Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

makaveli
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Fabo napísal:Tak pozbieraj 15000 podpisov ci kolko to chcu a stan sa obcianskym kandidatom...
(1) Za prezidenta možno zvoliť každého občana Slovenskej republiky, ktorý je voliteľný za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky a v deň voľby dosiahol vek 40 rokov. (podla clanku 103 Ustavy SR) ..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

makaveli: Vidis, na ten clanok som zabudol :slap:
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

Sagittarius napísal:Musím ťa opraviť, nazval tak Kováča...
fajn pomylil som sa, ale K- som dostat nemusel...
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

neviem ako vy.. ale u mna seriozne na plnej ciare vyhrava ratafak plachta...
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

deMarkqo napísal:fajn pomylil som sa, ale K- som dostat nemusel...
Nemusel :), ale ja som ti ju ani nedal :)
slay napísal:neviem ako vy.. ale u mna seriozne na plnej ciare vyhrava ratafak plachta...
Najlepší kandidát :D a to ešte aj s čistou minulosťou :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako to tak sledujem, nezdá sa vám, že Gašparovič začína trošku strácať z predtým jasnej pozície favorita?

Sledujem aj trošku tie každodenné otázky na sme.sk pre kandidátov a málokto na plnú hubu povie, čo si myslí, vždy sú to také alibizmi, aby to spapali aj takí aj takí voliči...
bigjoe
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bigjoe »

Stráca, stráca, a asi zlatý klinec bude keď Mečiar pred volbami vytiahne svoje tromfy na Gašparoviča ohladne privatizácie Nafty a Zásobníkov plynu. Netvrdím, že Gašpi privatizoval, ale vela ludí uverí Mečiarovi a myslím si, že mu to dosť uškodí.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

• Lekcia z liberálnej logiky

Prečo volíš Radičovú?
    Lebo Gašparoviča nechcem a nikto iný nemá šancu.
    Prečo nikto iný nemá šancu?
    Lebo všetci volia Radičovú.
    Prečo všetci volia Radičovú?
    Lebo každý rozmýšľa tak ako ja.

Záver liberálnej logiky:

Všetci volia Radičovú, lebo všetci volia Radičovú.

Otázka do diskusie:

A prečo všetci takto rozmýšľajú?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tomasito - napísal si to presne tak ako to cítim.

Všetci sa okamžite uspokoja a nahovoria si, že nik iný ako dvaja vytipovaní kandidáti nemajú šancu. Smutné.
Nepochopili zmysel prvého kola, ktoré je na to aby každý volil podľa svojho presvedčenia.
Minulý rok som presne tak volil a nezúžil som to na súboj Gašpy - Kukan a musím povedať, že som mal zo seba dobrý pocit a takisto budem voliť tento rok.

Ešte by som doplnil, že všetci volia Radičovú a Gašparoviča, tak stačí ak prídem na druhé kolo. :wink:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Tie voľby sú vždy o menšom zle. Ale myslím si, že Radičovej návrhy musím odmietnuť a nebudem si pripínať srdiečka s maďarskými šovinistami na znak zmierenia ako to navrhovala. Slovensko potrebuje normálneho prezidenta ale máme na výber medzi dvoma mrzákmi, ten prvý ma amputovanú polovičku mozgu a a druhý komplet celú hlavu, čo už volím aspoň toho s polovičkou Gašparka.

Viete v tomto rozpoložení by som skôr dal hlas dajakému Slayovi z tohto fóra ako Radičovej či Gašparkovi lenže on by sa tam nikdy nedostal a aj keby vyzbieral 30 000 podpisov, nikdy by ho do médií nedali.

Kto nemá médiá, nemá šancu. Uvedomte si že v minulosti tomu tak nebolo či Hlinka či Štúr či iní, budovali najprv svoj vzťah s ľudom, nepretŕčali sa na obrazovkách ale chodili medzi ľud a roky budovali niečo úžasné. Vznikol tam pevný zväzok ľudu a jeho lídra (vodcu nemôžem povedať lebo ma tu obvinia z nacizmu) Hlinka nemal podporu 30, 16 , 20 percent a nebol populistom, Hlinka mal 70 percentnú podporu. Čo sľúbil to dodržal a nebál s ani väzenia. To čo tu dnes máme to nemôžno nazvať lídrom ani prezidentom , je to bábka závyslá na cudzích peniazoch, ktoré mu zabezpečia mediálnu kampaň. Či už Radičová lebo Gašpárko a všetci, ktorí sú v médiách musia odniekiaľ čerpať finacie a pochybujem o tom, žeby si to platili z vlastného vrecka.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vcera ma "dojalo" stretnutie s prezidentom v Divadle Andreja Bagara
cast mojho rocnika mala v tom case cviko z prava a tak tam mali ucast povinnu... tuto akciu povazujem za predvolebnu kampan a nemyslim si, ze je spravne aby na nej bola ucast povinna aj ked je sucast predmetu, co vy na to?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mas na mysli Stareho uja?
No nie je to velmi šťastné riešenie, rozhodne najmä v čase predvolebnej kampane.
Pokiaľ viem zvyklo sa to riešiť besedou alebo prednáškou, ktorá bola dopredu oznámená a kto prišiel, prišiel a kto nie, nie.
Je to neetické vzhľadom na to, že "stretnutie s prezidentom" (ktorý opätovne kandiduje) je možné "spovinniť", ale napr. "stretnutie s Bollovou" "spovinniť" nejde.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Je to neetické vzhľadom na to, že "stretnutie s prezidentom" (ktorý opätovne kandiduje) je možné "spovinniť", ale napr. "stretnutie s Bollovou" "spovinniť" nejde.
Ako to..? Aky je v tom rozdiel..?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

makaveli napísal:Ako to..? Aky je v tom rozdiel..?
v tom pripade by to bolo objektivnejsie a etickejsie...
bolo to oznamene ako beseda so Starym Ujom, len ma zaskocilo to ked spoluziaci z rocnika povedali ze tam mali od vyucujucej prezencku... mozno to bolo len prve kolo a o tyzden to bude stretnutie s Radicovou, potom s Mikolskom, ci spominanou Bollovou...
je dost mozne ze sa vyucujuca snazi vzbudit pravne povedomie, ale mozno by to slo aj inak ako spravit s besedy s prezidentom v predvolebnom obdobi povinnu rozvrhovu akciu...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

makaveli napísal:Ako to..? Aky je v tom rozdiel..?
No asi takýto:
Presne ako hovori jackab. Beseda s prezidentom na cvikach prava je podla mna ok. A trebars aj to ze je povinna.
Ale v case predvolebnej kampani nie je mozne oddelit osobu uradujuceho prezidenta od osoby Stareho Uja kandidata.
Zial Bollova alebo ostatní kandidáti nie sú ústavní činitelia a na uni síce môžu prísť prednášať, ale pochybujem, že by to nejaký vyučujúci spovinnil z toho hľadiska, že ide o kandidáta na prezidenta. Ak by to bolo prvé kolo a nasledne by mali POVINNU ucast aj na bedesach s ostatnymi kandidatmi je to okey. Ale uznas ze to asi tak nebude.
Problem nie je v tej besede, problem je, ze bola povinna a Gasparovic tým zneuzil svoje postavanie uradujuceho prezidenta.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

ale ani beseda s prezidentom (je uz jedno ci ako prezidentom alebo kandidatom) nemoze byt povinna.. povinna bola kvoli tym povinnym cvikam a tak by tu besedu mohli spravit povinnu keby som tam bol aj ja, ty alebo hocikto z ulice.. ja som reagoval len na to, ze si napisal ze beseda s prezidentom moze byt povinna a s niekym inym nemoze byt povinna
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Aha, už chápem čo si chcel povedať.
No myslím si, že urobiť povinnú besedu s ústavnými predstaviteľmi (myslím ako premier, predseda NR SR a prezident) má aký taký význam. Predsa len sú to predstavitelia nášho štátu.
quancej
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quancej »

nepovazoval by som to za predvolebnu kampan, aj ked to nacasovanie nebolo prave najstastnejsie...zavisi to od okruhu tem diskusie, urcite sa objavili otazky tykajuce sa volieb, ale Ivko ziskal pravnicke vzdelanie a ma za sebou posobenie ako lektor...akukolvek debatu s verejnym funkcionarom povazujem za uzitocnu skusenost.
prezencka je uz o inom...koho by nepotesilo volno :D
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Tomasito napísal:
  • Lekcia z liberálnej logiky

Prečo volíš Radičovú?
    Lebo Gašparoviča nechcem a nikto iný nemá šancu.
    Prečo nikto iný nemá šancu?
    Lebo všetci volia Radičovú.
    Prečo všetci volia Radičovú?
    Lebo každý rozmýšľa tak ako ja.

Záver liberálnej logiky:

Všetci volia Radičovú, lebo všetci volia Radičovú.

Otázka do diskusie:

A prečo všetci takto rozmýšľajú?
koho navrhujes?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako sledujem odpovede na niekedy dost tvrdo mierene otazky tak musim povedat, ze nevyhybave a jednoznacne (a pre mna aj zmysluplne) odpovede dava Melnik. Smutne ze je to nominant HZDS i ked nezavisly.
Ale ten pan ma myslienky na urovni a neboji sa ich povedat. Radicova mi tam pripada akoby nemala vlastny nazor resp bala sa ho povedat aby jej neklesli preferencie u nejakej casti volicov.
Napísať odpoveď