nj dnes je tu sypacska generacia, ale mam pred sebou kulturistiku rocnik 77 a v nej sa taktiez pise ze na brucho treba cvicit velky pocet opakovani, nejaky ceskoslovensky kulturista to tam ma v treningu a bruchu ma pekne a myslim si ze vtedy ani nevedel co je ASun_know napísal:to tzv. vypukle brucho nieje dielom toho ked takto cvicis.
On to ma zo steroidov.
Si pozri kulturistov spred roku 1990 ziadny z nich nemal take brucho ako ty sypaci dnes.
Cviky na brusne svaly
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
Zvlastne, ja zase nepoznam vela ludi ktori by cvicili so zatazouun know napísal:No ja som este velke objemy na bruchu nevidel, a poznam plno ludi co cvicia takto a maju dobre vysledky.
Nie neni, ale je tam nieco take ako rychle svalove vlakna a pomale svalove vlakna, takze to vyvracia toto tvoje tvrdenie:un_know napísal:A k tomu clanku o bruchu tam toho vela neni okrem toho co tam pisali o deleni na horne a dolne brucho co je podla mna tiez blbost.
un know napísal:Uz som to pisal ze brucho je sval ako kazdy iny
No rozhodne v tych referenciach ktore som uvideol sa asi vsetci mylia a ty mas pravduun know napísal:co je podla mna tiez blbost
No Coleman je pripad sam o sebe a to jeho brucho je isto vysledkom dlhodobeho uzivania roznych rastovych hormonov.tempus7 napísal:To je tzv. vypuklé brucho, objemy značné ale estetičnosť žiadna, Coleman, to je najextremnejši priklad
Ale trening o ktorom tu pisal un know je tiez dalsia kategoria. Je predsa uplne jasne ze ked brucho budem cvicit so zatazou do 10 opakovani tak sa jedna o objemovi trening a z toho bude brucho rast, ale v kulturistike atd neni potrebne aby brucho rastlo, inymi slovami rast brucha neni ziadany.
Nehovoril som ze vsetci sa mylia a ja mam pravdu.kali520 napísal:No rozhodne v tych referenciach ktore som uvideol sa asi vsetci mylia a ty mas pravdu
Hovorim ze sa neda precvicovat horna a dolna cast brucha oddelene, tak ako nemozes precvicovat horny a dolny biceps a ani horne a dolne prsia.
Sval totiz nedokaze pracovat tak ze samostatne kontrahuje jednu cast svaloveho vlakna a druha bude uvolnena.
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
no vet to je samozrejme ze sa neda takto ziadny sval cvicit, ale da sa jedna cast svalu cvicit podstatne efektivnejsie ako druha, napr. tlaky cvicis hlavne prsia no zapajaju sa aj ramena a triceps a tak istu mas aj s brucho ze cvicis napr. zkracovacky a jedna cast brucha sa rpecvicuje maximalne a druha pomenej....s tymto suhlasis..ci nie?
Ja to nevyvraciam a ani to som tym clankom nechcel povedat. Jednoducho si vytrhol par slov s kontextu a preformuloval si to tak ako tebe vyhovuje.un_know napísal:Nehovoril som ze vsetci sa mylia a ja mam pravdu.
Hovorim ze sa neda precvicovat horna a dolna cast brucha oddelene, tak ako nemozes precvicovat horny a dolny biceps a ani horne a dolne prsia.
Sval totiz nedokaze pracovat tak ze samostatne kontrahuje jednu cast svaloveho vlakna a druha bude uvolnena.
Ja som sa ti znazil vyvratit tvrdenie o tom ze kazdy sval je rovnaky, a ako vidis nie je.
-
111zuzu111
Amateur
ja spravim par brusakov a mam tehlicky
len ako baba to moc nevyuzijem...tak cvicim iba sem tam koli kondicke abo pre radost...pre to aby si mal brusaky je najskor najlepsie schudnut chod si napriklad kazdy vecer zabehat obmedzuj sladkosti a hlavne nejedz pred spanim
a sam posud co je narocnejsie vsak citis co to s tebou robi ked urobis par serii.videla som aj peckove video kde chlapik beha po meste a vsade cvici nejake brusaky len ho nemozem najst skoda no...
Re: Cviky na brusne svaly
musis kombinovat cvicenie so stravovanim,lebo vsetky svaly su pod tukom..dobry je jeden cvik, neviem ako sa vola, zdvihas tam nohy a musis drzat telo vo vzduchu tak ze sa necoho chytis..mne to pomahaPACO8 napísal:pls poradte mi nejake cvyky na spevnenie brusnych svalov lebo ich mam mäkke ako blato.popripade bola by dobra aj nejaka stranak alebo literatura. dakujem.
nvm či to tu možem dať ale písali ste tu o zhadzovaní tuku tak no tiež začínam cvičiť a tiež by sa asi niečo zišlo zhodiť .........nejsom nejaky extra tučny ale tak zima bola trebalo ohriať
................kcem sa spítať čo je lepšie na tvarovanie postavy a teda aby som aj viacej sily ako tuku nabral korčule alebo bike ??? možem len jedno stoho behavať nemám ským tak sa teda pítam
Odpoved najdes hned o 4 prispevky vyzsie. Dieta.Zaxman napísal:nvm či to tu možem dať ale písali ste tu o zhadzovaní tuku tak no tiež začínam cvičiť a tiež by sa asi niečo zišlo zhodiť .........nejsom nejaky extra tučny ale tak zima bola trebalo ohriať................kcem sa spítať čo je lepšie na tvarovanie postavy a teda aby som aj viacej sily ako tuku nabral korčule alebo bike ??? možem len jedno stoho behavať nemám ským tak sa teda pítam
To kde mas najvacsiu tepovu frekvenciu, zrejme to bude skakanie cez svihadloZaxman napísal:lol ale ja niesom nejaky bachraty alebo že mi tuk prevísa cez gate ja sa len pítam čo je lepšie korčule či bike
Odporuca sa ale tieto aktivity striedat takze najlepsie by bolo raz bicykel raz korcule a potom si mozes kludne dat aj to svihadlo.
tak ja robím brusaky už dosť dlho denno denne ale poslednu dobu cca 2 týždne som začal robiť okolo 400-500 brusakov.Robím to tak že na sikme svali (každa strana ) 4 seria po 20, spodne brucho 4x-30 vrch brucha 4x-20 a cele brucho davam 4x-30 ku tomu hravam futbal denno denne treningi a ked nemám trening tak si zabehnem pár kilometrov cca 5-6,ale stále nevidím niake moc vyrazne brucho,ked ho napnem to hej tehličky je vidieť ale ked nemám napnute nie je ich vidieť dobre a to by som chcel zmeniť a neviem čo mám podniknuť ku tomu daval som aj dobre diety lenže ked som uplne vystaveny zase si pripadam ako "suchar" a pritom mám 80 kg nechápem tomu a ak by ste vedeli ako zmeniť niečo aby boli vysledky rad si nechám poradiť 
dogmastr, pravdepodobne mas male objemy na brusnych svaloch.
Brucho je sval ako kazdy iny a tak isto moze ras a aj trochu narast musi aby ho bolo vidiet, takze odporucam cvicit brucho aj s nejakou zatazou.
Brucho je sval ako kazdy iny a tak isto moze ras a aj trochu narast musi aby ho bolo vidiet, takze odporucam cvicit brucho aj s nejakou zatazou.