(1) Za prezidenta možno zvoliť každého občana Slovenskej republiky, ktorý je voliteľný za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky a v deň voľby dosiahol vek 40 rokov. (podla clanku 103 Ustavy SR) ..Fabo napísal:Tak pozbieraj 15000 podpisov ci kolko to chcu a stan sa obcianskym kandidatom...
Nas buduci prezident
-
Sagittarius
Guru
- Lekcia z liberálnej logiky
Prečo volíš Radičovú?
Lebo Gašparoviča nechcem a nikto iný nemá šancu.
Prečo nikto iný nemá šancu?
Lebo všetci volia Radičovú.
Prečo všetci volia Radičovú?
Lebo každý rozmýšľa tak ako ja.
Záver liberálnej logiky:
Všetci volia Radičovú, lebo všetci volia Radičovú.
Otázka do diskusie:
A prečo všetci takto rozmýšľajú?
Tomasito - napísal si to presne tak ako to cítim.
Všetci sa okamžite uspokoja a nahovoria si, že nik iný ako dvaja vytipovaní kandidáti nemajú šancu. Smutné.
Nepochopili zmysel prvého kola, ktoré je na to aby každý volil podľa svojho presvedčenia.
Minulý rok som presne tak volil a nezúžil som to na súboj Gašpy - Kukan a musím povedať, že som mal zo seba dobrý pocit a takisto budem voliť tento rok.
Ešte by som doplnil, že všetci volia Radičovú a Gašparoviča, tak stačí ak prídem na druhé kolo.
Všetci sa okamžite uspokoja a nahovoria si, že nik iný ako dvaja vytipovaní kandidáti nemajú šancu. Smutné.
Nepochopili zmysel prvého kola, ktoré je na to aby každý volil podľa svojho presvedčenia.
Minulý rok som presne tak volil a nezúžil som to na súboj Gašpy - Kukan a musím povedať, že som mal zo seba dobrý pocit a takisto budem voliť tento rok.
Ešte by som doplnil, že všetci volia Radičovú a Gašparoviča, tak stačí ak prídem na druhé kolo.
Tie voľby sú vždy o menšom zle. Ale myslím si, že Radičovej návrhy musím odmietnuť a nebudem si pripínať srdiečka s maďarskými šovinistami na znak zmierenia ako to navrhovala. Slovensko potrebuje normálneho prezidenta ale máme na výber medzi dvoma mrzákmi, ten prvý ma amputovanú polovičku mozgu a a druhý komplet celú hlavu, čo už volím aspoň toho s polovičkou Gašparka.
Viete v tomto rozpoložení by som skôr dal hlas dajakému Slayovi z tohto fóra ako Radičovej či Gašparkovi lenže on by sa tam nikdy nedostal a aj keby vyzbieral 30 000 podpisov, nikdy by ho do médií nedali.
Kto nemá médiá, nemá šancu. Uvedomte si že v minulosti tomu tak nebolo či Hlinka či Štúr či iní, budovali najprv svoj vzťah s ľudom, nepretŕčali sa na obrazovkách ale chodili medzi ľud a roky budovali niečo úžasné. Vznikol tam pevný zväzok ľudu a jeho lídra (vodcu nemôžem povedať lebo ma tu obvinia z nacizmu) Hlinka nemal podporu 30, 16 , 20 percent a nebol populistom, Hlinka mal 70 percentnú podporu. Čo sľúbil to dodržal a nebál s ani väzenia. To čo tu dnes máme to nemôžno nazvať lídrom ani prezidentom , je to bábka závyslá na cudzích peniazoch, ktoré mu zabezpečia mediálnu kampaň. Či už Radičová lebo Gašpárko a všetci, ktorí sú v médiách musia odniekiaľ čerpať finacie a pochybujem o tom, žeby si to platili z vlastného vrecka.
Viete v tomto rozpoložení by som skôr dal hlas dajakému Slayovi z tohto fóra ako Radičovej či Gašparkovi lenže on by sa tam nikdy nedostal a aj keby vyzbieral 30 000 podpisov, nikdy by ho do médií nedali.
Kto nemá médiá, nemá šancu. Uvedomte si že v minulosti tomu tak nebolo či Hlinka či Štúr či iní, budovali najprv svoj vzťah s ľudom, nepretŕčali sa na obrazovkách ale chodili medzi ľud a roky budovali niečo úžasné. Vznikol tam pevný zväzok ľudu a jeho lídra (vodcu nemôžem povedať lebo ma tu obvinia z nacizmu) Hlinka nemal podporu 30, 16 , 20 percent a nebol populistom, Hlinka mal 70 percentnú podporu. Čo sľúbil to dodržal a nebál s ani väzenia. To čo tu dnes máme to nemôžno nazvať lídrom ani prezidentom , je to bábka závyslá na cudzích peniazoch, ktoré mu zabezpečia mediálnu kampaň. Či už Radičová lebo Gašpárko a všetci, ktorí sú v médiách musia odniekiaľ čerpať finacie a pochybujem o tom, žeby si to platili z vlastného vrecka.
Mas na mysli Stareho uja?
No nie je to velmi šťastné riešenie, rozhodne najmä v čase predvolebnej kampane.
Pokiaľ viem zvyklo sa to riešiť besedou alebo prednáškou, ktorá bola dopredu oznámená a kto prišiel, prišiel a kto nie, nie.
Je to neetické vzhľadom na to, že "stretnutie s prezidentom" (ktorý opätovne kandiduje) je možné "spovinniť", ale napr. "stretnutie s Bollovou" "spovinniť" nejde.
No nie je to velmi šťastné riešenie, rozhodne najmä v čase predvolebnej kampane.
Pokiaľ viem zvyklo sa to riešiť besedou alebo prednáškou, ktorá bola dopredu oznámená a kto prišiel, prišiel a kto nie, nie.
Je to neetické vzhľadom na to, že "stretnutie s prezidentom" (ktorý opätovne kandiduje) je možné "spovinniť", ale napr. "stretnutie s Bollovou" "spovinniť" nejde.
v tom pripade by to bolo objektivnejsie a etickejsie...makaveli napísal:Ako to..? Aky je v tom rozdiel..?
bolo to oznamene ako beseda so Starym Ujom, len ma zaskocilo to ked spoluziaci z rocnika povedali ze tam mali od vyucujucej prezencku... mozno to bolo len prve kolo a o tyzden to bude stretnutie s Radicovou, potom s Mikolskom, ci spominanou Bollovou...
je dost mozne ze sa vyucujuca snazi vzbudit pravne povedomie, ale mozno by to slo aj inak ako spravit s besedy s prezidentom v predvolebnom obdobi povinnu rozvrhovu akciu...
No asi takýto:makaveli napísal:Ako to..? Aky je v tom rozdiel..?
Presne ako hovori jackab. Beseda s prezidentom na cvikach prava je podla mna ok. A trebars aj to ze je povinna.
Ale v case predvolebnej kampani nie je mozne oddelit osobu uradujuceho prezidenta od osoby Stareho Uja kandidata.
Zial Bollova alebo ostatní kandidáti nie sú ústavní činitelia a na uni síce môžu prísť prednášať, ale pochybujem, že by to nejaký vyučujúci spovinnil z toho hľadiska, že ide o kandidáta na prezidenta. Ak by to bolo prvé kolo a nasledne by mali POVINNU ucast aj na bedesach s ostatnymi kandidatmi je to okey. Ale uznas ze to asi tak nebude.
Problem nie je v tej besede, problem je, ze bola povinna a Gasparovic tým zneuzil svoje postavanie uradujuceho prezidenta.
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
ale ani beseda s prezidentom (je uz jedno ci ako prezidentom alebo kandidatom) nemoze byt povinna.. povinna bola kvoli tym povinnym cvikam a tak by tu besedu mohli spravit povinnu keby som tam bol aj ja, ty alebo hocikto z ulice.. ja som reagoval len na to, ze si napisal ze beseda s prezidentom moze byt povinna a s niekym inym nemoze byt povinna
-
quancej
Expert
nepovazoval by som to za predvolebnu kampan, aj ked to nacasovanie nebolo prave najstastnejsie...zavisi to od okruhu tem diskusie, urcite sa objavili otazky tykajuce sa volieb, ale Ivko ziskal pravnicke vzdelanie a ma za sebou posobenie ako lektor...akukolvek debatu s verejnym funkcionarom povazujem za uzitocnu skusenost.
prezencka je uz o inom...koho by nepotesilo volno
prezencka je uz o inom...koho by nepotesilo volno
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
koho navrhujes?Tomasito napísal:
- Lekcia z liberálnej logiky
Prečo volíš Radičovú?
Lebo Gašparoviča nechcem a nikto iný nemá šancu.
Prečo nikto iný nemá šancu?
Lebo všetci volia Radičovú.
Prečo všetci volia Radičovú?
Lebo každý rozmýšľa tak ako ja.
Záver liberálnej logiky:
Všetci volia Radičovú, lebo všetci volia Radičovú.
Otázka do diskusie:
A prečo všetci takto rozmýšľajú?
Ako sledujem odpovede na niekedy dost tvrdo mierene otazky tak musim povedat, ze nevyhybave a jednoznacne (a pre mna aj zmysluplne) odpovede dava Melnik. Smutne ze je to nominant HZDS i ked nezavisly.
Ale ten pan ma myslienky na urovni a neboji sa ich povedat. Radicova mi tam pripada akoby nemala vlastny nazor resp bala sa ho povedat aby jej neklesli preferencie u nejakej casti volicov.
Ale ten pan ma myslienky na urovni a neboji sa ich povedat. Radicova mi tam pripada akoby nemala vlastny nazor resp bala sa ho povedat aby jej neklesli preferencie u nejakej casti volicov.