Cviky na brusne svaly

O športe...
tomasito13
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

un_know napísal:to tzv. vypukle brucho nieje dielom toho ked takto cvicis.
On to ma zo steroidov.
Si pozri kulturistov spred roku 1990 ziadny z nich nemal take brucho ako ty sypaci dnes.
nj dnes je tu sypacska generacia, ale mam pred sebou kulturistiku rocnik 77 a v nej sa taktiez pise ze na brucho treba cvicit velky pocet opakovani, nejaky ceskoslovensky kulturista to tam ma v treningu a bruchu ma pekne a myslim si ze vtedy ani nevedel co je AS :-D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

un know napísal:No ja som este velke objemy na bruchu nevidel, a poznam plno ludi co cvicia takto a maju dobre vysledky.
Zvlastne, ja zase nepoznam vela ludi ktori by cvicili so zatazou
un_know napísal:A k tomu clanku o bruchu tam toho vela neni okrem toho co tam pisali o deleni na horne a dolne brucho co je podla mna tiez blbost.
Nie neni, ale je tam nieco take ako rychle svalove vlakna a pomale svalove vlakna, takze to vyvracia toto tvoje tvrdenie:
un know napísal:Uz som to pisal ze brucho je sval ako kazdy iny
un know napísal:co je podla mna tiez blbost
No rozhodne v tych referenciach ktore som uvideol sa asi vsetci mylia a ty mas pravdu :lol:
tempus7 napísal:To je tzv. vypuklé brucho, objemy značné ale estetičnosť žiadna, Coleman, to je najextremnejši priklad
No Coleman je pripad sam o sebe a to jeho brucho je isto vysledkom dlhodobeho uzivania roznych rastovych hormonov.

Ale trening o ktorom tu pisal un know je tiez dalsia kategoria. Je predsa uplne jasne ze ked brucho budem cvicit so zatazou do 10 opakovani tak sa jedna o objemovi trening a z toho bude brucho rast, ale v kulturistike atd neni potrebne aby brucho rastlo, inymi slovami rast brucha neni ziadany.
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

kali520 napísal:No rozhodne v tych referenciach ktore som uvideol sa asi vsetci mylia a ty mas pravdu
Nehovoril som ze vsetci sa mylia a ja mam pravdu.
Hovorim ze sa neda precvicovat horna a dolna cast brucha oddelene, tak ako nemozes precvicovat horny a dolny biceps a ani horne a dolne prsia.
Sval totiz nedokaze pracovat tak ze samostatne kontrahuje jednu cast svaloveho vlakna a druha bude uvolnena.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Mas pravdu, jedna cast svalu sa neda uplne izolovat, ale mozeme ju roznymi cvikmi prinutit viac/menej pracovat.

Laicky, pri tlakoch dolu hlavou ti 90% zabera spodna cast prs, 10% horna. Na sikmej zas 80% horna cast prs, 20% spodna. Rozumies?
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

no vet to je samozrejme ze sa neda takto ziadny sval cvicit, ale da sa jedna cast svalu cvicit podstatne efektivnejsie ako druha, napr. tlaky cvicis hlavne prsia no zapajaju sa aj ramena a triceps a tak istu mas aj s brucho ze cvicis napr. zkracovacky a jedna cast brucha sa rpecvicuje maximalne a druha pomenej....s tymto suhlasis..ci nie?
kali520
Darca
Darca

un_know napísal:Nehovoril som ze vsetci sa mylia a ja mam pravdu.
Hovorim ze sa neda precvicovat horna a dolna cast brucha oddelene, tak ako nemozes precvicovat horny a dolny biceps a ani horne a dolne prsia.
Sval totiz nedokaze pracovat tak ze samostatne kontrahuje jednu cast svaloveho vlakna a druha bude uvolnena.
Ja to nevyvraciam a ani to som tym clankom nechcel povedat. Jednoducho si vytrhol par slov s kontextu a preformuloval si to tak ako tebe vyhovuje.

Ja som sa ti znazil vyvratit tvrdenie o tom ze kazdy sval je rovnaky, a ako vidis nie je.
Warheart
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Warheart »

No ja mám dobré brucho (s kockami) z tréningov máme cca 200 sklapačiek naraz takže a tréning 2x do týždňa... A sem tam doma dám pár brušákov alebo sklápačiek...

Odporúčam robiť sklápačky lebo pri brušákoch sa cvičia len horné brušné svaly.

dávam si 4x50 ale ako kedy... neposilňujem :)
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

pls co je podla vas efektivnejsie? klasicke zkracovačky aleob dvihanie noh v sede?
kali520
Darca
Darca

Ares011 napísal:pls co je podla vas efektivnejsie? klasicke zkracovačky aleob dvihanie noh v sede?
Dieta
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

hh...aj to ale myslel som co je narocnejsie.... :? :D :D
111zuzu111
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 111zuzu111 »

ja spravim par brusakov a mam tehlicky :D len ako baba to moc nevyuzijem...tak cvicim iba sem tam koli kondicke abo pre radost...pre to aby si mal brusaky je najskor najlepsie schudnut chod si napriklad kazdy vecer zabehat obmedzuj sladkosti a hlavne nejedz pred spanim :wink: a sam posud co je narocnejsie vsak citis co to s tebou robi ked urobis par serii.videla som aj peckove video kde chlapik beha po meste a vsade cvici nejake brusaky len ho nemozem najst skoda no...
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

chyt fixku a nakresli si ich.. budes ich mat jak nikto :)

a ked uz cvicenie, tak asi sklapacky.. ale kocky ma kazdi jeden z nas, len niektory ich maju pod vrstvou tuku.. teda ak schudnes, tak budes mat tehly :))
DarX
Light Expert
Light Expert

Re: Cviky na brusne svaly

Príspevok od používateľa DarX »

PACO8 napísal:pls poradte mi nejake cvyky na spevnenie brusnych svalov lebo ich mam mäkke ako blato. :cry: popripade bola by dobra aj nejaka stranak alebo literatura. dakujem.
musis kombinovat cvicenie so stravovanim,lebo vsetky svaly su pod tukom..dobry je jeden cvik, neviem ako sa vola, zdvihas tam nohy a musis drzat telo vo vzduchu tak ze sa necoho chytis..mne to pomaha
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

nvm či to tu možem dať ale písali ste tu o zhadzovaní tuku tak no tiež začínam cvičiť a tiež by sa asi niečo zišlo zhodiť .........nejsom nejaky extra tučny ale tak zima bola trebalo ohriať :D ................kcem sa spítať čo je lepšie na tvarovanie postavy a teda aby som aj viacej sily ako tuku nabral korčule alebo bike ??? možem len jedno stoho behavať nemám ským tak sa teda pítam
kali520
Darca
Darca

Zaxman napísal:nvm či to tu možem dať ale písali ste tu o zhadzovaní tuku tak no tiež začínam cvičiť a tiež by sa asi niečo zišlo zhodiť .........nejsom nejaky extra tučny ale tak zima bola trebalo ohriať :D ................kcem sa spítať čo je lepšie na tvarovanie postavy a teda aby som aj viacej sily ako tuku nabral korčule alebo bike ??? možem len jedno stoho behavať nemám ským tak sa teda pítam
Odpoved najdes hned o 4 prispevky vyzsie. Dieta.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

lol ale ja niesom nejaky bachraty alebo že mi tuk prevísa cez gate ja sa len pítam čo je lepšie korčule či bike
kali520
Darca
Darca

Zaxman napísal:lol ale ja niesom nejaky bachraty alebo že mi tuk prevísa cez gate ja sa len pítam čo je lepšie korčule či bike
To kde mas najvacsiu tepovu frekvenciu, zrejme to bude skakanie cez svihadlo :lol:

Odporuca sa ale tieto aktivity striedat takze najlepsie by bolo raz bicykel raz korcule a potom si mozes kludne dat aj to svihadlo.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nj zatial budú asi len te korčule a bike neskor tak dík zatím
dogmastr
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dogmastr »

tak ja robím brusaky už dosť dlho denno denne ale poslednu dobu cca 2 týždne som začal robiť okolo 400-500 brusakov.Robím to tak že na sikme svali (každa strana ) 4 seria po 20, spodne brucho 4x-30 vrch brucha 4x-20 a cele brucho davam 4x-30 ku tomu hravam futbal denno denne treningi a ked nemám trening tak si zabehnem pár kilometrov cca 5-6,ale stále nevidím niake moc vyrazne brucho,ked ho napnem to hej tehličky je vidieť ale ked nemám napnute nie je ich vidieť dobre a to by som chcel zmeniť a neviem čo mám podniknuť ku tomu daval som aj dobre diety lenže ked som uplne vystaveny zase si pripadam ako "suchar" a pritom mám 80 kg nechápem tomu a ak by ste vedeli ako zmeniť niečo aby boli vysledky rad si nechám poradiť :-)
kali520
Darca
Darca

dogmastr, pravdepodobne mas male objemy na brusnych svaloch.

Brucho je sval ako kazdy iny a tak isto moze ras a aj trochu narast musi aby ho bolo vidiet, takze odporucam cvicit brucho aj s nejakou zatazou.
Napísať odpoveď