Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No, tak take pekelne to nie je, kolko pytaju 6 ci 8 stoviek za mesiac za auto? A za motorku bude este menej.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Zdravko vážení hojkáči.
Chcel by som ísť študovať silnoprúd na VUT a chcem vedieť či je ťažké sa tam dostať ? Vraj z ašpirantov sa tam dostane len jedna pätina podla očitého svedka (jeden študent na VUT).
Teraz som v tretiaku na Gym, ... som geek na elektrinu, fyziku a matiku ovládam, znamky 1, 2 's.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Racius napísal:Zdravko vážení hojkáči.
Chcel by som ísť študovať silnoprúd na VUT a chcem vedieť či je ťažké sa tam dostať ? Vraj z ašpirantov sa tam dostane len jedna pätina podla očitého svedka (jeden študent na VUT).
Teraz som v tretiaku na Gym, ... som geek na elektrinu, fyziku a matiku ovládam, znamky 1, 2 's.
Keďže som v pozícií kompetentného, tak Ti môžem povedať, že nie je to až také náročné ako sa to môže zdať.

Základ je byť prijatý do prezenčnej formy štúdia (teda úspešne spraviť prijímačky, ísť sa zapísať a v septembri štandardne nastúpiť), to by Ti nemuselo robiť veľké problémy.

Prvý rok štúdia (čo je zimný a letný semester) sú predmety spoločné pre všetky odbory (je ich 5=päť odborov).

Záverom prvého semestra vyplníš dotazník v IS (informačnom systéme, teda cez internet) ohľadom svojho záujmu na jednotlivé odbory (od najväčšieho záujmu po najmenší), to je kľúčový moment.
Samotné rozdelenie na odbory urobí IS na základe Tvojich študijných výsledkov (tzv. vážený bodový priemer). Ten kto ho má najlepší, toho zadelí IS na odbor ako prvého; takto pokračuje ďalšími študentmi.
V prípade že už je kapacita určitého odboru naplnená, tak IS zadeľovšieho študenta "pichne" (na základe vyplneného dotazníka študenta) na ten prvý odbor s ešte voľnou kapacitou.

Následne v určitý deň zistíš v IS zmenu zápisu pre Tvoju osobu - prepis do študinej stupiny daného odboru - okamih pravdy :modlenie: . Potom vytešený/rozladený pokračuješ úpravou vlastného rozvrhu pre letný semester, potvrdíš elektronicky v IS zápis do letného semestru (a teda svoj rozvrh vyučovania).
Tvoja "odbornosť" (teda odbor ktorý si si vybral) sa začína "prejavovať" jedným príznačným predmetom v rozvrhu už v samotnom letnom semestri. Predmetová náplň v druhom ročníku zimného semestra je už plne špecifická pre Tvoj odbor.

Ja som odbor "dostal", takže som vyslovene spokojný :aasmile11: .
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

prosim poradte mi v TEJTO teme, alebo sa k nej vyjadrite sem.

Ďakujem
chire
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa chire »

Tak ja som si dal prihlasku na zurnalistiku na UK. Ked som tam asi pred mesiacom volal, ze ako to bude tento rok ohladom predgradualnych kurzov, tak mi povedali, ze blizsie info zaslu po obdrzani prihlasky... Zatial mi od nich prisli iba dve obalky. V prvej bolo, ze neakceptuju neoverene vypisu z uctu :D a v druhej iba informacie o prijimacom konani... Neprisli uz niekomu z vas ponuky na tie kurzy?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Prislo niekomu nejake potvrdenie od Zilinskej uni o prijati prihlasky alebo tak? Posielaju nieco take?
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

kukiak - ak si podával elektronicky choď na tú stránku, kde si si podával prihlášku... normálne otvor to okno akoby si chcel podať novú prihlášku... prihlás sa pod svojim ID a heslom a v hornom menu úplne vrpavo klikni na "prihlášky" objaví sa ti zoznam prihlášok, ktoré si si ku nim podal aj s tým či je už zaregistrovaná...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Klasicky :?
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

zdravim, neviem, ci som to zarail dobre, ale nechcel som koli tomu vytvarat specialnu temu...

ako sa podla vas na Slovensku, teda skvor v celej EU pozera na vyokoskolske vzdelanie ziskane v USA? viem, vseobecna otazka, preto trochu upresnim - ak vsetko vide ako ma, po 4 rokoch budem mat titul bachelor of arts in business with concentration in finance /a ak bude popri praci cas/ tak s minor in economics.

zaujima ma, co si o tom myslite...
mariska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mariska »

chcela by som sa opytat, ze na ktoru skolu sa oplati ist viac FI muni alebo FIT VUT prip. FIIT STU?......ale skorej len tie ceske. A aky je rozdiel v studiu medzi nimi?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Čo som počul od bratranca a kamoša, čo študujú na FIT VUT, tak hovorili, že Masaryčka je orientovaná skôr teoreticky (čiže menej programovania a viac matiky), zato na VUT musíš robiť dosť veľa projektov a ak sa chceš zamerať na programovanie, tak je to lepšia voľba ako Masaryčka. No a STU je niečo podobné ako VUT, dokonca spolu spolupracujú a niektorí profesori učia na obidvoch, teda nejako sa vymieňajú pri skúškach alebo niečo v tom zmysle :)
mariska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tak to sa potom fakt asi viac oplaca to VUT-cko.......bo mam spoluziaka ten je zazrany do programovania a stale ma presvieca ze jedina kvalitna skola je masarycka ze VUT to je len naky Shit
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

prisiel mi mail s tym, ze mam podpisat ziadost o odpustenie prijimacej skusky a uradne overene koncorocne vysvedenia... o akej ziadosti mi to pisu? :shock: poslu mi nieco postou? nechapem
mobiloman
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mobiloman »

Zdravim vas, som tretiak na gym, idem maturoovat z geo a fyziky, poradte mi niekto nejaku fajn skolu resp odbor, najlepsie Zilina allebo Bystrica a ci sa da aj externe, dik
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

otazocka... Nevadi ak poslem slovensku prihlasku na VS do Brna??? ci musim mat cesku prihlasku??? lebo vcera mi brat vravel, ze ked si on posielal zo SR do CR na skolu tak mal mat vzor ceskej prihlasky.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Pikolik napísal:otazocka... Nevadi ak poslem slovensku prihlasku na VS do Brna??? ci musim mat cesku prihlasku??? lebo vcera mi brat vravel, ze ked si on posielal zo SR do CR na skolu tak mal mat vzor ceskej prihlasky.
a to na aku do brna chces posielat..??
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mobiloman napísal:Zdravim vas, som tretiak na gym, idem maturoovat z geo a fyziky, poradte mi niekto nejaku fajn skolu resp odbor, najlepsie Zilina allebo Bystrica a ci sa da aj externe, dik
jedine ucitelstvo... pozri si na ich stranke ci take nieco maju, ak nie take nieco sa da studovat asi len v Nitre, ale tiez len ako ucitelstvo
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

makaveli napísal:a to na aku do brna chces posielat..??
na VUT , Fakulta strojniho inzenyrstvi
mariska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

preco si neposles elektronicku mas to omnoho jednoduchsie ?
Dominick
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dominick »

Nepozna tu niekto nejaku vysoku školu kde sa študuje PC design alebo webdesign pripadne nieco podobne????
Napísať odpoveď