Určite všedci poznáte film Prežiť, ktorý je natočený podla skutočnej události, ako spadlo v Andách lietadlo s hráčmi rugby a tý sa muselí uchíliť ku kanibalismu aby prežili...
Podla mňa, keď vám nič iné nezostáva a chcete žiť, tak je to jediná volba...
Aký je váš názor?
Jedine, ze by to bola neaka fesna blondina - priam na zozranie.
Ale nie, k niecomu takemu bych sa asi neznizil. Ak pises, ze ina moznost by nebola, bolo by to len oddalovanie nevyhnutneho. Ale skor ako hlad by ma asi viac trapil smad.
kinjeril napísal:Ale skor ako hlad by ma asi viac trapil smad.
Keď jediné, čo široko-ďaleko vidíš je kopa snehu? Jedine, že by si sa bál prechladnutia... K téme: Veľmi ťažko povedať, to že si teraz poviem áno alebo nie, je úplne irelevantné v danej situácii sa môžem zachovať inak. Ale asi áno, dal by som si.
PS: Inak tým ragbistom dal rozhrešenie tuším samotný pápež a tým ich omilostil. Ak sa mýlim tak ma opravte.
To je jedno, ci im dal papez rozhresenie, alebo nie.....ved co ja viem oni nezabijali, oni jedli uzmrtvych, takze tak. Nevidim na tom nic zle, proste bolu v nudzi, spravil by to snad kazdy.
No keď nezabíjali, tak si myslím, že nespravili nič zlé.. keby nezjedli tých ľudí, neprežili by.. to by sme spravili všetci - rovnako ako keby sme boli v pralese a museli by sme jesť hady a chrobáky.. tu si človek nevyberá.. ide o život.
Na prvy pohlad sa to zdá ako samozrejmosť, že o nič nejde, ale musí to byť aj tak tažká volba, aj ked iná volba vlastne neni...
Ale ak si dobre pamatám, tak v tom filmu (teda to bola vlastne realita) sa niekto k tomu prehovoriť nedal a po čase určite aj koli tomu, že nedostaval do seba energiu v podobe jedla (masa) ochorel a zomrel... Takže asi nie každý je ochotný žiť s vedomím, že jedol iného človeka...
Tak sa treba rozdohnut ci chces zit s vedomim, ze si zjedol ineho cloveka, alebo chces zomriet.
K teme:Keby si par dni nic nejedol tak by ti bolo sakramensky jedno ake mäso konzumujes, hlavne,ze sa uz konecne najes.imho.
plasmon napísal:Tak sa treba rozdohnut ci chces zit s vedomim, ze si zjedol ineho cloveka, alebo chces zomriet.
K teme:Keby si par dni nic nejedol tak by ti bolo sakramensky jedno ake mäso konzumujes, hlavne,ze sa uz konecne najes.imho.
Neviem ci by som to dokazala zjest bez toho ze by som to naspat nevyvratila...na jednej strane rozum vravi "zjedz vsak zomieras" a na druhej "je to nechutne,ze jes inych" a samo mi to sprotivi...ten film som uz videla (pacil sa mi,silny zazitok z toho) tak som uz nad tym dlhsie uvazovala
Haslerka napísal:Neviem ci by som to dokazala zjest bez toho ze by som to naspat nevyvratila...na jednej strane rozum vravi "zjedz vsak zomieras" a na druhej "je to nechutne,ze jes inych" a samo mi to sprotivi...ten film som uz videla (pacil sa mi,silny zazitok z toho) tak som uz nad tym dlhsie uvazovala
Určite by viacerý vracali, ale každým dňom by si bola hladnejšia a hladnejšia a na koniec by to v tebe zostalo...
Aspon si myslim mno
Fabo napísal:fikotek: asi tak ze by pred svojou smrtou povedal Keby bolo treba, tak ma kludne zjedzte
Aha .. napr: leteli byste letadlem a ty by ses vsech ptal: Kdyz spadme a vy umrete tak ja vas snim. Souhlasite?? Prosimte zamysli se A co kdyby ti kazdy rekl ze ne .. me nemuzues jist. Co bys delal potom?? Umrel by si hlady ze?? Ne fakt zamysli se.
fizz napísal:Vacsina ludi by asi vracala aj pri svini ci krave ak by to maso bolo surove... a opekat si mrtvych kamaratov je uz dost hc.
Jj je to hc ale kdyz by ti nic jineho nezbylo tak bys to udelala.