4 GB tak by to na xp nebolo plne vyuzite a mal by si ich uplne zbytocne, vista x64 je uz dobre podporovana a dost dlho som na nech frcal a nemal som problem :wink:

BTW: neviete kolko najviac GB ram zobere Vista x64??? :cookies:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

17.2 biliona GB, alebo jednoduchsie 16 EB (exabyte)
http://en.wikipedia.org/wiki/Exabyte
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Core. napísal:No ale radsej by som ostal u xp, vista ma moc nejako nepresvecila aj ked som ju uz videl na viacerych pc. Pri hrach ma aspon o 512MB viac ram, a docela to papa aj ked je len tak pustena, aspon tak od 600MB >

A dufam ze sa vo viste daju vypnut tie otravne okna, lebo ked som bol naposl. u kamosa tak vlozim cd, tolko otazok, este sa ma mohla spytat ze ci ma vobec nacitat CD. :?

Skoda ze xp 64, je az tak zle spravene. :roll:
Tie okná si mozes kludne vypnút,uz len kvoli vzhladu a kráse visty by som ostal u visty,samozrejme ked mas dobrý pc tak nie je problém :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Šu-Do napísal:17.2 biliona GB, alebo jednoduchsie 16 EB (exabyte)
http://en.wikipedia.org/wiki/Exabyte
Myslim, ze skor to myslel tak ze kolko si Vista odkroji na svoje porcesy a co necha uzivatelovi.
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

mi-chau napísal:Myslim, ze skor to myslel tak ze kolko si Vista odkroji na svoje porcesy a co necha uzivatelovi.
nie Šu-Do to pochopil spravne. nemal som akurat cas to niekde zhanat tak diky za odpoved :wink: K+
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Šu-Do napísal:ten windows defender asi nevypinaj, mne to hadzalo chybu po starte WINu...
Windows defender som vypol ako prvu vec na asi 20tich vistach co som doteraz instaloval.
Ydeno
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Ydeno »

ked chces pouzivat 4Gb Ram tak jednoznacne Vista lebo XP je uz stary a zoberie ti len 3Gb Max.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zvyšné nevyužité 1GB sa môže použiť na ramdisk.. ;)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Ydeno napísal:ked chces pouzivat 4Gb Ram tak jednoznacne Vista lebo XP je uz stary a zoberie ti len 3Gb Max.
vobec to nezalezi od toho, ci je to Vista alebo XP..64-bitove XP dokaze naadresovat 4GB, ale 32-bitova Vista nie (plati to aj naopak), tak ho tu nezavadzaj :roll: ale je pravda, ze ked mas dostatocne vykonny PC, tak je zbytocne tam davat XP..
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

....

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Vysta ma vôbec nepresvecila daj si Vistu a budes lutovat ja to lutujem
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: ....

Príspevok od používateľa Clean_Up »

asterix3691 napísal:Vysta ma vôbec nepresvecila daj si Vistu a budes lutovat ja to lutujem
V čom ťa nepresvedčila ak môžem vedieť? (Aké máš k nej výhrady?) Resp. prečo je podľa teba XP-čko lepšie?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Windows defender som vypol ako prvu vec na asi 20tich vistach co som doteraz instaloval.
myslel som z procesov, na verzii od BIE, decembrovej + januarovej po vypnuti servisu defendera mi po starte hodilo, ze nemoze ho spustit.. pritom som ho dal prec zo start ponuky.. kazdopadne je uplne off..
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Clean_Up napísal:V čom ťa nepresvedčila ak môžem vedieť? (Aké máš k nej výhrady?) Resp. prečo je podľa teba XP-čko lepšie?
No vista sa stale pita na blbosti presunies nieco do kosa a viskoci ti POVOLIT alebo Zrusit das povolot opita sa zas chcete presunut polozky do kosa das ano a zasa chcete naozaj presunut polozky do kosa .

Dalej XP ak by si dal tak to sa chcem aj ospravedlnit viac ram ako 2 GB si XP nezoberie takze si daj vistu ale 32X a nie 64 .

Ale sam dospejes k nazoru ze XP bolo lepsie
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

asterix3691 napísal:No vista sa stale pita na blbosti presunies nieco do kosa a viskoci ti POVOLIT alebo Zrusit das povolot opita sa zas chcete presunut polozky do kosa das ano a zasa chcete naozaj presunut polozky do kosa .

Dalej XP ak by si dal tak to sa chcem aj ospravedlnit viac ram ako 2 GB si XP nezoberie takze si daj vistu ale 32X a nie 64 .

Ale sam dospejes k nazoru ze XP bolo lepsie
musim ta sklamat ale to vypytovanie sa da vo Viste vypnut cize si bez argumentu :wink: btw ani Vista x86 neberie 4GB ram tak aspon netrep :wink:
Napísať odpoveď