Strata rychlosti pri zdielani internetu cez Wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Abek1988
Light Expert
Light Expert

Strata rychlosti pri zdielani internetu cez Wifi

Príspevok od používateľa Abek1988 »

Zdravim mam internet rychlost 12000 Kbps tento internet zdielam cca 3km cez WIFI. Problem je ze ja doma mam rychlost 12000 Kbps a tam kde to zdielam nieje vecsia rychlost ako 3000 Kbps signal mam cca 60 percent. Dik za rady. Newiem uz co mam robyt skusal som aj ine AP a client. :idea:

//t0m4s3 - upraveny nazov temy
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ping mas aky cez siet??? Podla mna to bude aj tak tym signalom.
Abek1988
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Ping mas aky cez siet??? Podla mna to bude aj tak tym signalom.
Ked dam pingmeter na dsl.sk tak mi tam pise taky isty ako mam doma cize odozva je tam dobra..35ms

A cez siet je priemerny ping na koncovom zariadeni 16ms
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mal som na mysli ping z pocitaca, ktory je vzdialeny 3km, konkretne ping z toho pocitaca na AP na ktore sa pripaja, resp. na router. Ak je to tych 16ms, tak by tam problem nemal byt. Nemas tam vypadky???

Skus napisat do prikazoveho riadku: ping 192.168.1.1 -t (192.168.1.1 nahrad IP adresou AP/routru), pripadne skus ping sme.sk -t. Ten ping nechaj bezat par minut, ze ci nebudu vypadky, rozne kolisanie atd... Ake tam mas pouzite zariadenia a kolko PC sa pripaja na ten vysielac (AP/router)??? Este by sa mozno zisiel obrazok s popisom siete, kde je ake zariadenie, kde je kolko PC atd...
Abek1988
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Mal som na mysli ping z pocitaca, ktory je vzdialeny 3km, konkretne ping z toho pocitaca na AP na ktore sa pripaja, resp. na router. Ak je to tych 16ms, tak by tam problem nemal byt. Nemas tam vypadky???

Skus napisat do prikazoveho riadku: ping 192.168.1.1 -t (192.168.1.1 nahrad IP adresou AP/routru), pripadne skus ping sme.sk -t. Ten ping nechaj bezat par minut, ze ci nebudu vypadky, rozne kolisanie atd... Ake tam mas pouzite zariadenia a kolko PC sa pripaja na ten vysielac (AP/router)??? Este by sa mozno zisiel obrazok s popisom siete, kde je ake zariadenie, kde je kolko PC atd...
No ping na koncovy router je 7 az 15ms a ping sme.sk bol 30 az 50ms pekny ziadne velke kolisanie...Ale skusal som posielat nejaky vecsi subor cez ICQ a slo to maximalne 200kb.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hmm, v nastaveni zariadeni by si mal mat aj prenosovu rychlost. Mas to nastavene na auto, 11mbit, 5.5mbit... alebo ako??? No teraz to vyzera tak, ze nestiha zariadenie, ktore tam mas.
Abek1988
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Hmm, v nastaveni zariadeni by si mal mat aj prenosovu rychlost. Mas to nastavene na auto, 11mbit, 5.5mbit... alebo ako??? No teraz to vyzera tak, ze nestiha zariadenie, ktore tam mas.
Nastavene je to na auto a vlastne je to 54mbit zariadenie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skus to prepnut, aj ked prilis tomu neverim. Hod tam napriklad 22mbit, pripadne 11mbit. Myslim si, ze to vsak nepomoze.
Napísať odpoveď