Monitor 2009
No tak ja tahaky nerobim,lebo este dneska z nich bola pisomka(obnovenie na monitor) a vsetky som sa ucil a zo slovenciny si ani neviem predstavit co by som na ten tahak napisal.Rexxar napísal:roby si niekto tahaky? ja som si urobil z matiky prehlad vzorcov a nalepil na kallkulacku a zo sj si nieco napisem na lavicu
-
Shamway
Professional
- Kontaktovať používateľa:
1 Pomer... Napr uhly v trojuhlniku rozdel v pomere 4:3:2The Calvin napísal:Vie mi niekto vysvetlit :
1. Pomer (5:4)
2.Pravdepodobnost
3. A priklady typu 5x-3y=8x+9y
2x+7y=4y-6x
Scitas vsetky cisla v pomere (tu konkretne 9)
Tym cislom vydelis TO co mas v tom pomere rozdelit (v Tomto priklade 180stupnov tzn 180:9=20)
Tym si ziskal jeden dielik... a teraz ten jeden dielik vynasobis cislami v pomere (20x4, 20x3, 20x2)
2 Pravdepodobnost... Napises si zlomok, kde dole budu vsetky moznosti (vsetky gulky, cisla, farby etc) a hore dobre moznosti (biele gulky, cislo od-do etc) Zalezi na priklade. Napr Pravde podobnost ze si prvy zavodnik vytiahne z 20 cislo mensie ako 6. Zlomok bude 5/20 v zakladnom tvare 1/4
3 Sustava rovnic
Musis dostat vsetky Y a X na jednu stranu.. normalnymi ekvivalentnymi upravami.
5x-3y=8x+9y /-8x, -9y
2x+7y=4y-6x /-4y, +6x
tzn.
-3x-12y=0
8x+3y=0
Teraz mas sustavu rovnic, v ktorej musis dat prec jednu neznamu.
-3x-12y=0
8x+3y=0 /x4
-3x-12y=0
32x+12y=0
-29x=0 /:-29
Cize tato rovnica nema riesenie
Ale ked riesenie bude mat, dosadis toto vypocitane X do jednej z hrubo oznacenych rovnic a Y normalne vypocitas
Nieje to ucitelsky vysvetlene, ale snad chapes
-
The Calvin
Star
- Kontaktovať používateľa:
Zhrnutie zo sloviny
Urobil som to je to bez diakritiky ale mozno sa to hodi je tam zahrnute fakt vsetko a prehladne napisane
-
sedro17307
Amateur
chcme sa opytat ci niekto nevie ako sa lisi prva veta od ostatnych v tomto teste resp monitor z minuleho roku 3. uloha http://www.statpedu.sk/buxus/docs/testovanie9/2.pdf
spravna odpoved je A ale neviem prist nato cim sa lisi uz som as iprepracovany
kto vie prosim napiste dakujem
spravna odpoved je A ale neviem prist nato cim sa lisi uz som as iprepracovany
A je podradovacie suvetieNTFS napísal:chcme sa opytat ci niekto nevie ako sa lisi prva veta od ostatnych v tomto teste resp monitor z minuleho roku 3. uloha http://www.statpedu.sk/buxus/docs/testovanie9/2.pdf
spravna odpoved je A ale neviem prist nato cim sa lisi uz som as iprepracovanykto vie prosim napiste dakujem
-
sedro17307
Amateur
Re: Zhrnutie zo sloviny
PISANIE CIARKY - NO MOC SI TAM TOHO NEDAL !DLXKO napísal:Urobil som to je to bez diakritiky ale mozno sa to hodi je tam zahrnute fakt vsetko a prehladne napisane
Chces pocut vsetko o tom ?