Zahrnutie IE vo Windows v Európe nie je legálne

Informácie o software, ankety...
slovy88
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slovy88 »

KoCi napísal:EK by sa hlavne mala venovat niecomu uzitocnejsiemu a Opera duplom. Ak nesmie byt browser zahrnuty v OS Windows, potom nech rovnaky meter plati aj pre MacOS, Linux a pod.

No ako kde sme? To ako ked je niekto uspesnejsi, tak ho zacneme obmedzovat na ukor tych nestastnikov co sa proste nedokazu presadit?

S postupom EK vonkoncom nesuhlasim - prvy a posledny krok, co mali spravit, malo byt zmietnutie zaloby opery zo stola s vysmechom.

(inak uz tu bol jeden pokus o odstranenie prehravaca Windows Media Player - takzvane Nkove windowsy - vsetci vieme ako to dopadlo, takze len zbytocne naklady (nielen) pre MS naviac.)
Linux nie je komercny. Tak ze to nieje ovplivnovanie konkurencie v takom zmysle ako vo windowse

//autoeditácia príspevku ( 18 Jan 2009, 23:46 )
Toy M@ch!n3 napísal:2 Koci: MacOS neni dominanty OS, k linuxu sa nevyjadrujem lebo to je crap

Inak je to uplna blbost, kopec programov pouziva k chodu prave jadro z IE a takto potom vobec nebudu fungovat :roll:
linux je crap? hmmmm asi ako ked ja o tebe poviem ze si noob tiez ta nepoznam tak ako tylinux
radsej si nieco precitaj....precitat si rovno mozes aj o windows seven. Asi nieco na linuxe bude...

//autoeditácia príspevku ( 18 Jan 2009, 23:51 )
KoCi napísal:a co ze nie je dominantny OS? Poznam kopec ludi co by radsej pouzivali MacOS, ako windows.. ale cia je to smola, ze mac smie byt len na mackoch? To ako ked spravim nieco, co sa na trhu uchyti, a dosiahnem dominantne postavenie, tak mi budu pristrihavat usi? Ako sorry, nedrel by som kvoli tomu ako kon, len aby som nevybacal z radu - ten lepsi by mal byt vyzvou pre slabsich, na jeho pokorenie - tak nejak by sa mala budovat konkurencia. A nie lepsieho zrazit na uroven slabsich.. je predsa slobodny trh, slobodny vyber.
slobodny trh, nooo to by ma zaujmalo keby si mal napr. jedneho mob. operatora ci by sa ti pacili ceny lebo by bol vacsi a zrazal by mensich. nebyt regulacie tak je to vsetko v prdeli. pouzitelny na mackoch asi preto ze je nane predurceny a btw je cesta ako ho nainstalovat aj na pc. mne je jedno co je vo windowse nech je tam aj zfleku nainstalovany trojksy kon mfp. Ale aspon netarajte.
A estenieco vlinuxe je napr. na KDE distribuciach konkretne na KUBUNTU nainstalovany aj Konqueror popri firefoxe.

//autoeditácia príspevku ( 18 Jan 2009, 23:58 )
Toy M@ch!n3 napísal:napriklad taky ze ako Root mi pri editacii je*nuteho Grubu pisalo ze nemam dostatocne prava :)
pocitac robi to co ma, vpodstate ty sam si ten krok predtym (kedze davas input) co ti pocitac da(output) a kedze crap je output....
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

slovy88 - pozri ak sa mame bavit v tomto duchu ze ja taram, ty taras, to sa radsej nebavme vobec. Na trhu nemas len jeden OS, tak neviem co tu pleties jedineho mobilneho operatora. Ked vas tak niektorych citam (podobne aj vyjadrenia EK, nadobudam dojem, ze kym MS nezacne vydavat len hole jadro bez vsetkeho (najlepsie aj bez grafickeho rozhrania) tak stale bude v com sa rypat - ze sa Opera nevie presadit, tak si potrebuje nieco dokazovat takymito nezmyslami. A ze je to europska spolocnost, tak div sa z toho EK neposss... Dlhy cas mali na to, aby sa presadili, dlhsi ako FF - miesto toho zasierali prehliadac reklamami a pytali zan peniaze (vsetko ostatne bolo v tom case volne pristupne). Som zvedavy, ked ty v zivote raz nieco dokazes (ked aj na ukor neschopnosti druhych) a niekto ti zacne skrtit plany, ci budes rovnako takto vysmiaty.

A ked uz spominas, ze MacOs je predurceny na Mac HW - tak windows je predurceny na PC.. co to s tym ma? Na kazdeho rovnaky meter.

Stale trvam a aj budem trvat na tom, ze EK riesi nezmysly, ktore su skorej na skodu ako k uzitku.. navyse za to aj berie peniaze.

//cia smola cia
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

KoCi napísal:miesto toho zasierali prehliadac reklamami a pytali zan peniaze (vsetko ostatne bolo v tom case volne pristupne)
Z niečoho musia žiť (Opera), veď to je zisková organizácia (ako MS), Na rozdiel od MS Opera nemá vlastný operačný systém z čoho by mohli financovať vývoj prehliadača. Aj vývoj IE stojí veľa len je financovaný z predaja windowsu a tak je "zadarmo". Opera môže skrachovať aj za pomoci ms, komu tento stav vyhovuje. Takýmto spôsobom ms ničí konkurenciu, je na čase aby s tým niečo urobili. FF existuje ako nadácia a veľa dobrovoľníkov, ten aspoň neskrachuje. :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ludia ktory vedia co je dobre si nainstaluju Firefox ci Operu ci Chrome...A babam na pokec uplne staci aj IE, takze radsej nech ho tam nechaju, lebo niektora dnesna mladez zosalie, ked nebude mat kde naklikat www.pokec.sk :wink:
Sice IE stoji za prd..Ale niekomu to staci..
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

Toy M@ch!n3 napísal:napriklad taky ze ako Root mi pri editacii je*nuteho Grubu pisalo ze nemam dostatocne prava :)
kamo nic moc ale fajcis travu????lebo toto asi nemozes mysliet vazne...

a turtlak69 plne s tebou suhlasim...je to preto ze ludia su lenivy si zvykat na nieco ine ako ten carach win...
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

Marko5211 napísal:kamo nic moc ale fajcis travu????lebo toto asi nemozes mysliet vazne...

a turtlak69 plne s tebou suhlasim...je to preto ze ludia su lenivy si zvykat na nieco ine ako ten carach win...
jj ja hulim furt v jednom kuse, aj ked spim tak musim nieco hulit :wink:

slovy88: tvrdim to lebo som linux skusal, keby som neskusal tak nepisem nazor :wink:
slovy88
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slovy88 »

KoCi napísal:slovy88 - pozri ak sa mame bavit v tomto duchu ze ja taram, ty taras, to sa radsej nebavme vobec. Na trhu nemas len jeden OS, tak neviem co tu pleties jedineho mobilneho operatora. Ked vas tak niektorych citam (podobne aj vyjadrenia EK, nadobudam dojem, ze kym MS nezacne vydavat len hole jadro bez vsetkeho (najlepsie aj bez grafickeho rozhrania) tak stale bude v com sa rypat - ze sa Opera nevie presadit, tak si potrebuje nieco dokazovat takymito nezmyslami. A ze je to europska spolocnost, tak div sa z toho EK neposss... Dlhy cas mali na to, aby sa presadili, dlhsi ako FF - miesto toho zasierali prehliadac reklamami a pytali zan peniaze (vsetko ostatne bolo v tom case volne pristupne). Som zvedavy, ked ty v zivote raz nieco dokazes (ked aj na ukor neschopnosti druhych) a niekto ti zacne skrtit plany, ci budes rovnako takto vysmiaty.

A ked uz spominas, ze MacOs je predurceny na Mac HW - tak windows je predurceny na PC.. co to s tym ma? Na kazdeho rovnaky meter.

Stale trvam a aj budem trvat na tom, ze EK riesi nezmysly, ktore su skorej na skodu ako k uzitku.. navyse za to aj berie peniaze.

//cia smola cia
ale som taktiez napisal ze je mi jedno aky browser tam je nech si robi co chce, ano je to zbytocne tak ako vela inych veci ktorymi sa pravnici a spol. zaoberaju. Ale myslim si ze oni najlepsie vedia preco to robia to zase neznamena ze je to dobree. Skor si myslim ze ide o to ze pri instalacii nemas na vyber ci si chces nainstalovat IE alebo nie. (nie som si isty instalaciu si nepamatam od slova do slova). Mozno ide aj o to ze windows update si mozes otvorit len cez IE okrem automatic windows update. Myslim si ze ten dovod je niekde hlboko a nejde o samotny IE ako skor o jeho implementaciu. Ja chapem ze nie je jeden OS ale regulacia v istom meritku musi byt proste to tak funguje, nie sme predsa anarchia.
Samozrejme ze by som sa snazil presadit svoj produkt, ale to je pohlad ucastnika trhu. Ale z pohladu spotrebitela a statu v tomto pripade EK je dolezite dosiahnut co navacsiu konkurenciu a teda vyvijat tlak na dominantnu firmu a tym dosiahnut znizovanie cien. Ek ide hlavou proti muru neviem si predstavit ako toto chcu presadit. Ja si myslim ze isty tlak by vyvijat mali, ale asi inou cestou lebo toto je to iste ako zakazat automobilke davat radia sony do aut. Ako som uz povedal ten dovod bude celkom iny a dufam aj opodstatny, kedze sudy nie su lacna vec, takze by sa do toho bezdovodne urcite nehrnuli.

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 13:15 )
Toy M@ch!n3 napísal:jj ja hulim furt v jednom kuse, aj ked spim tak musim nieco hulit :wink:

slovy88: tvrdim to lebo som linux skusal, keby som neskusal tak nepisem nazor :wink:
to ze ti nieco z fleku nevyslo a hned si to dal prec neni skusanie. to by som skor nazval nahliadnutim ale to si mohol spravit z live CD :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Zda sa mi toto rozhodnutie tiez ako blbost. Nech tam IE kludne ostane, ale najlepsim riesenim pre vsetky strany by bolo, keby pri instalacii bola moznost vybrat si, co chcem vlastne v systeme mat. Od windows 98 som sa s takym pristupom nestretol (millenium som nepouzival, tak neviem posudit). To, ze M$ nas nuti nainstalovat kopec blbosti, ktore nepotrebujeme, lebo su v defaultnej instalacii, sa mi nepaci.
A keby nebolo IE, tak by stacil textovy preliadac a-la links, alebo nieco ako wget ci fetch na stahovanie suborov :idea: (to aby sme mali ako stiahnut prehliadac, ktory chceme pouzivat)
slovy88 napísal:Linux nie je komercny.
isto? su aj platene distribucie, napr suse...
Aealo
Addict
Addict

slovy88: ty odkial vies ako dlho som mal linux? to ti ukazala krystalova gula v linuxe? :roll:
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

Toy M@ch!n3 napísal:slovy88: ty odkial vies ako dlho som mal linux? to ti ukazala krystalova gula v linuxe? :roll:
no dlho asi nie lebo to vidno....
Aealo
Addict
Addict

Marko5211 napísal:no dlho asi nie lebo to vidno....
a kde to vidis? :roll:
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Mek napísal: isto? su aj platene distribucie, napr suse...
Ale tam neplatis za system ale za support- pripadne nejake komercne programy.

Nerieste tu Toy Machina a jeho nechut k WIndowse...kazdy mame nieco neradi.
Niekoho proste nebavi stelovat veci ako blazon...
P.S Som pouzivatelom vyhradne linuxu
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Instalacka Windows95 bola povedzme dost krkolomna pre bezneho uzivatela-laika.. Sucasne instalacie sa ta uz na kopec somarin nepytaju - ako skuseny uzivatel uz si sam ponastavujes, zmenis, doinstalujes ine - pocitace ale uz davno nie su len pre skusenych pouzivatelov, a najma pre nich sa robia user-friendly rozhrania, a to nielen pouzivatelske, ale aj instalacne. Takze volbu sucasti ktore treba instalovat a pod, z tohto hladiska vnimam skorej ako krok vzad.

A k spominanemu, ze IE je potrebny k stiahnutiu aktualizacii - to platilo este pre XP a starsie. Od Visty, je na aktualizacie vyhradena samostatna cast, nezavisla od pouzivaneho browsera. Takze nie, nie je bezny pouzivatel zavisly na IE, moze si ho dokonca v XP s SP1 aj odobrat ako sucast (s tym, ze mu zmizne len ikona), aktualizacie je mozne v XP tahat s pluginom aj cez FF.

Inou kapitolou si intranetove riesenia - akonahle raz bezi intranet na rieseni od MS, je pre mna uplne logicke, ze ako na serveri, tak na klientoch, je pre optimalny beh pozadovany ich produkt. Ked tento ucel splna IE viac nez dobre, to si maju vyvinut zvlast intranetoveho klienta, aby niekomu nelezalo v zaludku ze musi pouzivat prave IE? Blbost. Akonahle je intranetove riesenie na zakazku - je to uz skor o tom, ako si to praje firma. Ale celkom pohodlne sa mi vidi, optimalizovat riesenie na to, co maju vsetky PC - ak pouzivaju Windows, tak je to IE. Alebo ma kvoli tomu, na vsetky klientske stanice zvlast instalovat FF? Myslim, ze toto je celkovo na zadavatelovi zakazky, ake riesenie si zvoli. Akonahle bude v systeme moznost volitelne vyberat medzi viacerymi moznostami, je to zaselen pre firmy atd. nepohodlnejsie. Opere ide len o zviditelnenie sa, takze to, ako v mene vsetkych pouzivatelov dakuje EU, je vysmech, nakolko ja sa tiez povazujem za internetoveho pouzivatela, a rozhodne nedakujem. A za to co opera vystraja - akonahle by som do systemu zakomponoval moznost dodatocneho doinstalovania volitelneho browsera, ocitla by sa tam kazda ina firma, len opera nie. Vyberat stale je z coho.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Vyzerá to tak, že budú musieť win spraviť tak, aby tam bola možnosť nainštalovať iné prehliadače s alebo bez ie.

http://www.euractiv.com/en/infosociety/ ... cle-179602
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

je to blbost na entu....mne skor vadi ze to stahuje aktualizacie IE a potom to chce aby som instaloval IE7

ak si urobim vlastny OS aj prehliadac je to potom nelegalne kua ?
ground-tm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ground-tm »

aj podla mojej vlastnej logiky to je pritiahnute za vlasy, ale!
- sme v demokracii a ta zarucuje slobodu kazdemu, kym dotycny neobmedzuje slobodu niekoho ineho. v europskom prave (a vela dalsich) je monopol povazovany za obmedzovanie slobody inych, a my s tym nic neurobime - zatial nikto na lepsie zabezpecenie ochrany pred nenazrancami a firemnymi konglomeratmi neprisiel. a opera len vyuziva svoje pravo upozornit na porusovanie protimonopolneho zakona. takze pravnu logiku to ma.
- podporil by som operu a dalsich uz len aby to vratili MS za napr OOXML(a podobnych spinavosti je viac nez dost). nad tym sa akosi nepozastavujete!
- nova 7 uz ide aj bez iexplorera ale aj tak naozaj cakam len kym steam pobezi na gecku :)
- a tym co nevedia ako si stiahnu prvy prehliadac: myslim ze MS ma kapacity, aj napriek prepustaniu kvoli krize, na napisanie megabajtu kodu aby stvorili obdobu wget (ak ho priamo iba nevlozia)
Napísať odpoveď