Skolske uniformy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

chceli by ste take nieco nosit do skoly ?

ano
34
24%
NIE
105
76%

Celkom hlasov: 139

necris
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa necris »

Pantinela napísal:Tu nejde o žiaden režim. Jednoducho, škola chce zabrániť nepríjemnostiam. Keď tebe niekto v šatni cez telesnú ukradne štvortisícovu retiazku tak čo sa stane? Škola bude mať nepríjemnosti, pretože tvoji rodičia sa zrejme budú zaujímať, ako je to možné... a to že malému tretiačikovi niekto na školskom dvore strhol retiazku, ktorú dostal od babky na prvé sväté prijímanie, tak to tiež nie je scifi.
Na celej základke som nezažil, aby niekto niekomu ukradol retiazku, alebo náušnice... ako budiž. Ale argument "z dôvodu ochrany zdravia a bezpečnosti" je ***otina hrubého zrna. To už tam rovno mohli napísať, aby si deti nenosili retiazky, lebo keď za ne niekto potiahne, tak môže toho druhého zaškrtiť. lol.
Pantinela napísal:Samozrejme, my sme v nich tiež neodolateľné :D
Ten posledný obrázok... veru hej. Ale prečo mám pocit, že to nie je uniforma, ale oblečenie na pohreb?

Veru nie - nech si každý pekne nosí svoje. Ja mám svoje rifle, tenisky, retiazky, šatky veľmi rád a som si istý, že nikto z našej školy by nevymenil oblečenie za uniformu. Ak chce niekto nosiť oblek, tak nech ho nosí, ja mu v tom brániť nebudem - možno ho pochválim, že v tom dobre vyzerá. Ale aby tak chodil KAŽDÝ na škole, je, ako už bolo spomenuté, kravina.

Nevidno sociálne rozdiely? Definuj sociálne rozdiely, potom sa môžme baviť.
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PepoJr. »

ako uz tu bolo pisane na niektorych skolach je to vcelku vhodne (hotelka napriklad) ale na takej ucnovke alebo kde si to neviem predstavit....

a dam len realnu sumu co sa nam v skole vyhrazaju,ze nam ich zavedu(Hotelova akademia Ludovita Wintera Piestany) vychadzalo to okolo myslim 8000SK (cca 250€) za komplet uniformu....zoberme si to tak ze nech sa akokolvek budete snazit treba minimalne 2...pre pripad uspinenia, atd...

to uz je 500€ za to co po par rokoch nikdy na seba nedam a nebudem potrebovat....

a je sice pravda, ze by sa nerozlisovalo podla oblecenia na bohatych a chudobnejsich...ale tento rozdiel sa vzdy najde v niecom
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Kamarátka mi vravela, že bola v nejakej krajine... nepamätám si už, kde to bolo... hovorila, že tam išla partia deciek, ktoré boli oblečené normálne v dvojfarebných džínsoch... teda čierne a modré... ale rovnaké farby. A samozrejme pár druhov oblečenia, aby sa to k tomu hodilo.. nejaké tričká, mikiny a samozrejme bundy... všetko vo farbách školy a s logom školy. Mali k tomu aj šiltovky a tak :wink: takže nemusí to byť len uniforma, ako je oblek.. :)
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Hlasoval som za nie koli:

1. blbosti ze by sa "odstranili socialne rozdiely". Neverim ze by sa po mesiaci-dva neukazalo kto je majetnejsi a kto menej, kto je dobre vychovany a kto zle (samozrejme, ak autor narazal na toto)

2. samozrejme, uniformy by trebalo kupovat, a to by uz "preriedilo" vrstvu ludi ktori si takyto luxus mozu dovolit. Hlavne za tychto cias, ked ludia doslova lietaju z prace von na ulicu... (ospravedlnujem sa za brutalitu ale tak to je)

3. Osobne si myslim ze je celkom v pohode, ze napr. nikto nenosi take iste veci ako ja (v triede), ze pozriem aj na nejaky novy vylev mody, ze sa necham inspirovat a pod. Ti co pisu ze "ich nebavi sa pozerat na emacky, ktore by zosaleli" a ja neiem co... Zamyslite sa... Da sa zmenit navyk/zvyk!

4. Ti, co si myslia ze na skolach budu kamery, uniformy, ozbrojena ochranka... mozeme si potom dat aj mreze na okna a bude to uz UPLNE ako vezenie... nemyslite?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Uniformy sociálne rozdiely nijako nevyriešia. Čo s toho, že dajme tomu budú všetci rovnako oblečení keď jeden si do školy prinesie NB, Mp3 prehrávač, telefón za 15 tis., dig. foťák a neviem čo ešte a druhý bude mať ledva na tú uniformu. :? Nech sa tie peniaze radšej investujú do nejakých interaktívnych tabúľ, alebo opravy škôl atď.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Zijem v UK, nosim unfirormu uz treti rok.....so socialnymi rozdielami to nema nic spolocne.....lebo daj usa kupit cierne topanky za 20libier ale daju sa kupit cierne topanky za 100libier.
Dalej....nepoznam nikhoho kto by mal aj skolsku bundu, alebo nebodaj vetrovku (ked nasa skola vobec nejaku ma) je to v pohode, ked mate cierne nohavice, cierne boty, skolsku polokoselu a nad tym uz mozte mat co chcete....ale vacsinou tmavsie.......ked su to nejake pestre vyrazne farby tak vam to zakazu.....
A znova, mozte mat obycajnu mikinu za 10libier, alebo vetrovku za 100libier cize to je tak.....

A nechapem poniektorych nazory, ze 'ved aj tak by sme si to platili zo svojho' WTF??? sa spamatajte.......teraz vam tiez skola kupuje oblecenie ci co?
:roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Poznam vsak pripad, ked by vacsina muzskeho osadenstva suhlasila s nosenim uniforiem, najma na skola s prevahou zenskych studentiek...
Prílohy
_ga_school-744078.jpg
_folcharmcast.jpg
_catholic_uniform.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No jasne Hojko.....a si myslis ze by to bolo v pohode? By si nepreseil z rocnika do rocnika, len koli tomu, ze si na vyucovani nedaval pozor :wink:

btw. nie kazda si suknu moze dovolit, cize ber to aj tak...
joejoe
Light Professional
Light Professional

Re: skolske uniformy

Príspevok od používateľa joejoe »

Lub0$ napísal:Ale hej.....a to si kde nabral?
ked si niekto nakupi do skoly puma mikinu kenvelo rifle a debkoviny a pride durhy v zamazanych ryfloch ktore nosi cely rok a niekto kazdy den strieda...

aj ked mate pravdu s tymi NTB mp3 etc... ale aj tak... lubos a ty si kupis za 10libier cierne ale biele si nemozes kupit ? ved prosim ta ....toto neni normalne ved skola ti neplati nic ale za 100libier si kupis uniformu ktora sa ti nepaci ale za 100libier si kupis to co sa ti paci..... a este sa aj najes :-D
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

necris napísal:Veru nie - nech si každý pekne nosí svoje. Ja mám svoje rifle, tenisky, retiazky, šatky veľmi rád a som si istý, že nikto z našej školy by nevymenil oblečenie za uniformu. Ak chce niekto nosiť oblek, tak nech ho nosí, ja mu v tom brániť nebudem - možno ho pochválim, že v tom dobre vyzerá. Ale aby tak chodil KAŽDÝ na škole, je, ako už bolo spomenuté, kravina.

Nevidno sociálne rozdiely? Definuj sociálne rozdiely, potom sa môžme baviť.
Aj tak si stále myslím, že aspoň na základných školách by to bol dobrý krok. Je pravda, že treba do školstva vraziť obrovské sumy a aj tak by bolo málo, ale myšlienka je to podľa mňa dobrá dobrá.
Čo sa týka tých krádeži, to že si to ty nezažil alebo si o tom nepočul, tak neznamená, že sa to nedeje. U nás už kvôli tomu bolo "haló", a podotýkam, neboli to rómovia čo kradli.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

joejoe napísal:ked si niekto nakupi do skoly puma mikinu kenvelo rifle a debkoviny a pride durhy v zamazanych ryfloch ktore nosi cely rok a niekto kazdy den strieda...

aj ked mate pravdu s tymi NTB mp3 etc... ale aj tak... lubos a ty si kupis za 10libier cierne ale biele si nemozes kupit ? ved prosim ta ....toto neni normalne ved skola ti neplati nic ale za 100libier si kupis uniformu ktora sa ti nepaci ale za 100libier si kupis to co sa ti paci..... a este sa aj najes :-D
Ale hovno, uniformu si ocividne nikdy nenosil tak aspon netrep....aj ked nosis uniformu tak si mozes nakupit puma, nike, adidas, armani, a neviem jake bundy tak o com tocis?

A mozeme nosit cierne, sive, tmavo modre a ine tmave farby, na vrch ako budnu/vetrovku/kabat....co chces, len nech to ma tmave farby....keby si prisiel v cervenej, modrej, zelenej tak ta upozornia, aby si si zaobstaral novu bundu.
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

joejoe napísal:ked si niekto nakupi do skoly puma mikinu kenvelo rifle a debkoviny a pride durhy v zamazanych ryfloch ktore nosi cely rok a niekto kazdy den strieda...

ty si zdravy? skola ti neplati nic? a rovno aby ta aj ucila ako sa prejde z nocnika na zachod nechces? ze ti dava ZADARMO vzdelanie je ti malo?
joejoe
Light Professional
Light Professional

jamess napísal:ty si zdravy? skola ti neplati nic? a rovno aby ta aj ucila ako sa prejde z nocnika na zachod nechces? ze ti dava ZADARMO vzdelanie je ti malo?
my hovorime ze skola ti neplati oblecenie
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Ja uz do skoly davno nechodim ale kazdopadne bych to nenosil !! Nosil bych jen v pripade ze bych si to sam navrhl :D
joejoe
Light Professional
Light Professional

Lub0$ napísal:Ale hovno, uniformu si ocividne nikdy nenosil tak aspon netrep....aj ked nosis uniformu tak si mozes nakupit puma, nike, adidas, armani, a neviem jake bundy tak o com tocis?

A mozeme nosit cierne, sive, tmavo modre a ine tmave farby, na vrch ako budnu/vetrovku/kabat....co chces, len nech to ma tmave farby....keby si prisiel v cervenej, modrej, zelenej tak ta upozornia, aby si si zaobstaral novu bundu.
to je uniforma ???? podla mna je uniforma ked nosia vsetci rovnaku rovnosatu....
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

joejoe: ano mas pravdu.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

možno ak by to bolo nejaké sako košela kravata všade znak školy a jej farby tak by som to bral ale iba na nejaké školske oslavy maturity testy nejaké skúšky ale každy deň určite nie ........

ráta sa do školskej unifrome aj to ked na nejakej učnovke chodia cely den v monterkách ?? :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

joejoe napísal:to je uniforma ???? podla mna je uniforma ked nosia vsetci rovnaku rovnosatu....
.

Alee. ko*ot o tom vies, ale furt si budes svoje trepat.....poznas tak skolske uniformy z americkych filmov.
Nosime, cierne boty, cierne tesilaky, bielu polokoselu s logom skoly, a tod vse...ostatne si mozem obliect ako pisem....
joejoe
Light Professional
Light Professional

tak ale ked sa povie UNIFORMA tak si predstavim uniformu ktoru maju hasici a vsade je rovnaka. ked sa povie policajna uniforma tak si pomyslim to iste...aj tak si myslism ze je to kktina....
necris
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa necris »

http://sk.wikipedia.org/wiki/Uniforma

joejoe:
Máš pocit, že škola je nejaký druh armády, hasičov, alebo polície, kde musí mať každý rovnaký odev?
To chceš aby ti škola ešte predpísala, aký druh vetrovky máš nosiť v zime do školy?
Je úplne normálne, že "uniformovaná" škola ponechá nejakú voľnosť žiakom pri výbere ostatného oblečenia.

pantinela:
Myslel som to tak, že sa toho deje veľmi málo a uniformy s tým majú pramálo spoločné. Rovnako ako retiazku by mi mohli ukradnúť mobil, mp3, drahé tenisky, peňaženku... To nie je o tom, kto má uniformu a kto nie, ale o tom, ako si kto dáva pozor na svoje veci. A to je sakra rozdiel :)
Napísať odpoveď