Silne bolesti chrbta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Silne bolesti chrbta

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Moj problem spociva v tom, ze z casu na cas mam bolesti chrbta, mam pocit, ze to trva tak 2 roky, nestava sa to casto, ale ani pravidelne, je to kedy ako, niekedy raz za dva mesiace, no niekedy aj niekolko krat do mesiaca. Asi rok do zadu som koli tomu obehaval doktorov, dokonca ma prekontrolovali aj na urologii, lebo bolo podozrenie, ci to nahodou nebude problem ladvin, no na urologii mi nezistili nic.....az na nejaku drobnost (nejaka rozdvojena ladivna ci co....ale ze vraj to je len kozmeticka chyba). Cize s mocovym ustrojenstvom by to nemalo mat ziadnu suvislost....
Samozrejme bol som aj u ortopeda, kde mi tiez nepovedali co by moje bolesti mohlo sposobovat....zistili mi len miernu skoliozu do lavej strany mam pocit.....cize aj toto mozme vyskrtnut...nieje to tak zavazne ochorenie, ktore by mohlo sposobovat take bolesti......no po niekolkych navstevach doktorov som sa nedozvedel dokopy nic potrebne...a nikto mi nevie presne povedat co to je.....za posledny polrok ako keby sa to zmiernilo...bolesti badam uz nie tak casto.....ale stale su.
Je to proste z obrovska bolest v oblasti Latissimus Dorsi :D Niekde cca ako sa teta drzi na obrazku......
bolest je na obidvoch stranach sucasne a pravdu povediac, je to neznesitelne.....su to take bolesti, ze ked som niekde von tak si musim unahlene sadnut, len aby som neodpadol...zahmlieva sa mi pred ocami a podobne.....
Alebo pred mesiacom, dvoma to zacalo pred odchodom do skoly.....a bola to uzasna bolest, len som sa krutil na posteli......a musel som si zakusit do paplonu aby som nekrical.
No je to fakt neprijemne.....rad by som s tym nieco spravil, ale netusim co to je takze neviem ako sa toho zbavit.......nema niekto nieco podobne, alebo neviete co to moze byt? (asi uz vsetci viete, e otazka je smerovana na Adesa :D )
Prílohy
chrbat22.jpg
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

skusal si aj neurologiu ? mozes mat niekde "zacvaknuty" nerv

//ale nie som doktor, ber to s rezervou, pretoze bolesti citime kvoli nervovym zakonceniam, tak preto ma to napadlo
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Fuuu....na neurologi som nebol....vobec ma to nenapadlo.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ja sice nie som odporca lekarov, ale lekarovi idem az ked je uplne zle, ale nieco podobne som maval v minulosti, v rovnakej oblasti a mame som kazal aby na mna slapla, ked si lahnem na brucho. nieco samozrejme strasne zaprastalo, citil som ako nieco taha, ale odvtedy si zaklopem, ze mam pokoj :D
moze to byt seknuty nerv, ten boli tak, ze az slzy vyhrknu, moze to byt zo zleho drzadnia tela, ja som mal pricviknuty nerv z roboty, pretazoval som chrbticu, natiahol som si ten tvoj latinsky nazov a uz sa to kopilo, malo spanku, zle oblecenie v chladnom pocasi ci ako to uz bolo... a viem si tu bolest predstavit :? urcite by som skusil toho neurologa ako pise stanulik, ak to nezaberie a nic nezisti, mozno by stalo za uvahu zbehnut za dakym chiropraktikom ci na akupunkturu :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Pride to znicoho nic, najprv len take slabsie bolestive akokeby pulzovanie sucasne na oboch stranach a postupne sa to zhorsuje az to je taka neznasitelna bolest, ze mas pocit akoby ta niekto stlacal do zveraku. Netrva to moc dlho, zacne pomaly ustupovat a ked to prestane, mas pocit, ako keby si sa znovu narodil.
Ja asi viem o com hovoris. Je to taka hnusna pulzujuca, zvierajuca bolest.
Tiez som rozmyslala vzdy, co to je, ale nikdy som nebola na vysetreni.
Nikdy som o tom okrem teba teraz nepocula ani necitala. Normalne si ma zarazil teraz.
A segre sa to stavalo tiez.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne Pryja :) Taka pulzujuca bolest z nicoho nic....ale netrva to kratko....respktive ta bolest sa mi zda vecna.... :(
A Kibo tiez som typ, ktory chodi k lekarovi az 'na poslednu chvilu' ale ked som uz pomaly odpadaval od bolesti tak som zasiel....no ale nezistili nic....a toho slapnutia na chrbat by som sa bal....teda nemoze sa nic poskodit, ked je to robene 'laicky' ?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

jasne ze moze, ale tak ja som ch*j v tomto :D myslis, ze mama sa nebala? a ja som ju povzbudzoval, nech slape... ale ja som proste mal pocit, ze tam mam nieco bloknute a metody, ktorymi si viem vypukat chrbat nezabrali, tak to chcelo hrubu silu :oops:
ale hlavne nemusis mat ten isty problem co som mal ja, ja mam chrbat dosekany.. cize ja sa obcas zobudim a neviem vstat, ze som zaseknuty..., to sa hodim na zem a nastupi moja metoda :D potom uz len pocut TRRRR
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

kur*a lubos, chod si robit prdel z niekoho ineho a nie zo mna :lol: priklanam sa ale tiez k neurologovi, najlepsie nejake CT alebo MRI a nech ti skontroluje platnicky, ci nemas vyskocene alebo vyhreznute :)
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

no a ked bolest neustupi,tak snad uz len nieco zohnat proti bolesti,Dolsin,morfium :D
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Vyborna vec je ranna rozcvicka.Taka 5 min.Pekne popretahovat a poohybat svaly a kostru.Ono ak telo lezi v par polohach celu noc nehybne,tak sa ani netreba cudovat,ak sa bez dobreho popretahovania sa,sem tam nieco zablokuje,zacvakne...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

taurus666 napísal:no a ked bolest neustupi,tak snad uz len nieco zohnat proti bolesti,Dolsin,morfium :D
Myolastan ak od bolesti :P
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

dudo02 napísal:Vyborna vec je ranna rozcvicka.Taka 5 min.Pekne popretahovat a poohybat svaly a kostru.Ono ak telo lezi v par polohach celu noc nehybne,tak sa ani netreba cudovat,ak sa bez dobreho popretahovania sa,sem tam nieco zablokuje,zacvakne...
presne, isiel som to napisat :lol:
kamarat, vzdy ked docvicime, ide sa natiahnut, vsetlijake natahovacky, zavesi sa, posklada sa, znova natiahne..
fakt mu to pomohlo, mimo to berie nejake tabletky no on ma problem s chrbticou -.-
na internete najdes vela "cvikov" na roztiahnutie partii, ktorych chces ty, pravidelny strecing vie urobit vela, keby si si pred ranajkami dal poriadny strecing, aspon 10min vzdy, mozno by to pomohlo : )
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Jj-suhlasim.Ludia castokrat hladaju lekarov a rozne sposobi ako sa zbavit problemov.Popritom im castokrat unika zakladna vec-pohyb,zdrava strava,proste zdravy zivotny styl..
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

To ano zdravo zit, cvicit, dobre sa stravovat a primerane casu sa obliekat - to urcite pomoze. Ale nie cloveku, co uz ma nejaky problem lebo ked ta boli tak, ze nemozes chodit tak tazko budes strecovat. Ja by som ten chrbat nepodcenoval a urcite by som skusil neurologa + zmenit ortopeda a podla toho, co povedia skusit najprv rehabilitaciu - nech ti doktorka povie ake cviky ti na to pomozu. A ked sa to cele upravy tak ano - ranna rozcvicka,.....
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

Skus zajst na masaz. Mna tiez trapili bolesti chrbta a masaz pomohla.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

No ale nikto kto ma bolesti chrbta a pojde na masaz tak ho potom boli chrbat este ovela viac ako ho bolel.Nie kazdemu masaz pomaha. :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale ono to nieje taka klasicka bolest chrbta.....je to take...ako to opisat.....vnuutorna bolest....
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Myolastan ak od bolesti :P
myolastan som mal,to je benzodiazepin,na uvolnenie svalstva,ale od bolesti jedine opiaty.je sice problem ich zohnat,ale da sa to
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

taurus666 napísal:ale od bolesti jedine opiaty.je sice problem ich zohnat,ale da sa to
ehm, to mas odkial? ibuprofen nepoznas? a by ma celkom zaujimalo, odkial chces len tak zohnat opiaty inak ako niekde kupit na ulici, pripadne sam si vyrobit. ony totiz podliehaju prisnej kontrole, su evidovane v databazach- ich presne vyrobene a distribuovane mnozstvo, komu ich kto vydal (lekar aj lekarnik), tiez sa archivuju recepty s nimi atd. ked su niekde ulozene, tak sa vedu presne zaznamy o ich mnozstve, musia byt v uzamykatelnych kovovych schrankach atd, je toho dost. ale teraz neprovokujem ani nic podobne, len by ma zaujimalo, kde sa daju zohnat :D (ono totiz sa za ich pouzitie ine ako terapeuticke a ine ako opravnene hrozi minimalne stratou diplomu, resp. licencie a az kriminalom)
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ades napísal:ehm, to mas odkial? ibuprofen nepoznas? a by ma celkom zaujimalo, odkial chces len tak zohnat opiaty inak ako niekde kupit na ulici, pripadne sam si vyrobit. ony totiz podliehaju prisnej kontrole, su evidovane v databazach- ich presne vyrobene a distribuovane mnozstvo, komu ich kto vydal (lekar aj lekarnik), tiez sa archivuju recepty s nimi atd. ked su niekde ulozene, tak sa vedu presne zaznamy o ich mnozstve, musia byt v uzamykatelnych kovovych schrankach atd, je toho dost. ale teraz neprovokujem ani nic podobne, len by ma zaujimalo, kde sa daju zohnat :D (ono totiz sa za ich pouzitie ine ako terapeuticke a ine ako opravnene hrozi minimalne stratou diplomu, resp. licencie a az kriminalom)
ibubrofen je slaby :( no napr. ked ma lekar onkologickeho pacienta,a mu dava napr. morfin,tak nikdy nevies ci neda nejaku tu ampulku bokom.kto to zisti,ze kolko davok mu skotucne pichol.ci 10,alebo len 9?
ja viem,ze su to prisne kontrolovane lieky,ale vsetko sa da obist.aj amfetamin, ked sa u nas kedysi experimentalne vyrabal,bol na tento opiatovy predpis,a kopec studentov ho uzivalo pred skuskami,tak ako sa k nemu dostali? :)
a inak,Ty si myslim medik,takze vies asi,ze su aj niektore opiaty aj na normalny predpis,taky tramadol napr.,tak to uz je lepsie ako obycajny paralen,ibubrofen apod.
:wink:
Napísať odpoveď