WIFI pre stolny PC

Informácie o software, ankety...
kindar
Novice
Novice

WIFI pre stolny PC

Príspevok od používateľa kindar »

Ahojte,

Chcel by som na stolny PC wifi. Momentalne je bez. Co by som mal kupit? Nejaku slot kartu, alebo daco? A k tomu nejaky software? Dik za pomoc.
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

Kedze si nepovedal aku wifi chces chytat ( router 5 m od kompu ci ap 2km od okna?) neda sa ti poradit.
kindar
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kindar »

Gangy napísal:Kedze si nepovedal aku wifi chces chytat ( router 5 m od kompu ci ap 2km od okna?) neda sa ti poradit.
chcem si zobrat od T-Comu k Magiu, tak aby nebol problem sa pripojit z jednej izby, alebo z inej. (mam aj notebook, preto by som rad WIFI), takze cca 10, max 15 metrov.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No pokiaľ nemáš ani wifi router, tak by som Ti odporučil niečo takéto - Ovislink AirLive 1500R + USB adaptér. Prednedávnom som ho kupoval a v pohode som wifi cez ten adaptér rozbehal aj na desktope a signál som chytil v celom byte :wink:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Pilifo co ty tocis, ak ma magio tak ma k tomu aj wifi router.

kindar na to ti staci hociaky wifi dongle do usb.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

K Mágiu dostaneš aj Wi-Fi router, takže ti stačí nejaký USB adaptér. Ja mám konkrétne tento:

http://www.sofos.sk/pc.aspx?content=TVR ... od_id;6816

bez problémov som to rozbehal. SW k tomu nieje potreba. Stačí ak nainštaluješ ovládač a pripojíš sa cez sieťové pripojenia vo windowse.
ground-tm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ground-tm »

ak mas winXP tak zo softu ti staci SP2 (bohuzial bez moznosti pouzitia skryteho SSID)
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

nebudem zakladat novu temu spytam sa tu: kupil som si novy router a neviem ako mam nastavit PC aby prijimal net cez router. Cez wifinu ide net v pohode(notebook,mobil)len PC mi bud hlasi konflikt IP adresy alebo jednoducho net nejde. A este by som rad spytal ktore zabezpecenie WiFi je naj, myslim WEP, WPA atd...jedna sa o panelak..
ground-tm
Expert
Expert

deMarkqo napísal:nebudem zakladat novu temu spytam sa tu: kupil som si novy router a neviem ako mam nastavit PC aby prijimal net cez router. Cez wifinu ide net v pohode(notebook,mobil)len PC mi bud hlasi konflikt IP adresy alebo jednoducho net nejde. A este by som rad spytal ktore zabezpecenie WiFi je naj, myslim WEP, WPA atd...jedna sa o panelak..
problem je v tom ze mas konflikt IP adries :lol: takze ho vyriesis ze zmenis IP adresu toho PC za inu, nepouzivanu. to je vsetko.
a ochranu jedine WPA/WPA2. a pre jedno svetielko navyse by som zapol aj MAC control :wink:
(na WEP existuje minutovy utok ktory ho polozi,...na WPA a 14 miestny kluc 120 hodin s GeForce kartou)
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

ground: lenze ako zmenim tu IP adresu? mam pripojenie so stabilnou IP adresou...ja tie adresy menim vo vlastnostiach pripojenia(TCP/IPv4), vzdy posledne cislo z prvej IP adresy..a ked to spravim tak sa nic nedeje...

zatial narychlo som nastavil WEP ochranu :D lenze ked vravis ze za minutu mi to hacknu tak prejdem na WPA :wink:
ground-tm
Expert
Expert

a zaciatok IP adresy mas 192.168.1.x (alebo 192.168.2.x - podla routra) ?
pozri si adresy notebooku a mobilu. ak maju rovnaku masku(255.255.255.0) a prve tri cisla rovnake a stvrte rozdielne tak neviem kde je chyba
Napísať odpoveď