LCD alebo Plazma

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Indigo necital som celu temu :D.Kazdopadne som nechcel nijak mudrovat iba dodat ak to tu nahodou nebolo :).Sry no uslo :D
peebee
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peebee »

pre Dieg0:

-Neviem co mas s tym teplom z plazmy mozno si to dagde pocul alebo co. Ale ja osobne mam LG 50PY2R (inak dost stary model cca 2006)a ked sa dotknem obrazovky necitim ziadne teplo, ak skusim vzduch z ventilatora tak je vlazny (ak sa ventilator vobec roztoci)

-A ta cena... no neviem kolko stoji LCD pri uhlopriecke 127cm. I ked by mala vyssie rozlisenie
-Spotreba: konkretne moja plazma od 80-430W podla toho ako jasna scena. A LCD 82cm typujem cca 180w a to pernamentne ci je cela cierna plocha lebo biela. A to nevim kolko ma spotrebu LCD pri uhlopriecke 127.

-Proti LCD nemam nic, dokonca som bol povodne na 100% rozhodnuty pe LCD ale teraz bych nemenil PLAZMU.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Plazma vs. LCD: souboj technologií
http://www.tvfreak.cz/art_doc-91B9080AC ... 1F089.html
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

jednoznacne plazma, lcd iba ako monitor ku pc....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

možno by sa v súvislosti s touto problematikou mohol spomenúť tento článok: http://itnews.sk/buxus_dev/generate_pag ... e_id=58061
čiže jedna vec je obraz a kvalita, druhá vec je spotreba
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

audiotrack napísal:možno by sa v súvislosti s touto problematikou mohol spomenúť tento článok: http://itnews.sk/buxus_dev/generate_pag ... e_id=58061
čiže jedna vec je obraz a kvalita, druhá vec je spotreba
ten clanok je z tlacoveho servisu, teda by som mu az taku mieru nepriklanal (proste pride nejaky material zo zahranicia a ktosi to len prelozi)..., staci si pozriet komentare pod nim. Povodny clanok bude zrejme tento: http://www.independent.co.uk/environmen ... 99665.html
Je jasne, ze plazmy maju vyssiu spotrebu, ale rozdiel je plazma spred niekolkych rokov a moderna plazma. Udaj o spotrebe si preto treba radsej vzdy pozriet. Urcite je aj plno for, kde sa taketo nieco riesi...

//autoeditácia príspevku ( 17 Jan 2009, 19:20 )
na tohtorocnom CES panasonic uviedol plazmu, ktora ma spotrebu tretinovu v porovnani s plazmou z roku 2007:
http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NE ... 08/163796/
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

ja som za plazmu, som s nou maximalne spokojny
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

plazma ma nizsiu zivotnost ale zato krajsi obraz avsak aj vacsiu spotrebu tak sa mi zda :)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

DAMON88 napísal:plazma ma nizsiu zivotnost ale zato krajsi obraz avsak aj vacsiu spotrebu tak sa mi zda :)
LUDIA !!

Furt pisete co je lepsie pokladate to tu XY strankami a co ja viem cim nech si vybere on sam v dnesnej dobe je to viacmenej vyrovnane ked to tak sledujem
LCD ci PLASMA je to jedno nech si vybere podla sympatii/testov jednotlivych vyrobkov.
Dalsia vec co na tom chce pozerat. zalezi aj od toho ci futbal/filmy/hrat hry/popripade Full HD videa a XY dalsich vecii.

Ked si kukne toto video tak sa urcite rozhodne
DeLay
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa DeLay »

rozhodne LCD .....prichadzaju nove technologie..lcd ..plazma bola len taka prechodna moc sa neudrzala a nakoniec ju mozno aj vyradia z predaju,je neprakticka a nove LCD budu mat uz aj lepsi obraz...a vyssia zivotnost
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

a zasa su to len kecy typu JPP :)
Ja mam plazmu (Panasonic TH37PX80EA) a spokojnost. Kvalita obrazu vynikajuca, zvuk takisto. Zial, nemam s cim porovnat.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

DeLay napísal:rozhodne LCD .....prichadzaju nove technologie..lcd ..plazma bola len taka prechodna moc sa neudrzala a nakoniec ju mozno aj vyradia z predaju,je neprakticka a nove LCD budu mat uz aj lepsi obraz...a vyssia zivotnost
Toto sú iba čisté neoverené veci...

1. Plazma určite nebude tak skoro vyradená ako technológia pri výrobe TV
2. Plazmy určite nemajú pri pozeraní športu a filmov horší obraz ako LCD, práve naopak.
3. LCD a plazmy majú približne rovnakú životnosť.

Takže reči, že plazmy sú strašne zlé TV a po pol roku sa vám vypália na nich body, sú totálne demagógie :roll:
DeLay
Medium Expert
Medium Expert

mam dost doveryhodnu informaciu o novych lcd
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

DeLay napísal:mam dost doveryhodnu informaciu o novych lcd
A aku? No daj von tu hlupost, teda zarucenu doveryhodnu informaciu :)
DeLay
Medium Expert
Medium Expert

priamo od typka co pracuje pre japonsku vyvojarsku spolocnost a ver ci never :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ved si sem ziadnu informaciu nenapisal, tak o com potom vobec tocis???
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zachariasko »

jedna babka povedala :lol:

plazma rulezz (čierna je naozaj čierna, pozorovacie uhly a odozva super..)

nervy chytám najmä z tých "overených" informácií, že plazmy žerú viac el. energie, čo absolútne nie je pravda :!:
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

plazma panasonic viera ktoru mame od januara (typ neviem) ma max spotrebu 250W, rovnake lcd velkostou ma stalu spotrebu 160W takze ten kto vie pocitat zisti ze maju priblizne rovnaku spotrebu.... ak nie dokonca vyhoda pre plazmu ked clovek rad pozera horory :)

s touto televiziou som uplne spoko cierna je cierna.... to s tym akoze hreje je uplna hlupost, a odporucam chlapcom ktori sa ucia o plazmach z pred 5 rokov zabudnut na to co sa ucia lebo je to iba na smiech argumentovat takymi bullshitmi akymi argumentuju v prospech LCD.

takze momentalny stav tychto technologii je taky ze LCD a plazma su velmi vyrovnane technologie. lcd ma vyssie rozlisenie... imho zbytocnost :) plazma ma vernejsie farby... to je asi tak cela diskuzia
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

mathev napísal:plazma panasonic viera ktoru mame od januara (typ neviem) ma max spotrebu 250W, rovnake lcd velkostou ma stalu spotrebu 160W takze ten kto vie pocitat zisti ze maju priblizne rovnaku spotrebu.... ak nie dokonca vyhoda pre plazmu ked clovek rad pozera horory :)

s touto televiziou som uplne spoko cierna je cierna.... to s tym akoze hreje je uplna hlupost, a odporucam chlapcom ktori sa ucia o plazmach z pred 5 rokov zabudnut na to co sa ucia lebo je to iba na smiech argumentovat takymi bullshitmi akymi argumentuju v prospech LCD.

takze momentalny stav tychto technologii je taky ze LCD a plazma su velmi vyrovnane technologie. lcd ma vyssie rozlisenie... imho zbytocnost :) plazma ma vernejsie farby... to je asi tak cela diskuzia
presne ako vravis, JE TO DOST VYROVNANE !!
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Necerpajte info z netu. Plasma vs LCD ? vyrovnane
Plasma :
Dlhsia zivotnost panela - okolo 100 000 hodin
Nema opozdenie oproti LCD - hoci su to len milisekundy ale NEMA
Je lacnejsia - jednoznacne - ked porovname rovnake obrazovky a priblizne rovnake parametre
Ma vacsi pozorovaci uhol
Spotrebou je LACNEJSIA AKO LCD - vid prilozena priloha

LCD
Zivotnost panela 60 000 hodin
Cenovo drahsie ako Plasma
Pozorovaci uhol okolo 178 stupnov
Nema jasovy senzor - neprisposobuje mnozstvo jasu osvetleniu miestnosti - cize spotreba je rovnaka

Za precitanie stoji priloha - Je to ORIGINAL VYJADRENIE OD PANASONICU ktore nam do firmy prislo len prednedavnom a VELA LUDOM to bolo na zvazenie, ked prisli s tym, ze plasma ma JEDNOZNACNE VACSIU SPOTREBU. TAK CITAJTE MA TO 6 STRAN
Prílohy
Plazma mytov zbavena_SK_final.rar
(366.96 KiB) 124 stiahnutí
Napísať odpoveď