Problém s bývalou

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
SiS
Light Star
Light Star

Problém s bývalou

Príspevok od používateľa SiS »

Ahojte.
Nikdy som si nemyslel, že sem budem písať, ale mám jeden problém.
Potrebujem len pohľad z inej strany ako so svojej na túto vec.
Bývalá sa so mnou rozišla 3. 12. minulý rok s tým, že mi do očí povedala, že ma už neľúbi. Predýchaval som to ťažko zo týždeň, ale potom sa nejak veci dostali do normálu. Lenže o dva týždne na to mi začala písať, že nemôže zabudnúť na mňa. Potom o týždeň či dva mi zas napísala, že či sa niekedy v januári nemôžeme stretnúť, ja som odpísal, že ok môžeme nie je problém. Lenže ona nebola schopná sa mi za celý január ozvať a tak ja som postupne začal o ňu strácať definitívne záujem, pretože nejakú hodinku, dve si na stretnutie mohla nájsť.
Vo februári som natrafil na super dievča, s ktorým sa znova cítim super a prežívam krásne pocity a dobre si rozumieme. Bývalá sa mi však ozvala až vo februári s tým, že či sa chcem teda stretnúť. Mal som však nejaké osobné problémy a začal som aj nový vzťah, takže vtedy som nemal záujem o žiadne stretnutie. Lenže pred týždňom a pol mi napísala, že či sa môžeme teda stretnúť teda ako len kamaráti. Tak sme si dohodli stretko, lenže ja som začal tušiť, že za tým bude to, že ma videla jej kamarát už s mojím novým dievčaťom. Aj sme sa stretli, lebo ja nemám s tým žiadny problém a ani moje nové dievča pretože vie, že mi môže dôverovať. Na tom stretnutí sme sa porozprávali o našom bývalom vzťahu, ale cítil som z nej, že by sa však znova chcela dať so mnou dokopy. Lenže ja sa už nemôžem dať dokopy s niekým, kto mi do očí povedal, že už necíti ku mne žiadnu lásku a až pár týždňov potom na to príde, že predsa len niečo ku mne cíti. Bola za mnou aj dnes a vidno na nej, že to na mňa skúša všetkými možnými spôsobmi.
Nové dievča ľúbim a cítim sa s ním perfektne, ale s bývalou chcem tiež zostať ako kamarát lebo mám pekné spomienky na náš vzťah a aj z jej rodinou som vždy vychádzal super. Dokonca aj jej okolie povedalo, že spravila veľkú chybu, že sa so mnou rozišla a aj jej rodičia jej to tak trochu vyčítali.
Ona mi teraz vyčíta, že príliš rýchlo som na ňu zabudol, lenže ja som nezabudol, rád aj teraz spomínam na pekné chvíle čo som s ňou prežil, lebo to bola aj moja časť života, ale proste som našiel niekoho nového.
Takže otázka znie, čo mám robiť? Mám sa s ňou aj ďalej kamarátsky stretávať? Mne osobne ani mojej holke to nerobí problém, to že sa stretnem s bývalou len tak na pokec.
Alebo čo by ste mi poradili. Budem rád za všetky rady od vás. A takisto ďakujem za prečítanie, ak to niekto prečítal až do konca :)
P.S.
Mám 24 bývalá má 19. Chodili sme spolu rok aj 11 mesiacov, ak by sa niekto pýtal na vek a dĺžku vzťahu :).
necris
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa necris »

Možno to iní vidia inak, ale ak ľúbiš terajšie dievča, tak to staré by som JA osobne nechal tak. Ani kamarátske stretká. Prečo? Pre istotu.
SiS
Light Star
Light Star

Áno ľúbim ju, nie som taký, že by som si robil s dievčat srandu a mal dva alebo tri vzťahy naraz. Takže určite by som nič neskúšal a ani nechcem, pretože mi povedala do očí to čo mi povedala.
Najviac ma udivuje poznámka bývalej, keď mi na poslednom stretku povedala, že nechce aby som mal s niekým taký vzťah aký som mal s ňou.
Neviem čo si o tomto myslieť, lebo ja by som bol skôr rád, že si našla niekoho nového s kým je šťastná, keď to nevyšlo nám dvom.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dodo_mt »

S mojou som sa dal do hromady 3x a viem ze uz 1x som sa mal na to vykaslat.... proste to uz nie je ono a ak ti povedala to co ti povedala tak by som ju uz riesil iba ako kamaratku s tym ze by som si dal od neja aspon na cas pokoj. Mimochodom pekne si to napisal :)

dodo
necris
Medium Expert
Medium Expert

Je obmedzená a to je ďalší dôvod, prečo sa s ňou už viac nestretávať
Marek99
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marek99 »

tak ocividne k tebe este nieco citi, a to ze nechce aby si mal s niekym podobny vztah ako si mal s nou chce preto aby si na nu nezabudol, proste teraz zistila ako jej chybas, a ked sa takto budete stretavat obcas tak si ta moze troska omotat okolo prsta a pride cas, ked ti zavola ze nieco potrebuje a bude to na ukor tvojej terajses priatelky respektive casu ktory ti vlastne zoberie aby si nebol s terajsou a terajsej priatelke sa to casom nebude pacit a bude konflikt a o oto jej mozno ide
SiS
Light Star
Light Star

Hm no viem, že je to na zváženie, ale ja fakt teraz využívam hlavne svoj čas na stretávanie sa so svojou terajšou priateľkou. S bývalou by som sa možno stretol raz do mesiaca len sa dozvedieť čo nové, ak by som si vôbec našiel čas, lebo chodím aj do práce a aj do školy a hlavne chcem rozvíjať svoj nový vzťah.
A u mňa také niečo nehrozí, že by si ma omotala okolo prsta, lebo tým že ma takpovediac klamala do očí a potom po pár týždňoch čakala, že sa za ňou asi doplazím, tak to nie, to nie je môj štýl a som proti tomu, aj keď sme spolu boli skoro dva roky. Ona sa rozišla so mnou a ak niečo chcela mala sa stretnúť so mnou oveľa skôr, ale aj tak už teraz viem, že znova začínať vzťah by nemalo žiadny zmysel, lebo skôr či neskôr by to dospelo znova k rozchodu.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

Marek99 napísal:tak ocividne k tebe este nieco citi, a to ze nechce aby si mal s niekym podobny vztah ako si mal s nou chce preto aby si na nu nezabudol, proste teraz zistila ako jej chybas, a ked sa takto budete stretavat obcas tak si ta moze troska omotat okolo prsta a pride cas, ked ti zavola ze nieco potrebuje a bude to na ukor tvojej terajses priatelky respektive casu ktory ti vlastne zoberie aby si nebol s terajsou a terajsej priatelke sa to casom nebude pacit a bude konflikt a o oto jej mozno ide
ehm dobra idea podla mna a tiez dodo_mt ma pravdu nebude to ono...teba sa asi dotklo co ti povedala do oci...
podla mna nestretavat nechat ju vychladnut...pomohlo u teba a aj u inych, pomoze aj u nejj

vsetko mat nemozes(byt snou iba kamarat), ona ta asi ako kamarata nechce
SiS
Light Star
Light Star

Najzaujímavejšie je to, že ona, keď mi písala, že sa chce stretnúť, tak napísala, že sa chce stretnúť ako kamarátka. Takže fakt potom neviem čo chce.
necris
Medium Expert
Medium Expert

chce ťa naspäť, to sa dá vyčítať z toho, čo si napísal. asi si si ešte nezvykol, že by ti mohla klamať, ale ak sa s tebou chce bývalá stretnúť a to hentak... tak jej ide viac ako o kamarátstvo.
veru príliš neskoro si uvedomila o čo prišla... u mňa by mala smolu definitívne. môžeš sa nechať inšpirovať

//pokiaľ ti ide o ňu, tak sa neboj, ona si niekoho nájde
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

je jasne ze ta chce spat..ale NEBER TO !!!! mne sa stalo daco podobne ..a mne povedala byvala este horsie veci ...a sice by som mozno bol trosku smutny keby mam 2. sancu a odmietnem ..ale jednoznacne by som sa prekonal a povedal jej NIE ! aj ja uz mam novy vztah :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

povedz jej do oci ako to citis, nech sa byvalka uvedomi... ked uvidi ze nemas zaujem tak aj nieje uplne trhla tak to pochopi.... to ze nechce aby si mal taky vztah ako s nou - na to nema pravo, ak nechce mala s tebou ostat ona a nie ti hubovat do aktualneho stavu.... co sa stretiek tyka - naco? ved ona ta predsa nelubi, tak naco s tebou nieco chce este? a ked chces vediet co ma nove a tak existuje telefon,skype, icq.... s babou co by mi toto povedala by som sa uz asi nemal nejak zaujem stretavat... nie po takej dlhej dobe.... keby sme boli spolu chvilu a usudila ze to nieje ono tak mozno, lebo by tam nebola taka citova vazba, ale 23 mesiacov?
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

fuu.. riskujes ze pri takychto stretkach zistis ze si schopny sa k nej vratit, a terasej dat kopacky... vim o com hovorim... :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cital som len prvy prispevok a moj nazor na to je taky, aby si ostal s tou, ktorou prave si a snazil sa minimalizovat kontakt s byvalou.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

uzivaj si pekne chvile s tou co mas teraz. Na byvalu sa vykasli, skus si na nu nenajst cas nejak mesiac a uvidis ze ju to prejde... Viac menej jej to vrat.
Mas stastie ze vsetko prebieha uplne normalne, mozes byt za to vdacny (no neviem komu asi sebe) ze ani jedna nehisterci a vsetko zvladas.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Prepac moje otazky, ale ten rozchod 3.12. bol v r.2008, ak to dobre chapem..? A s tou druhou si len tento mesiac? Ak ano, tak sa mi zda byt velmi skoro na akukolvek DOBRU radu.
Iste sa mi vidi len to, ze ta chce spat. O pricinach mozme polemizovat - napr. ju moze stvat, ze ty uz niekoho mas a ona nie, alebo si to za ten cas stihla rozmysliet. Alebo napr. v januari, ked nemala cas, randila s inym a nevyslo to. Ale to su len spekulacie, sam mozno netusis, ktora z moznosti je vobec realna, nieto este ja.
Teraz k veci: ak by ma moja po 2 rokoch nechala a ja by som ju mal rad a ona sa mi ozvala po relativne kratkom case este pred naviazanim dalsieho vztahu a potom zacala po mesiaci noveho vztahu (rozchod este stale nie je hlboka minulost) "utocit tazkymi zbranami", tak by som si nevedel predstavit, ze by som ju uplne ignoroval. Mozno by to pre oboch bolo to najlepsie, ale proste nieco medzi vami bolo a ked chce vysvetlit co, tak preco nie? Ja som napr. mojej byvalej nevysvetloval a po rokoch sa mi ozval nejaky jej novy nabijac, ze aby som sa drzal od nej na kilometre apod.
O pocitoch ti asi nebude chciet hovorit cez icq, skype. Hoci mozno je ten typ cloveka, pre ktoreho je to touto cestou lepsie (osobne je to pre mnohych "zavaznejsie", nielen take icq-tlachanie). Netusim, co je to za osobu, ale ak sama uvidi, ze nema sancu, vzda to. Ak by ale vybafla s nejakymi atomovoymi bombami, tak by som zatrhol vsetku komunikaciu.
Ak sa na toto das, tak zostava len vysvetlit terajsej priatelke, o co ti ide. A ak ti to trebars zatrhne, je to na tebe...
SiS
Light Star
Light Star

Tak chcem sa všetkým poďakovať za vaše rady. Padli mi veľmi vhod. Všetci karma + za rady, ktoré boli k veci a hlavne dobre formulované. Čo sa týka riešenia problému, tak dospel som k tomu, že obmedzím kontakt s bývalou a ak náhodou začne niečo skúšať tak jej to riadne vysvetlím.
Ešte raz díky. Admin môže lock.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

SiS: Vzhladom na to, ze tato tema moze este v buducnosti pokracovat, tak temu nebudem zamykat. Ak sa nieco zmeni, tak to sem potom kludne napis.
SiS
Light Star
Light Star

V poriadku, ak náhodou niečo, tak napíšem.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Congratz :) správne rozhodnutie myslím. Ale je to zvláštne kde človek spraví chybu a uvedomí si to až po čase. Ale toto podľa mňa chyba nebola. To že ťa nechala bolo naozaj preto že k tebe nič necítila, ale teraz je to iba závisť, pretože ona nikoho nemá. Možno sa pouči :) držím palce s novou a karmu mi nedávaj :) len som sa chcel vyjadriť k zmysluplnej téme ktorých je tu trochu menej poslednú dobu ...
Napísať odpoveď