Výhľad na mesto.

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Výhľad na mesto.

Príspevok od používateľa FX4087 »

Mam taký malý problémik ktorý bežný smrteľník pri dnešných papierovačkách nevyrieši. Tak sa aspoň chcem spýtať či má niekto z vás podobný problém.
Bývam na 2. poschodí (3. ak rátame aj suterén ktorý z tej strany paneláku vytrča zo zeme a funguje ako prízemie) bohužiaľ mi pred balkonom ktorý v lete bujne využívam na opaľovanie vyrástli 2 stromy cez ktoré si už nemôžem vychutnávať slnko a ani pohľad cez šikmú ulicu dole na mesto.
A čo je hrošie jedným z nich je divá čerešňa ktorá keď začne mať plody tak mam balkon celý zababraný od vrabcov a rozmľaždených bobúľ. V zime si výhľad veľmi nevychutnám keďže vyditeľnosť v zime nieje boh vie čo a v lete zase prekáža lístie. Tak by som sa rád opýtal či je toto naozaj kuriozita ktorá sa môže stať len mne alebo sa s tým stretávate aj vy.
Viem nieje to práve svetová téma a možno si za ňu získam pár mínusiek ale prišlo mi ako dobrý nápad spýtať sa.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

povedz co by si s tym chcel robit? vyrubat tie stromy? dalo by sa to mozno riesit ze by sisi opil tu stranu pri tebe aby si nemal listie a tych vrabcov...
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tomasito13 napísal:povedz co by si s tym chcel robit? vyrubat tie stromy? dalo by sa to mozno riesit ze by sisi opil tu stranu pri tebe aby si nemal listie a tych vrabcov...
No je kopa možností ale to by so mmusel tie stromy ošklbať uplne lebo oni mi ten vyhľad blokuju uplne :cry:
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

mohol by si to navrhnut na bytovej schodzi :-D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

my sme mali pred blokom lipu, vdaka nej sme mali v lete v byte vcely osy srsne a inu haved, neviem presne ake papierovacky boli nutne ale zrubali nam tuto lipu a este dalsie dve divo ovocne stromy ktore robili bordel na chodniku...tiez som kosican, takze je to realne..
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

To by nepomohlo.. už teraz sa hádaju kvôli zateplovaniu. By bolo zbytočné... Asi mi neostáva než počkať 10 rokov a potom pri výbere vlastného bytu si dať sakramentský pozor na stromy.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

potom sa budete sťažovať že vám pleští slnko do okien :D
heh, ale nie, to len takéto reči často počúvam od dôchodcov, stále sa len sťažujú a spokojnosť nikdy....
navrhni to na bytovej schôdzi a keby ti nevyhoveli, tak stromček polievaj nejakou kyselinou, on určite skape :)
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

mirak2 napísal:my sme mali pred blokom lipu, vdaka nej sme mali v lete v byte vcely osy srsne a inu haved, neviem presne ake papierovacky boli nutne ale zrubali nam tuto lipu a este dalsie dve divo ovocne stromy ktore robili bordel na chodniku...tiez som kosican, takze je to realne..
Aspoň niekto kto ma chápe... no čo sa tých ovadov týka tak to mám tiež... a potom ich nahradia vrabce.

//autoeditácia príspevku ( 03 Mar 2009, 16:35 )
Racius napísal:potom sa budete sťažovať že vám pleští slnko do okien :D
heh, ale nie, to len takéto reči často počúvam od dôchodcov, stále sa len sťažujú a spokojnosť nikdy....
navrhni to na bytovej schôdzi a keby ti nevyhoveli, tak stromček polievaj nejakou kyselinou, on určite skape :)
rozmýšľal som nad nemrznucou kapalinou
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Teda ja neviem ake skusenosti mate s bytovymi schodzami vy, ale tam by som to asi fakt nenavrhol. Polka by to nechapala, niekto by ma este obvinil, ze som vrah stromov a tym ktorym by to bolo jedno, by nic nepovedali a bol by som proste len za blba, lebo to vacsina ludi ked im take nieco nerastie pod oknom nechape.

(ja nastastie nic take nemam, ale viem si to predstavit)

Skor skusit jednat iba so zastupcom bytov kam by si sa mal obratit, na aky urad, ked to potrebujes vysekat, ono ked ti to rusi vyhlad, tak ti to v podstate aj znizuje cenu tvojho bytu. Ak mas peniaze, tak mozno si dohodnut jedneho dvoch drevorubacov nech ti to dojdu na cierno vysekat. Ono keby sa niekto tvaril oficialne tak mu asi tazko niekto nieco povie, len by ta to stalo asi dost no.

Ta kyselina je divna, ak by strom pri pade mohol nieco poskodit.
Pantinela
Star
Star

Re: Výhľad na mesto.

Príspevok od používateľa Pantinela »

FX4087 napísal:Mam taký malý problémik ktorý bežný smrteľník pri dnešných papierovačkách nevyrieši. Tak sa aspoň chcem spýtať či má niekto z vás podobný problém.
Bývam na 2. poschodí (3. ak rátame aj suterén ktorý z tej strany paneláku vytrča zo zeme a funguje ako prízemie) bohužiaľ mi pred balkonom ktorý v lete bujne využívam na opaľovanie vyrástli 2 stromy cez ktoré si už nemôžem vychutnávať slnko a ani pohľad cez šikmú ulicu dole na mesto.
A čo je hrošie jedným z nich je divá čerešňa ktorá keď začne mať plody tak mam balkon celý zababraný od vrabcov a rozmľaždených bobúľ. V zime si výhľad veľmi nevychutnám keďže vyditeľnosť v zime nieje boh vie čo a v lete zase prekáža lístie. Tak by som sa rád opýtal či je toto naozaj kuriozita ktorá sa môže stať len mne alebo sa s tým stretávate aj vy.
Viem nieje to práve svetová téma a možno si za ňu získam pár mínusiek ale prišlo mi ako dobrý nápad spýtať sa.
Viem, že v lesníctve existuje nejaká vzdialenosť (samozrejme, že som ju už zabudla :oops: ), ktorú musí byť minimálne napr. chata vzdialená od porastovej steny, tak možno niečo také existuje aj v prípade obytných budov a parkových stromov. Keď dáš sťažnosť na mestský alebo obecný úrad, že ti tá dreviny prekáža a spôsobuje poškodenie majetku (balkóna), tak určite majú povinnosť to minimálne prešetriť a jedine s ich súhlasom sa môže strom zrezať. Takže môžeš preskočiť bytové družstvo, či čo to tam máte a obrátiť sa rovno na nich.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Toto je dobrý článok opisujuci, čo všetko obnáša výrub jedného stromu (vrátane Raciusom spomínaneho dôchodcu). http://www.sme.sk/c/4146555/kosice-odmi ... meste.html

Treba sa teda obrátiť na nejaké úrady, ja by som začal mestkou časťou a pozisťoval si, ako treba postupovať. Či je potrebný (možný) výrub alebo aspoň zrezanie konarov (to ti poviem, že čo u nas pri škole zrezavali koli nedostatku denneho svetla v triedach, tak ten strom nešetrili)..
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Už som si spomenula: ak chceš postaviť chatu, musí byť minimálne 50 metrov od porastovej steny. Stavím sa, že určite je aj na ten tvoj prípad nejaká norma, fakt skús skočiť na ten mestský úrad.
infinite
Star
Star

Príspevok od používateľa infinite »

praveze ta kyselina je velmi dobry napad.. spravil by som to tak, ze cez noc
by som ju tyzden nejakym sajrajtom polieval, ona by postupne vyschla, a
potom dat ten navrh na zrezanie, urcite by ti vyhoveli kedze nema zmysel
aby tam zavadzala vyschnuta..
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

No, ja byvam na jedenastom, doteraz som si uzival krasny vyhlad a teraz mi pred domom pomaly ale isto rastie 27 poschodove hovado ktore mi uberie slnecne svetlo tak cez polku dna a zmari cely ten vyhlad...
s tym sa ale uz asi neda robit nic :(
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

no aspon mas nudzovy vychod z bytu v pripade poziaru :lol:
ale nie no...len citam ze byvas na trojke cize myslim ze je to dost vysoky strom...a taky strom nevyrastie z dna na den...to ti doteraz nevadil? alebo az teraz si to zacal riesit? hmmmm neviem no zo stromamy nemam az take skusenosti :lol:

// a co byt podvamy na jednotke? im strom nevadi?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Sedlák, sedlák nasadil stromy, kvety a ktomu iné veci stupídne, a preto, preto my chlapci z Bratislavy, starý môj nemáme kam stúpiť, ne?
Vyskúšaj nejaký legálny postup, potom skús nejaký nelegálny alebo zaplať nejakým romákom, tí vedia nechať veci zmiznúť.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

robbiee napísal:No, ja byvam na jedenastom, doteraz som si uzival krasny vyhlad a teraz mi pred domom pomaly ale isto rastie 27 poschodove hovado ktore mi uberie slnecne svetlo tak cez polku dna a zmari cely ten vyhlad...
s tym sa ale uz asi neda robit nic :(
to si niekde pri albere? :)
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

klasika napísal:no aspon mas nudzovy vychod z bytu v pripade poziaru :lol:
ale nie no...len citam ze byvas na trojke cize myslim ze je to dost vysoky strom...a taky strom nevyrastie z dna na den...to ti doteraz nevadil? alebo az teraz si to zacal riesit? hmmmm neviem no zo stromamy nemam az take skusenosti :lol:

// a co byt podvamy na jednotke? im strom nevadi?
No mne to vadí už pár rokov... a susedia tak tí balkon nepoužívajú pokiaľ viem jeidne na skladovanie starých skriniek a tak
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

FX4087 napísal:No mne to vadí už pár rokov... a susedia tak tí balkon nepoužívajú pokiaľ viem jeidne na skladovanie starých skriniek a tak
no spominal si aj tie vcely atd...ani tie im nevadia?
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

klasika napísal:no spominal si aj tie vcely atd...ani tie im nevadia?
Ono ich až tak veľa dovnútra nenalieta to je v tom... ale že ich neštvu tie kôstky z čerešní to sa divím.... ách šak čo... 10 rokov vydržim a potom sa spakujem :D :?
Napísať odpoveď