ja ked som robil monitor pred 4 rokmi, tak na matike boli aj otazky za 2 bod..ako to je teraz to netusim...tomasito13 napísal:dvojbodove otazky tam neboli
Monitor 2009
-
nejakymarko
Addict
Tak už som na rovnicu prišiel.. (x+26)+15 = 2.(x+15)Innocence napísal:Bazén tréba sčítať obsah spodnej časti - a potom 2x obsah jednej steny a 2x obsah druhej steny.. Ako zapísať rovnicu k tým vekom chlapci? Tam čo je Andrej a Erik je o 26r starší.. Andrej je x a Erik x+26.. mňa napadlo niečo v zmysle 2.(x+26)+15 = x+15 ale tak to asi nevude, nie?
Z čoho x=11, teda na začiatku boli veky 11-37 - o 15 rokov to bude 26-52.
Keby niekto potreboval nejaké riešenie, píšte.
Idem bez papiera spamäti s kalkulačkou no.. 
Takže obložiť ideš 4 bočné steny a spodnú stranu.. vypočítaš si obsah každej strany.. podstava = 10.6=60m^2 + 2.(10.2) = 40m^2 + 2. (6.2) = 24m^2. Čiže dokopy musíš pokryť 124m^2 bazéna.
Kachlička 50x50cm je 0,5m x 0,5m a jej obsah je 0,25m^2 stojí 0,80€ to znamená, že 1m^2 stojí 3,20€. 124m^2 teda stojí 396,80€. (To len tak narýchlo, možno som to zle vypočítal).
Takže obložiť ideš 4 bočné steny a spodnú stranu.. vypočítaš si obsah každej strany.. podstava = 10.6=60m^2 + 2.(10.2) = 40m^2 + 2. (6.2) = 24m^2. Čiže dokopy musíš pokryť 124m^2 bazéna.
Kachlička 50x50cm je 0,5m x 0,5m a jej obsah je 0,25m^2 stojí 0,80€ to znamená, že 1m^2 stojí 3,20€. 124m^2 teda stojí 396,80€. (To len tak narýchlo, možno som to zle vypočítal).
Hore som písal - príklad je nejasný, lebo neudali, ktoré časti izby tapetujeme - či len bočné steny alebo aj strop, poprípade podlahu.. ale myslím, že to budú bočné steny a strop (strop alebo podlaha určite, nemali by potom tie stĺpy význam - a podlaha zas asi nie, lebo kto by tapetoval podlahu no).. takže vypočítaš najprv obsah bočných stien - budeš to mať strana x výška izby - sčítaš všetky obsahy štyroch stien - zapíšeš si číslo.. a teraz vypočítaš obsah stropu (ktorý bude vlastne identický ako obsah podlahy) a odčítaš od neho 2x obsah stĺpa (ten vypočítaš ako pí.1/2d^2) a malo by ti to vyjsť.. otázka je, či sa ten obsah stropu/podlahy bude brať dvakrát, alebo len raz..
-
lacijawa
Star
- Kontaktovať používateľa:
diki za vysvetlenie ale tak aj toto podľa mňa svedčí tomu že to nieje originál je to úplne nejasné zadanie.Innocence napísal:Hore som písal - príklad je nejasný, lebo neudali, ktoré časti izby tapetujeme - či len bočné steny alebo aj strop, poprípade podlahu.. ale myslím, že to budú bočné steny a strop (strop alebo podlaha určite, nemali by potom tie stĺpy význam - a podlaha zas asi nie, lebo kto by tapetoval podlahu no).. takže vypočítaš najprv obsah bočných stien - budeš to mať strana x výška izby - sčítaš všetky obsahy štyroch stien - zapíšeš si číslo.. a teraz vypočítaš obsah stropu (ktorý bude vlastne identický ako obsah podlahy) a odčítaš od neho 2x obsah stĺpa (ten vypočítaš ako pí.1/2d^2) a malo by ti to vyjsť.. otázka je, či sa ten obsah stropu/podlahy bude brať dvakrát, alebo len raz..
//autoeditácia príspevku ( 08 Mar 2009, 16:04 )
ODPOVEDOVY HAROK
no ja osobne sa monitoru trocha bojim...lebo to bude tazsie ako minule roky...neviem kto to tu pisal ze bez kalkulacky je strateny....ale ved rozmyslajte...preco by nam davali 20 otazok 45 minut a kalkulacky...no asi preto ze to bude tazsie nie????keby neboli kalkulacky a bolo by normalne 30 otazok a 90 minut tak by to bolo urcite lepsie....naco ti bude kalkulacka ked ani nebudes vediet naco ju mas pouzit

Nevymýšľaj prosím.. Kalkulačky dali možno napríklad preto, že oproti napr. Monitoru 2007 sa počet úloh znížil o tretinu, zatiaľ čo čas o celú polovicu - teda na jednu úlohu teraz nemáš 3 minúty ale len 2 minúty a 15 sekúnd.. takže takéto polemizovanie.. neboj sa nič. Laci: To je odpoveďový hárok, ale len ako vzorový (videl som ho tuším na statpedu.sk) nie sú tam naozaj odpovede, iba aby žiaci videli, ako to má vyzerať, najmä s tými krížikmi..

-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
aha no dik je to mozne
robil som to na OtestujSa.sk a tam je v 5. priklade take znenie ako som napisal
robil som to na OtestujSa.sk a tam je v 5. priklade take znenie ako som napisal
http://labs.hnonline.sk/monitormat/monitor9_2007.php tuto su 3 cm a aj ked sme ho pisali v skole bolo tam 3cm tak tam urcite maju chybu