Hip-Hop - umelci a ich tvorba

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Digital
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

skura3 napísal:troška som to prehnal ked som povedal ze texty o nicom mal som skorej pouzit neoriginalne, vsetky tieto temy som uz pocul na starych albumoch NS a pod...ked pocujem takyto typ repu tak si predstavim 15rocne decka ktore sa hraju(vlastne sa nehraju ale casom pridu nato ze sa hrali) na stokarov, su vecne nasraty a nespokojny ...viem ze sa to neda porovnat ale kvalitny album vyzera asi takto Cistychov - Posledny doberman - citit z toho ze ma daco odzite ,ma styl, ma silu mena,ma dobru flow(tu ma vela reperov) ma respekt, je original, je osobnosť......no a este ktym umelcom tak umna su naj KF,LUZA,VEC a takmer vsetky projekty co sa tocia kolo nich
Sorry ale musim ta vysmiat trochu... Cistychov poriadne klesol u mnohych ludi ktory mali radi skor tie veci typu ns ... ak je hento podla teba kvalitny album tak potom ja neviem asi moc nemas rad staru skolu , lebo presne ten album cisteho pripomina tych 15 rocnych gangstrov po uliciach. Zla strava je presny opak , tie texty barjaky soplak anilen nepochopí... takze si trosku na omyle . A este aj ze pripominaju ns , no ved ked sa drzia toho origo stýlu tak samozrejme ze to bude pripominat ns, stanicu projekt atd... Posledny doberman je posledný odpadový výplod tejto doby , tak isto ako sa doebkal dena , cisty , bacil a vsetci ostatny. Zla strava je jediná kapela ktora si stale zastava svoj stýl, ten pravdivý a originálny. Neni to stale o tom istom , texty su viac basnickou formou a nee nejake veci ze co prezil som , do ma nahanal a kolko zarobím...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Keby nebolo Cisteho, Denu a Bacila tak by si teraz pocuval dookola jeden a ten isty album ktory by za rok vysiel... Toc si dalej Zlu Stravu, tamten ma rad H16 - podla toho co je jeho fav si utvor nazor a neries ho. BTW idem vam pakovat STANICU PROJEKT, cekujte Lamcle.

http://lamky.net/viewtopic.php?p=687157#687157
tahajte moj rls a svet bude lepsi :D
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

Digital: mozes ma vysmiat v pohode je to tvoj nazor...klesol u vela ludi ? mozno u teba ...musis pochopit ze uz je ina doba ze repovat stale rovnako a o tom istom je pre ludi nuda...mam rad taky album ktory ked si pustim tak tam pocujem nieco nove co posuva tu hudbu dalej...myslis ze s tym albumom zla strava kolko preda nosicov ? mozno tak 200ks...a prosim ta len mi nenapis ze to je jedno....preco ten album potom nahrali ? ....vies na slovensku je taka situacia ze ked chce hip hopovi umelec predat tak musi prist fakt s niecim novym musi zaujat...toto neni amerika kde undergroundovy reperi vydavaju dosky jak na beziacom pase ,ked sa skupina rozhodne vydat album tak to proste musi byt fakt namakane lebo inak sa to nechyti.....btw pozrel si si anketu na hiphop.sk ? rozoberaju tam album zlej stravy ......a este ktomu deleniu ze stara skola a pod. chapes vtedy bola ina doba ,vtedy sa repovalo o tom ako to tu bolo....no a to iste sa robi aj teraz ,lenze nemozes cakat ze cisty a spol. ktory su uz uplne niekde inde ako vtedy budu repovat stale o tom istom dookola...je to vyvoj...je mi jedno ci su na albume stokarske temy alebo party tracky ide oto ako to je podane ako to znie jak celok...proste mam rad kvalitu
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak tak. Ked neurobis nieco nove, alebo NEZAJEBES TAK NESKUTOCNE jak SP teraz, nemas sancu to dobre predat. Na SP mi chyba nieco take vtipne, vsetko je to viac-menej take negativne... nic optimisticke srandovne. V tomto u mna vedu ORIKOULE - pecka :D! No ako som povedal, SP album to je daco neskutocne. Mame byt na co hrdy.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

skura3: Hip-hop.sk ankety stoja za velky shit. Ides tu tvrdit statistiky ankety kde polovica respondentov su ludia vo veku 13-15 rokov. Album ZS je niekde uplne inde. Robili to pre par ludi, co je na tom albume pocut (aspon podla mna). Ak si najdes par stran dozadu moje nazory na ZS ako som argumentoval Digitala tak som mal podobny nazor ako ty. Tvrdil som, ze nic nedosiahli a taka skupina nema vyznam pre scenu.

moosha: Album SP ma nejak neprekvapil. Nemam daleko do KE, teda k "nasej tvorbe", ale tie flowy su nudne, texty troska otrepane. Jedine co ma snad tesi z toho albumu je to, ze sa to na vychode aspon trocha hybe, to je snad vsetko. Pls, neukamenuj ma.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pohodicke :). Predsa mojmu nadseniu trocha pridava to, ze su ztadik.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

yazoo napísal:skura3: Hip-hop.sk ankety stoja za velky shit. Ides tu tvrdit statistiky ankety kde polovica respondentov su ludia vo veku 13-15 rokov. Album ZS je niekde uplne inde. Robili to pre par ludi, co je na tom albume pocut (aspon podla mna). Ak si najdes par stran dozadu moje nazory na ZS ako som argumentoval Digitala tak som mal podobny nazor ako ty. Tvrdil som, ze nic nedosiahli a taka skupina nema vyznam pre scenu.
no k tym anketam, urcite nestoja za velky shit..lebo aj 15rocny ludia su ludia(neviem sice ako si prisiel na ten vekovy priemer)..je to presne to iste co tuna na fore myslis ze tu kazdy v tomto topicu ma 25a viac.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

moosha napísal:Tak tak. Ked neurobis nieco nove, alebo NEZAJEBES TAK NESKUTOCNE jak SP teraz, nemas sancu to dobre predat. Na SP mi chyba nieco take vtipne, vsetko je to viac-menej take negativne... nic optimisticke srandovne. V tomto u mna vedu ORIKOULE - pecka :D! No ako som povedal, SP album to je daco neskutocne. Mame byt na co hrdy.
u mna jednoznacne vediet Danost, chytil ma jeho track "Prečo"
vynikajuce texty, vtip, flow, rytmus.. :king:

"Aj tak su tu samé lajná,
žiadna aura netrapi ma flóra fauna,
iba jak neurobiť zo seba klauna.."
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

skura3 napísal:no k tym anketam, urcite nestoja za velky shit..lebo aj 15rocny ludia su ludia(neviem sice ako si prisiel na ten vekovy priemer)..je to presne to iste co tuna na fore myslis ze tu kazdy v tomto topicu ma 25a viac.
Je rozdiel ak niekto pocuva rap 2 roky a pocuva party shity a ked niekto pocuva rap 4-5 rokov a ma v tom jasno co chce pocuvat. A k tym 15 rocnym este. Ich zaujimaju 3-4 skupiny, ktore su medialne zname a to je vsetko. Zo 100 ludi by si nasiel mozno 2-3, ktory si pustili niekedy Trosky. Myslim, z tej vekovej skupiny. A co sa tyka este tohto topicu a fora, nemyslim, ze kazdy ma viac ako 25. Lenze treba sa troska pozerat aj na to ako je medializovany hip-hop.sk a ake tam pisu ludia komentare a ako to vyzera tu.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

yazoo napísal:Je rozdiel ak niekto pocuva rap 2 roky a pocuva party shity a ked niekto pocuva rap 4-5 rokov a ma v tom jasno co chce pocuvat. A k tym 15 rocnym este. Ich zaujimaju 3-4 skupiny, ktore su medialne zname a to je vsetko. Zo 100 ludi by si nasiel mozno 2-3, ktory si pustili niekedy Trosky. Myslim, z tej vekovej skupiny. A co sa tyka este tohto topicu a fora, nemyslim, ze kazdy ma viac ako 25. Lenze treba sa troska pozerat aj na to ako je medializovany hip-hop.sk a ake tam pisu ludia komentare a ako to vyzera tu.
no vies party shity to je dost siroky pojem...pre teba je kazda party vec shit ? umna urcite nie ...zas sme sa dostali k tomu deleniu ze "komercia" a "underground" ved na Slovensku ziadny underground ani neni ,ludia co su dobry ,talentovany tak maju dosky, predaj maju fanusikov maju turne ...chcell by som vidiet jedneho repera na slovesnku ktory maka dava do toho vsetko a dostal by ponuku nahrat album ,natocit klip,atd..proste ist hore... ze ci by povedal ze on o to nestoji ze on je "underground"
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Neporovnavam komerciu a underground, neviem ako si k tomu dospel. ZS predava album, ale maju vlastny styl. Tahaju to viac k oldschoolu, ale aj tak predavaju album co je dost netypicke nemyslis? Oni su len dokaz, ze album sa da predavat aj ked maju texty/tracky myslienku. Osobne napriklad nerozumiem Vecove tracky ked uz sme pri tom. Predava album, ktory je na smiech. Teda ma tam texty v ktorych ma vtipne situacie resp. on rapuje s takou davkou vtipu. Podla mna to nie je rap, ten sa uz len predava.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

yazoo napísal:Neporovnavam komerciu a underground, neviem ako si k tomu dospel. ZS predava album, ale maju vlastny styl. Tahaju to viac k oldschoolu, ale aj tak predavaju album co je dost netypicke nemyslis? Oni su len dokaz, ze album sa da predavat aj ked maju texty/tracky myslienku. Osobne napriklad nerozumiem Vecove tracky ked uz sme pri tom. Predava album, ktory je na smiech. Teda ma tam texty v ktorych ma vtipne situacie resp. on rapuje s takou davkou vtipu. Podla mna to nie je rap, ten sa uz len predava.
ked to beres takto tak potom predavat sa da vsetko aj typek co sa nahra doma na vezi moze predavat ale naco ? proste na slovensku ked chces predat musis zaujat masy lebo inak je ten predaj onicom toto neni amerika kde aj uplne neznami interpreti predavaju dosky na desatisice...Vecov album je nasmiech ? preco ? je to jeho styl repuje tak jak nikto iny zato predava...proste ludia vedia ze ked si kupia jeho dosku dostanu tam daco co nedostanu nikde....mne je jedno kto ocom repuje ide oto ako je to podane a aby som mu to veril...si predstav zeby chlapci zo zlej stravy sa stali hviezdami proste vela predanych dosiek plno koncertov velke peniaze tak myslis ze ich dalsi album by bol taky ako bola ich minula tvorba ? NEHOVORIM ze oldschool sa neda predavat ze predavat dokaze len rytmus apod. ale proste ten albummusi zaujat a doska ZS je slaba priemerna po kazdej stranke...
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

DMX , Method man , busta rhymes , wu-tang clan
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

yazoo napísal:skura3: Hip-hop.sk ankety stoja za velky shit. Ides tu tvrdit statistiky ankety kde polovica respondentov su ludia vo veku 13-15 rokov. Album ZS je niekde uplne inde. Robili to pre par ludi, co je na tom albume pocut (aspon podla mna). Ak si najdes par stran dozadu moje nazory na ZS ako som argumentoval Digitala tak som mal podobny nazor ako ty. Tvrdil som, ze nic nedosiahli a taka skupina nema vyznam pre scenu.
Opat prosim nehadz vsetkych 13-15 do jedneho vreca. Mam presne tolko, kolko je dolna hranica tvojho "vreca" a nemyslim si, ze moja oblubena kapelka je H16 a nosim G-Unit mikiny od čonga...
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

skura3 napísal:ked to beres takto tak potom predavat sa da vsetko aj typek co sa nahra doma na vezi moze predavat ale naco ? proste na slovensku ked chces predat musis zaujat masy lebo inak je ten predaj onicom toto neni amerika kde aj uplne neznami interpreti predavaju dosky na desatisice...Vecov album je nasmiech ? preco ? je to jeho styl repuje tak jak nikto iny zato predava...proste ludia vedia ze ked si kupia jeho dosku dostanu tam daco co nedostanu nikde....mne je jedno kto ocom repuje ide oto ako je to podane a aby som mu to veril...si predstav zeby chlapci zo zlej stravy sa stali hviezdami proste vela predanych dosiek plno koncertov velke peniaze tak myslis ze ich dalsi album by bol taky ako bola ich minula tvorba ? NEHOVORIM ze oldschool sa neda predavat ze predavat dokaze len rytmus apod. ale proste ten albummusi zaujat a doska ZS je slaba priemerna po kazdej stranke...
Skor je to o kvalite textov ako o tom ci zaujmes. Teda aspon pre mna. Potom to aj tak vyzera ked hovoris, ze raper musi zaujat. Vyplodom toho, kto to pocuva je ta vekova skupina o ktorej sme sa bavili. Vecov styl, ok. Preda par tisic platni. Lenze pripada mi to, akoby ten album nahraval z povinnosti zarobit a presne o tom by to nemalo byt. Co sa ZS tyka. Myslim, ze by ich styl aj keby zacali predavat mrte vela dosiek ostal rovnaky. Ale uz mi to tu pripada akoby som ich zastaval. Takze pre zovseobecnenie bavime sa o skupinach, ktore maju pojem o com rapuju. Povedal som, Vecov album nepokladam, za vyplod hudby, ktora ich ma bavit a zaujat, ale skor je to o tom, ze potreboval peniaze tak nahral. Moj subjektivny nazor. Ozaj, este ta prva veta tvoja. Najskor sa typek potrebuje ukazat niekde a nie sediet doma pri vezi a rapovat o pi*ovinach. A este ma trocha zarazilo ako tvrdis ak nezaujmes masy tak predaj je nulovy, ale kazdy raper tvrdi, ze to robi s laskou k hudbe. :)

//moosha: Sorry, za zovseobecnenie, lenze ak sa prejdes trocha vonku tak zistis, ze je to presne tak z 90% mozno aj viac. Kazdy len mam love, som gangster a pravy vyznam rapu unika. :roll:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ich albumov sa predalo daleko viac nez 200 a to este nieje ani poriadne v obchodoch. Ale ano je to jedno , zas ludia ktory sudia podla poctu predaja... Ide tu o predaj ? ide tu o kvalitu aj ked teraz to uz u niektorych neplati , teraz plati kto je vacsí séf , kto kolko toho prezil a kolko ma vydanych partytrekov ktore sa mu pustaju na drbnutych trapnych akciach. Bohuzial je to tak. Ale tak kazdy vidi kvalitu za iným interpretom... ale jak vidim pre viacerych je kvalita aj hocijaka nekvalita , hlavne ze vela predal a je známy. :roll:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vec urobil podla mna vyborny album. Aj ked nikto nerobi album preto, aby prerobil alebo zarobil dve tisicky - to si povedzme rovno. A teraz ked prisiel s Co Se Děje u mna vystupal velmi vysoko - perfektny napad. A k tomu ze aky styl sa predava a aky nie...
KAZDY styl hudby sa nejak vyvija. Ci uz rock, metal, punk, dnb, techno, trance,... aj interpretov omrzi robit to iste vzdy. Dano to pekne ukazal. Urobil aj klasicky hop (Ako brat moj vlastny [som asi tyzden rozmyslal o com je ta pesnicka, dookola som pocuval a nakonec som zistil ze je o noziku], Posledny Doberman) ale aj veci ako Bouge a podobne. Samozrejme, su aj formacie, ktore robia len taketo klasicke veci. Mozno len chcu byt silou-mocou "skutocny" (nic pravdy) alebo ine nevedia alebo ich to proste bavi a nechcu. Prikladom je SP a ZS. Oba albumy sa mi celkom pacia ale SP je lepsia :P .
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:Vec urobil podla mna vyborny album. Aj ked nikto nerobi album preto, aby prerobil alebo zarobil dve tisicky - to si povedzme rovno. A teraz ked prisiel s Co Se Děje u mna vystupal velmi vysoko - perfektny napad. A k tomu ze aky styl sa predava a aky nie...
KAZDY styl hudby sa nejak vyvija. Ci uz rock, metal, punk, dnb, techno, trance,... aj interpretov omrzi robit to iste vzdy. Dano to pekne ukazal. Urobil aj klasicky hop (Ako brat moj vlastny [som asi tyzden rozmyslal o com je ta pesnicka, dookola som pocuval a nakonec som zistil ze je o noziku], Posledny Doberman) ale aj veci ako Bouge a podobne. Samozrejme, su aj formacie, ktore robia len taketo klasicke veci. Mozno len chcu byt silou-mocou "skutocny" (nic pravdy) alebo ine nevedia alebo ich to proste bavi a nechcu. Prikladom je SP a ZS. Oba albumy sa mi celkom pacia ale SP je lepsia :P .
Aha takze si myslis ze zs a sp chcu byt silou mocou skutocný :lol: nemusia byt silou mocou , oni sú... robia stale velmi kvalitne veci ktore stale ostanu skutocné ako sa hovorí... robia veci pre svoju sortu , ktory maju radi kvalitny slovensky rap. A nechcu sa tlacit do mainstreamu a robit nejake veci o nožíkoch...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ved som to aj tak napisal. Niekoho bavi robit furt take klasicke veci, niekoho to omrzi a ide "dalej".
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:Ved som to aj tak napisal. Niekoho bavi robit furt take klasicke veci, niekoho to omrzi a ide "dalej".
a co je ist dalej ? zacat pocuvat regetony a hentake sracky co sa snazia nasi napodobnovat ?? kopiruju bushida , mac tyera , kery jamesa ... three6mafiu a pod.. To je podla mna cista ubohost.. Bohuzial prisiel ten rok ked sa stal prelom a hiphop zmenil uplne svoj smer... Ktory skutocny vyznavaci hiphopu nezastavaju. Bohuzial ta nasa mlada generacia. Do toho urciteho roku sa robil poriadny rap , samozrejme ze je tu vela vynimiek a medzi ne sa radi aj zla strava..
Napísať odpoveď