Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dieg0: Somara a kretena tu robis sam zo seba, zial... a je mi ta uprimne luto. Ake zamestnanie moze najst clovek ako ty, clovek, ktory nebude vediet gramatiku ci anglictinu, nebude vediet pocitat, nebude vediet hlavne mesto Madarska ci nebodaj nebudes vediet v akom poradi su dni v tyzdni, hmm??? Mas vobec nejaky ciel alebo ti ide len o to, aby si do siedmych rokov dokoncil (uspesne) strednu skolu??? A co dalej, co budes robit??? Kto zamestna cloveka ako si ty??? Alebo sa ides vybrat na vlastnu cestu uspechu, rovnako ako aj ta ovca a das sa na podnikanie???
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Tvoj nazor kto z koho robi kretena ;-).Tiez sa mozes mylit.Anglictinu ovladam na dobrej urovni.Ta mi do zivota pomoze.Co mi pomoze vediet hlavne mesto madarska v praci? :).Opytaju sa ma nebudem vediet budu ma mat za ko*ot.Ale to mna nemuusi zaujimat :).Mam ciel ukoncit strednu skolu a po skole si zarabat tym ze budem vediet dobre hrat a behat po turne s kapelou chapes?Ty mas mozno nejaky iny sen ze chces byt futbalista alebo hokejista.Ja chcem byt gitarista a nevyseriem as na to len kvoli tomu ze si poviem "ludia ma budu odsudzovat ked sa nebudem venovat skole ale gitare tak nejdem hrat, co ak si ludia o mne pomyslia ze som nenormalny".Chapes ze mne ide o to aby som ja sam dosiahol moj ciel a nejde mi o to co si o mne ludia myslia?Samozrejme s vynimkami ako je rodina najblizsia priatelia a podobne.Mimochodom vidim ze urazat a "zhadzovat" tu vie kazdy z vas.Jediny zmysluplny prispevok tu vidim od begbeeho.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Dieg0 napísal:Tvoj nazor kto z koho robi kretena ;-).Tiez sa mozes mylit.Anglictinu ovladam na dobrej urovni.Ta mi do zivota pomoze.Co mi pomoze vediet hlavne mesto madarska v praci? :).Opytaju sa ma nebudem vediet budu ma mat za ko*ot.Ale to mna nemuusi zaujimat :).Mam ciel ukoncit strednu skolu a po skole si zarabat tym ze budem vediet dobre hrat a behat po turne s kapelou chapes?Ty mas mozno nejaky iny sen ze chces byt futbalista alebo hokejista.Ja chcem byt gitarista a nevyseriem as na to len kvoli tomu ze si poviem "ludia ma budu odsudzovat ked sa nebudem venovat skole ale gitare tak nejdem hrat, co ak si ludia o mne pomyslia ze som nenormalny".Chapes ze mne ide o to aby som ja sam dosiahol moj ciel a nejde mi o to co si o mne ludia myslia?Samozrejme s vynimkami ako je rodina najblizsia priatelia a podobne.Mimochodom vidim ze urazat a "zhadzovat" tu vie kazdy z vas.Jediny zmysluplny prispevok tu vidim od begbeeho.
V tom prípade dúfam, že študuješ na konzervatóriu. Hoď link na nejaké vaše songy. Poznám kopec ľudí, ktorí sú skvelí hudobníci a hrajú v kapelách, ktoré sú pre svoj druh publika veľmi známe, no nezarobia si tým ani na základné potreby. Nechcem znieť, že ťa od kapely odrádzam, sám som hudobník a mám už čo - to odhraté, len ti chcem ukázať svet hudby aj z iného svetla. Bežná prax: pokiaľ nie ste kapela, ktorá má meno a je žiadaná, máte šancu robiť predkokana niekomu lepšiemu vďaka známostiam, alebo hrať na fesťákoch. Honorár mizivý - sotva uhradí cestovné. Tam si vás možno niekto všimne a hráte sólo koncert - to je už slušnejšie, no stále po rozrátaní honorára nebudeš v porovnateľnej platovej triede ani s učiteľmi alebo hasičmi. Ak si vás všimne niekto významný, dobrý producent a spraví z vás NIEČO, tak je to už iná káva, no na to treba mať buď radodajnú vagínu (čo vy asi nemáte :D ), veľa peňazí na podplácanie, šťastie alebo talent doplnený ťažko vydretou technikou na konzervatóriu a VŠMU. Inak, skús porozmýšľať nad konzervou - s gitarou máš potom ako takú nádej hrať po baroch a kaviarňach a kluboch alebo v divadle (flamenko...)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Bohuzial studujem na elektro :-\.Nahravky ti nemozem poslat ziadne seriozne zatial ale casom.Totiz este nemame vybavenu skusobnu vies.Urcite treba na hudbu velku davku stastia ale aj vela vela cvicenia skusenosti s nastrojom.Od 24.12.2008 sa ucim hrat na gitare ako samouk.Zacinal som akustikou a mozem povedat ze uz viem celkom obstojne hrat.Uhram blackove,deathove doprovody typu amon amarth, dimmu borgir.Mam este jednu vlastnu kapelu kde hrame cisto iba covery od amon amarth a nemam s tym problem.Link ti poslem cez ss

//BTW ... mirak ak si chces vyriesit tvoje vseobecne zname problemy s tvojou menejcennostou napis ss.Dam ti adresu.Nemusis sa vylievat v karme :)

//Mam to ovela jednoduchsie ako interpreti trebars popovej hudby.V tom style co chceme hrat nie je az taky problem sa zviditelnit.Na Obscene jednom z najvacsich grind-crustovych festakov sa dostanu aj amaterske kapely a nemaju sa problem zviditelnit lebo tato scena nie je mega komercna.Vies ja nehovorim o peniazoch typu 1500€/mesiac.Hovorim o peniazoch najprv ze ledva vyzijem potom ze to bude stale lepsie a zastanem niekde na urovni na ktorej by som mohol prezit.A este teda bodka za tymto vsetkym : myslim ze aj steve vai, jimi hendrix, satriani atd ze ich sen bol hrat na gitare :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dieg0: Hodil si si latku pekne vysoko, kedze na skolu kasles..., takze cakas, ze hned po skole si zacnes zarabat hudbou??? Nehnevaj sa na mna, ale to mozno tak najskor o 5 rokov a za ten cas budes co robit, hmm??? Mam kamarata, ktory ma kapelu, v okolitych okresoch celkom znama, de techniky investuju desattisice korun, maju vlastnu skusobnu, hraju, skusaju, ale o peniazoch za vystupenia sa im moze snivat. Su radi, ze vobec mozu hrat v nejakom podniku ci na niektorej akcii. Obcas sice zahraju na namesti ako prekapela niektorej slavnejsej skupiny ci interpreta, ale o peniazoch sa prakticky ani hovorit neda, kedze ide o smiesne peniaze. Ale gratulujem ti aspon k tvojmu cielu, je pekne, ale je to len sen a coskoro sa z neho prebudis.
Dědek Kostěj
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dědek Kostěj »

Dieg0 napísal:...
ako tu uz bolo povedane, skratka mas cca 14 (moj hruby odhad, nic v zlom) a svet je pre teba gombička, myslis si, ze "dokoncis" strednu, a hned ti pojdu ponuky, pretoze si mlady chalan, ktory vie hrat ako-tak dobre na gitaru.. ale teraz, chlapce zlaty, ruku na srdce.. naozaj si myslis, ze ty si jedinecne individuum na slovensku, ktore si chce zarabat na zivobitie hudbou? alebo si myslis, ze si jediny na svete? takych ako ty je miliarda, na slovensku par desiatok tisic.. takze ta sanca, ze zrovna TY v tom biznise prerazis, je strasne nizka.. teraz to neber tak, ze by som ti to neprial alebo co, len ide o to, ze s tymto napadom tu uz boli desattisice inych deti, a vyslo to mozno dvom. takze preto sa radsej nad tym zamysli, a sprav si nejake tie "zadne dvierka", ze ak NAHODOU ta muzikalna kariera nevyjde, aby si vedel ASPON NIECO. pretoze ta komunikacia medzi ludmi, ktoru udajne v skole samostudujes, ti bude na ...........
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ach jaj Diego ... Na tuto temu sme sa rozpravali cez ICQ.
Tvoje sny som sa ti snazil vybit z hlavy ale ako tak pozeram ... Nevyslo.

Pozri sa na "Hviezdy" ktore boli v Superstar, CocaCola PopStar atd ... Tie boli extremne medializovane, vedeli o Nich vsetci.
A kto sa uchytil?? Smatanova, Misha, Predna, Knechtova a zvysok SVK POP sceny.
Nikto viac ... O nich sa da povedat ze tou Hudbou ziju a zivia sa nou.
Ich spocitas na vsetkych prstoch. A do CocaCola POPstar sa hlasi kazdorocne okolo 250 kapiel(Uz je to 8. Rocnik)

Tym ze budes zvysoka je*at na Skolu, Budes v nej akurat spoznavat reakcie ludi (Co ti je dobre akurat tak na zhodnotenie ci s nim ma cenu prehodit slovo alebo ho obist jak Stlp verejneho osv.) A vybrnkavat na Gitaru co si dostal pod stromcek sa uzivis akurat tak na Hlavnej Stanici pred hlavnym vchodom :slap:

Pozri poviem ti priklad mojho spoluziaka. Od 2. Rocniku sa mu strasne zapacila hra na Bicie ... Bol na tom fakt dobry ... Mal par koncertov z ich kapelou ... Poviem ti otvorene dalo sa to fakt pocuvat ...
Chodil na akcie po celom slovensku ale ked mu doslo ze toto je hra na zivot tak 50:50 tak sa uvedomil ... vo 4. Rocniku dobehol zameskane (Cely 2. a 3. bol v skole tak par dni ...Len aby presiel) spravil Maturitu sice s odretymi usami ale spravil ... Po skole spravil skusky na Vyhlasku 718/2002 Z.z §22, minuly rok na §24 a Teraz ide na §25 z cim moze robit Revizneho Technika na Reviziu Energetickej Triedy Domov.
Takychto "Revizorov" je na Slovensku velmi malo a su veeeelmi dobre plateni za svoje Vedomosti v Obore.
Nedavno sme sa stretli ... Hovoril mi ako sa ma ... Bol najimany na vytvorenie a skonstruovanie Elektrickych sieti v Bytoch, Velkych Komplexoch atd ... A Zije si velmi pekne ... Ked je robota tak ma mesacne okolo 2000€ ked nie tak s roznymi bocnymi pracami si naskrabe 800-1000€.

Cize velmi dobre zvaz co budes v zivote robit ... A to ti radim v dobrom ...
Niesi zdrogovany vymel a mas sancu sa v zivote presadit. Ale rozhodne nie vybrnkavanim na elektrike.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Dieg0 - casom zistis ze to je len zabava s kamosmi , obcas kdesi zahrate a dobre sa pobavite - viem o com hovorim. A na skolu ne*er. To je len zaciatok tvojej kariery , potom pride to najdolezitejsie a to prax. Bohuzial mnoho ludi si mysli ze ked vyjdu skolu su z nich odbornoci v obore (to si myslia hlavne ludia co ledva alebo nie celkom poctivo skolu vysli).
Mna tiez bavi hudba ale viem ze ma neuzivi. Rovnako ma bavi aj pocitacova grafika a v poslednej dobe aj alternativna energetika. To vsak mozem vyuzivat aj pri studovani a rad by som sa tomu venoval aj inak nez ako hobby. Bez skoly sa proste neobides a nie je dobre ju obmedzovat na ukor veci ktore viac menej nemaju buducnost ......
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Dieg0 napísal://BTW ... mirak ak si chces vyriesit tvoje vseobecne zname problemy s tvojou menejcennostou napis ss.Dam ti adresu.Nemusis sa vylievat v karme :)
1. na to je tuna karma, na vyjadrenie suhlasu/nesuhlasu a postoja k prispevku...odteraz uz k celej tvojej osobe
2. ja s menejcennostoou problem nemam absolutne ziaden, neviem odkial si to nabral :) ja na rozdiel od teba nelietam v oblakoch, nemam uplne dementne sny ako z filmu, neverim ze si zarobim na svoj zivot hranim hokejbalu/florbalu...urcite aj hojko mal sen ze bude mat najvacsie forum na slovensku a z neho bude zit 8) :lol:

OFFTOPIC JAK HOVADOOOOOOOO
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

JJ uz to tu je offtopic treba to premazat.Ale tak k tebe shark.Je jasne ze mas pravdu.Ale je aj pravda ze je to proste 50 na 50.Bud sa clovek chyti alebo nie.Chce to sku**** stastie a zhodu nahod.Mimochodom vsetky 3 gitary aj kombo som si kupil za vlastne :)

Dedek : v aprili 18.Vravis mi ze to ze sledujem v skole spravanie ludi a podobne mi bude na hovno.Som clovek zalozeny skor na duchovnom obohacovani sameho seba (snad som to dobre napisal)

fizz : urcite sa vyhovaram na to ze chcem byt gitarista kvoli tomu ze sa mi nechce do skoly.to moze napadnut asi iba teba ;-)

cubix : ako pises sanca ze sa uchytim je miziva ale nejaka tam je.snad to vyda.Dam priklad cloveka co sa uchytil.Johan Hegg z kapely Amon amarth ked zacinal s kapelou boli to sroti chodili na koncerty v niecom co je podobne skode 1000 s tym ze na jednej sedacke sedeli 2ja.Johan robil na stavbach a popritom hral.Teraz uz iba hra

//Fabo spravam sa ako deviatak za to ze si chcem zarabat niecim co ma bavi?Sorry ale nie kazdy tuzi ako ty sediet/stat za pasom 12 hodin denne a makat ako ko*ot :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Dieg0, mozno budes mat 18, ale spravas sa ako deviatak na zakladke.

A sanca ci sa uchytis ci neuchitis neni zdaleka 50:50. Mozes byt rad ak to je aspon 1:99.
No a to tvoje duchovne obohacovanie sameho seba ta nenakrmi, a uz vobec nenakrmi tvoju pripadnu rodinu.
FT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FT »

Dieg0 napísal:Fabo spravam sa ako deviatak za to ze si chcem zarabat niecim co ma bavi?Sorry ale nie kazdy tuzi ako ty sediet/stat za pasom 12 hodin denne a makat ako ko*ot :)
A si myslíš, že budeš okamžite zarábať ťažké prachy? Možno sa uchytíš, no dokým sa ti podarí, tak práve ty budeš stáť za tým pásom 12 hodín denne. Teda, pokiaľ nechceš byť jedným z tých, čo budú využívať rodičov, dokým si nesplnia svoj sen. ;) A len tak, fyzický a psychický vek nie je jedno a to samé. Treba mať vždy aj zadné dvierka, všetko sa môže stať. A tými zadnými dvierkami je vzdelanie. Čo keď z určitého dôvodu nebudeš môcť už hrať na gitare, pre nejakú nehodu? Čo potom?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ti napíše, že aj jednoruký Rick Allen bubnoval v Def Leppard. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nj...

Vies Dieg0, ja tiez neplanujem stat 12 hodin denne za pasom za 400 eur hrubeho... ale na rozdiel od teba preto aj nieco robim...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

FT : vidim ze ma zacinas chapat.Ano ja som ten ktory bude stat za pasom 12 hodin asi ako kazdy hudobnik drviva vacsina hudobnikov ktory sa pokusali presadit... a neskor ked a uchytili uz stali mozno tak 12 hodin pri gitare :P
:).Vobec ma nestve ze vravite fakt realitu.Ale stve za ze neviete priznat ze sa mozem uchytit ;-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dieg0: Sanca, ze sa mozes uchytit je asi taka, ze sa to neda vyjadrit ani slovne a ak veris v nieco ine, tak mam pochybnosti, ci si normalny. Kolko je kapiel a hudobnikov pravidelne cviciacich, hravajucich po podnikoch zadarmo a nikde sa nepresadili. A preco prave ty, ktory ma gitaru ledva rok by sa mal uchytit a zivit sa hudbou???
Napísať odpoveď