Chybna RAM?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Chybna RAM?
Caute!
Mam problem s jednym PC. Doniesol mi ho znamy nech mu na nom preinstalujem win, lebo mu zamrzal.
To som skusal viackrat, ale stale instalacia zamrzla. Tak som windows nainstaloval tak, ze som k mojmu pc pripojil ten pc. Vsetko bolo ok, kym som HDD nedal do pôvodneho PC. Po zapnuti som si myslel, ze je vsetko ok, ale pre istotu som ho zatazil ( dal som zabalit vo winrare nejake video) a opäť PC zamrzol, tak ako predtym. Myslel som si ze je to v ATA vystupe na doske, tak som vymenil kabel od HDD za ten co siel z DVD ( PC ma dva porty) - nepomohlo. V HDD to neni lebo som skusal dva.
V com to prosim Vas je?
Dakujem
//edit..urobil som test RAM a program vypisal nasledovnu chybu
Mam problem s jednym PC. Doniesol mi ho znamy nech mu na nom preinstalujem win, lebo mu zamrzal.
To som skusal viackrat, ale stale instalacia zamrzla. Tak som windows nainstaloval tak, ze som k mojmu pc pripojil ten pc. Vsetko bolo ok, kym som HDD nedal do pôvodneho PC. Po zapnuti som si myslel, ze je vsetko ok, ale pre istotu som ho zatazil ( dal som zabalit vo winrare nejake video) a opäť PC zamrzol, tak ako predtym. Myslel som si ze je to v ATA vystupe na doske, tak som vymenil kabel od HDD za ten co siel z DVD ( PC ma dva porty) - nepomohlo. V HDD to neni lebo som skusal dva.
V com to prosim Vas je?
Dakujem
//edit..urobil som test RAM a program vypisal nasledovnu chybu
-
guess.whoo
Redeemer
Ze by som skkusil stiahnut memtest, napalill na cd, usb, floppy, nastavil bootovanie v biose a nabootoval memtest priamo z toho media. Download TUguess.whoo napísal:reset BIOSu som skusal - nepomohlo, je tam osadena len jedna 256mb ram a tym tretim bodom si co myslel?sorry, ale nepochopil som
Ešte sa aj pozri, či je ramka správne nastavená v biose.. rýchlosť, latencie, napätie.. (ale resetom biosu by sa to malo asi dať do defaultu)
Nemáš po ruke inštalačku Ubuntu/Kubuntu alebo iného buntu? Daj nabootovať z neho.. a hneď po nabootovaní Ti dá na výber niekoľko možností, medzi inými aj spustiť memtest. //alebo ako pato radí o príspevok vyššie
Ak však chyby vykazuje už vo Windowse, s najväčšou pravdepodobnosťou bude chyby hádzať aj tu. Ak máš možnosť, skús založiť inú ramku.. prípadne túto ramku skús dať do iného kompu.. a tiež otestovať.
Nemáš po ruke inštalačku Ubuntu/Kubuntu alebo iného buntu? Daj nabootovať z neho.. a hneď po nabootovaní Ti dá na výber niekoľko možností, medzi inými aj spustiť memtest. //alebo ako pato radí o príspevok vyššie
Ak však chyby vykazuje už vo Windowse, s najväčšou pravdepodobnosťou bude chyby hádzať aj tu. Ak máš možnosť, skús založiť inú ramku.. prípadne túto ramku skús dať do iného kompu.. a tiež otestovať.
-
guess.whoo
Redeemer
-
guess.whoo
Redeemer
-
guess.whoo
Redeemer
Musis vedetbrm napísal:pato.. ja také veci zatiaľ neriešim, takže nemám tušák.. ale keby som to mal riešiť, tak to riešim nejakým alkoholom.. izopropylneviemčo alebo niečo podobné..
p.s.: S tym wd by to asi riadne po....