Nemôžete udeľovať karmu, pretože Vám to administrátor zakáza

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

USB hub

Príspevok od používateľa FABi2 »

Mám USB hub SilverScrest s externým napájaním a občas sa mi stane, že mi prestane reagovať myš a klávesnica (na cca 1 sekundu).

Čím to je? Mám na neho napojenú len myš a klávesnicu. Robí to cca raz maximálne 2x za deň (pri PC som takmer stále).

Kde môžeme byť chyba?
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: USB hub

Príspevok od používateľa mathev »

FABi2 napísal:Mám USB hub SilverScrest s externým napájaním a občas sa mi stane, že mi prestane reagovať myš a klávesnica (na cca 1 sekundu).

Čím to je? Mám na neho napojenú len myš a klávesnicu. Robí to cca raz maximálne 2x za deň (pri PC som takmer stále).

Kde môžeme byť chyba?
moze to byt cimkolvek od chyby adapteru po nejaku chybu v ovladacoch...
najvacsia chyba bude ale to ze si za pocitacom "takmer stale" a dokazes riesit na fore problem "nejde mi mys 1 sekundu denne"

btw mne nejde mys a klavesnica vtedy ked mi niekto telefonuje lebo mi to nejak rusi bezdrat vysielac
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

mathev > Akože nie, žeby mi to trhalo žily ale tak zaujíma ma to, že prečo to tak je. Sekunda je veľmi málo viem, ale predsa.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

skus tam nechat len klavesnicu v tom hube a este povedz ci je to externa zalezitost ta klavesnica a mys a ja oňti odpoviem
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Dj-XxX > Mi povedz aký to bude mať zmysel v hube nechávať len klávesnicu? Si ju zapojím rovno do notebooku potom... A keby som tam mal zapojenú len klávesnicu a problém by prestal ten hub mi je na hovno potom. Chápeme sa, nie?

Hub je nato, aby som tam toho natrepal čo najviac a aby sa to využívalo.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

kamos ma taky preblom ze: Pripoji viac ako dve veci do hubu a pc sa zblazni prestane reagovat az ked to odpoji tak zacne zas
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Dj-XxX > Mne ten hub ide aj keď na neho zavesím dva externé HDD...
Zaujímavé je, že to robí iba myš a klávesnica. Ostatné zariadenia to nepreruší. Pretože keď som kopíroval na ext. HDD a zblbla myš kopírovanie sa nezastavilo a ani neprerušilo.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Tvoja mys a klavesnica moze mat problem priamo s tym HUBom, teda zapojis tam iny HUB a vsetko pojde tak ako ma, alebo ma klavesnica a mys problem sama so sebou. Avsak sekundove vypadky (ak je to pri bezdrate) by som vobec neriesil, samozrejme ako to nieje kazdu minutu.
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

WOW ty máš ale problém...no keď už...
nechcem odcuzovať značku :smt022 SilverScrest :smt115 ale v ,,LIDL-ly´´alebo ,,TESCU´´by si si mal radšej kúpiť dáku fajn kláves a myš s káblom...tie wireles sú už raz také................
veľa štastia
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

BTW ako funguje vlastne taky usb hub? Mam jeden starsi notas a ma iba jedno USB keby som knemu paralerne pripojil 2. usb koncovku tak sa mi iba zasmeje ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No máš napr. USB hub so 4 vstupmi USB 2.0, tak si ho pichneš do toho svojho 1 USB vstupu na notebooku a namiesto 1 vstupu ich budeš mať 4. Takže kľudne by si mohol takýto hub použiť na svojom notebooku.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

ja viem ako vyzera usb hub aj aku ma funkciu len som typ cloveka ktory si radcej doma veci vyraba ako kupuje vies ... a zaujimam sa o vnutro tohu hubu a nie vonkajsok :)
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

drewodrewo > WOW, ty si ale...

Nikde nebolo spomenuté nič o bezdrôtovej klávesnici/myši.
Značku SilverCrest mám len preto, pretože mi to bolo jedno čo v podstate kúpim hlavné je, aby to plnilo svoj účel čo aj plní. A keby si aj čítal troška hore tak som písal, že mi to vôbec netrhá žily tento problém, ale predsa ak by sa niekto rozumný našiel čo mal rovnaký problém tak som chcel vedieť ako to riešil a či to vôbec riešil...

Shano > Je tam plošný spoj a na ňom integráč, nejaké diódy ak vidím správne, tranzistor a kondenzátor. Ten „hard“ rozbočovač, aký si navrhoval ty by asi nešiel:)
Pripájam nejaké obrázky ako to je vo vnútri. Ale neoplatí sa ti špekulovať pre 10€ záležitosť... Presne ti neviem povedať čo tam je.
Napísať odpoveď