Chybna RAM?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Chybna RAM?

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Caute!

Mam problem s jednym PC. Doniesol mi ho znamy nech mu na nom preinstalujem win, lebo mu zamrzal.
To som skusal viackrat, ale stale instalacia zamrzla. Tak som windows nainstaloval tak, ze som k mojmu pc pripojil ten pc. Vsetko bolo ok, kym som HDD nedal do pôvodneho PC. Po zapnuti som si myslel, ze je vsetko ok, ale pre istotu som ho zatazil ( dal som zabalit vo winrare nejake video) a opäť PC zamrzol, tak ako predtym. Myslel som si ze je to v ATA vystupe na doske, tak som vymenil kabel od HDD za ten co siel z DVD ( PC ma dva porty) - nepomohlo. V HDD to neni lebo som skusal dva.

V com to prosim Vas je?

Dakujem

//edit..urobil som test RAM a program vypisal nasledovnu chybu
Prílohy
Bez názvu.jpg
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Tam ti hodilo aj to, kde hladat vysvetlenie k tej chybe. A skutocne je to tam vysvetlene. Ja by som este skkusil:
1. Reset biosu
2. Ak mas viac kusov pamate osadenych, tak otestovat jednotlivo
3. Netestoval by som z Windowsu. Napalit cd, usb kluc, floppy.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

reset BIOSu som skusal - nepomohlo, je tam osadena len jedna 256mb ram a tym tretim bodom si co myslel?sorry, ale nepochopil som :?
pato83
Addict
Addict

guess.whoo napísal:reset BIOSu som skusal - nepomohlo, je tam osadena len jedna 256mb ram a tym tretim bodom si co myslel?sorry, ale nepochopil som :?
Ze by som skkusil stiahnut memtest, napalill na cd, usb, floppy, nastavil bootovanie v biose a nabootoval memtest priamo z toho media. Download TU
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte sa aj pozri, či je ramka správne nastavená v biose.. rýchlosť, latencie, napätie.. (ale resetom biosu by sa to malo asi dať do defaultu)

Nemáš po ruke inštalačku Ubuntu/Kubuntu alebo iného buntu? Daj nabootovať z neho.. a hneď po nabootovaní Ti dá na výber niekoľko možností, medzi inými aj spustiť memtest. //alebo ako pato radí o príspevok vyššie

Ak však chyby vykazuje už vo Windowse, s najväčšou pravdepodobnosťou bude chyby hádzať aj tu. Ak máš možnosť, skús založiť inú ramku.. prípadne túto ramku skús dať do iného kompu.. a tiež otestovať.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no mam ubuntu tak to idem skusit s tym memtestom..potom napisem ako to dopadlo
vdaka zatial
pato83
Addict
Addict

A zo dva krat mi pomohlo ramku vybrat, ocistit kontakty aj konektor. Potom WD40 alebo podobne pripravky a dat spat.. Razom vsetko fungovalo a ani memtest nepindal. Pripadne este skusit druhy konektor a tak spustit memtest.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ok..takze teraz robi memtest cez ubuntu, potom skusim to vybratie, alebo este skusim iny slot potom
brm
Darca
Darca

pato83.. dobrý nápad WD40ka.. žeby sa dáta do ramky a z ramky rýchlejšie šmýkali..

:D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ako dlho trva ten memtest cez ubuntu?lebo mne to robi uz nejak dlho :) teraz je test6
brm
Darca
Darca

Vpravo hore by Ti mali behať dva pásiky.. jeden Pass a druhý Test.. jeden ide rýchlejšie, druhý pomalšie.. tak keď ten pomalší dosiahne 100%, je hotovo.. :)
pato83
Addict
Addict

brm napísal:pato83.. dobrý nápad WD40ka.. žeby sa dáta do ramky a z ramky rýchlejšie šmýkali..

:D
Mozno :D Tak to nebolo predsa WD40 :D O moj boze, to som zas poriesil. Tak porad, ako sa ten pripravok vola, bo som bol presvedceny, ze to bolo toto.
brm
Darca
Darca

pato.. ja také veci zatiaľ neriešim, takže nemám tušák.. ale keby som to mal riešiť, tak to riešim nejakým alkoholom.. izopropylneviemčo alebo niečo podobné..

;)
pato83
Addict
Addict

brm napísal:pato.. ja také veci zatiaľ neriešim, takže nemám tušák.. ale keby som to mal riešiť, tak to riešim nejakým alkoholom.. izopropylneviemčo alebo niečo podobné..

;)
Musis vedet :D Taketo nieco som mal na mysli, no ja som pouzival iny, len si nepamatam na nazov. http://www.autok.sk/starline-elektrokon ... p-266.html

p.s.: S tym wd by to asi riadne po....
Napísať odpoveď