- arabske krajiny voci ich spravaniu k zenam, romovia, usa (politika)
Najsympatickejsi narod, kultura
-
BBCworldsTruth
Amateur
original cigani, aborigeni ani inuiti nie su kulturne zdegenerovani. to, ze nechodia do opery a necitaju knihy neznamena, ze nemaju kulturu. kulturne su vyspeli rovnako ako hociktory iny narod. ku kulture sa totiz rataju aj veci ako legendy, ludove pribehy, piesne, ritualy atd. ak to mam zvulgarizovat, tak my mame akurat dobsinskeho rozpravky, par dedinskych povedaciek a legendu o sitne. mas potom zaujimavy rebricek hodnot, lebo pod slovom kultura si asi predstavujes to, ak niekto neflusne na ulici na chodnikBBCworldsTruth napísal:Kultúrne zdegenerované národy ako Cigáni, Aborigeni v Austrálii Inuiti v Grónsku.
edit: tie narody boli na svete omnoho skor ako sa zacali pisat nase dejiny, takze o mnozstve nazbieranej "kultury" nemoze byt v porovnani s nami ani rec
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
The Calvin
Star
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
TUCERO_SVK
Star
-
pryja
Darca
sry, zle som precitala nazov temy. Presne naopak, tie vymenovane krajiny nemusim a Korea pravdaze severna. Vacsina sikmookych krajin evokuje vo mne nasilie, takmer ziadne ludske prava a specialne Cina znama plnymi tovarnami deti a zodratych v 50ke znicenych zien, ktore makaju 16 hodin denne, vrazdenim novorodencov a zozeru vsetko, co sa hybe a neutecie, pes, macka, to je jedno a o tych preslavenych cirkusoch ani nehovorim. Keby vyhram zajazd do Ciny, tak to hodim do kanala.klasika napísal:heh cize tie su ti sympaticke? korea severna alebo juzna?
Akurat v poslednej dobe trochu viac uchylov, ale ti sa najdu vsade.
-
pryja
Darca
Cize ked poznas osobne 5 ludi z najakeho statu, tak na zaklade toho vies zhodnotit cely narod?kubodinho napísal:hovorim podla ludi ktorych poznam osobne a podla tooh mozem povedat ze
saudská arábia , česko , Usa , taliansko
slovensko ( bohuzial ale je to tak vo vacsine) , romovia , inak neviem
opakujem vycadzam s konkretnych ludi , nehadzem do jedneho vreca cely narod.
niektori ma doslova udivuju svojimi nazormi. je vam sympaticke holandsko, jamajka ai. kvoli trave? zaujimave, co povazujete za symbol sympatie k narodu, urcite z vas budu raz dobri rodicia a budete svojim detom za vzor. nechcem byt za moralistu, holandania aj jamajcania su sympaticki aj mne, ale urcite to nebude kvoli trave. (raz vam pride domov nafajcene decko a aj ked si teraz poviete, ze budete liberalni a ja neviem co este, som zvedavy, aki budete v skutocnosti
)
na druhej strane: je rozdiel ten humus co mame na slovensku a original Cigani, ktori tu boli este pred par desatrociami. to si uz uvedomte, ze to nie je to iste. ten humus sa vola romovia a s Ciganmi nema nic spolocne. ja sa ich nezastavam, ale Cigani v pravom slova zmysle su ludia, ktori si na obzivu zarabali jednak tym, ze zabavali ostatnych spevom, tancom, hudbou, a jednak tym, ze v lete a na jesen pomahali na poliach atd. je pravda, ze aj kradli a mali temperamentnu povahu, ale ako vravim: nie je cigan ako Cigan.
trocha som odbocil, no nedalo mi to. keby s tym niekto mal problem, tak SS
na druhej strane: je rozdiel ten humus co mame na slovensku a original Cigani, ktori tu boli este pred par desatrociami. to si uz uvedomte, ze to nie je to iste. ten humus sa vola romovia a s Ciganmi nema nic spolocne. ja sa ich nezastavam, ale Cigani v pravom slova zmysle su ludia, ktori si na obzivu zarabali jednak tym, ze zabavali ostatnych spevom, tancom, hudbou, a jednak tym, ze v lete a na jesen pomahali na poliach atd. je pravda, ze aj kradli a mali temperamentnu povahu, ale ako vravim: nie je cigan ako Cigan.
trocha som odbocil, no nedalo mi to. keby s tym niekto mal problem, tak SS