Správa sietí - poraďte
Správa sietí - poraďte
Potrebujem pomoc. V robote sme si vytvorili sieť, takú jednoduchú, okolo 5 pičítačov, 4 cez lan a ja z notebookom cez WiFi. Všetky sú pripojené cez router (Belkin) a ten je pripojený na škatuľku Rýchly internet od T-mobile, obmedzenie dáta 4GB. Preto by som potreboval nejaký nástroj na kontrolu spotreby dát na každom pičítači v sieti a aj niečo na kontrolu siete, keby som potreboval niekoho odstaviť od koryta a pod. Skúšal a hľadal som niečo a aj našiel som ale nie je to ono, potrebujem hlavne kontrolu siete čo pochopiteľne môžem aj cez router ale ja hľadám niečo, čo by sa mi spustilo pri štarte a pekne sledovalo sieť, bolo prehľadné a jednoduché a malo nejakú tu autoritu v tej sieti čiže vypnúť niekoho, obmedziť a tak podobne. Svoj notebook sem tam nosím aj domov kde sa tiež pripájam do WiFi siete (konkrétne magio cez vigor2700) a ten soft na správu siete by mohol mať možnosť rozoznať sieť a sledovať len tú v robote, na druhej strane ten druhý soft na sledovanie objemu prenesených dát by kľudne mohol fungovať aj doma. Neviete mi niečo odporučiť? Nie som úplná lama ale ani hacker. Poraďte mi prosím.