Aka vysoka skola ?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zdravko vážení hojkáči.
Chcel by som ísť študovať silnoprúd na VUT a chcem vedieť či je ťažké sa tam dostať ? Vraj z ašpirantov sa tam dostane len jedna pätina podla očitého svedka (jeden študent na VUT).
Teraz som v tretiaku na Gym, ... som geek na elektrinu, fyziku a matiku ovládam, znamky 1, 2 's.
Chcel by som ísť študovať silnoprúd na VUT a chcem vedieť či je ťažké sa tam dostať ? Vraj z ašpirantov sa tam dostane len jedna pätina podla očitého svedka (jeden študent na VUT).
Teraz som v tretiaku na Gym, ... som geek na elektrinu, fyziku a matiku ovládam, znamky 1, 2 's.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Keďže som v pozícií kompetentného, tak Ti môžem povedať, že nie je to až také náročné ako sa to môže zdať.Racius napísal:Zdravko vážení hojkáči.
Základ je byť prijatý do prezenčnej formy štúdia (teda úspešne spraviť prijímačky, ísť sa zapísať a v septembri štandardne nastúpiť), to by Ti nemuselo robiť veľké problémy.
Prvý rok štúdia (čo je zimný a letný semester) sú predmety spoločné pre všetky odbory (je ich 5=päť odborov).
Záverom prvého semestra vyplníš dotazník v IS (informačnom systéme, teda cez internet) ohľadom svojho záujmu na jednotlivé odbory (od najväčšieho záujmu po najmenší), to je kľúčový moment.
Samotné rozdelenie na odbory urobí IS na základe Tvojich študijných výsledkov (tzv. vážený bodový priemer). Ten kto ho má najlepší, toho zadelí IS na odbor ako prvého; takto pokračuje ďalšími študentmi.
V prípade že už je kapacita určitého odboru naplnená, tak IS zadeľovšieho študenta "pichne" (na základe vyplneného dotazníka študenta) na ten prvý odbor s ešte voľnou kapacitou.
Následne v určitý deň zistíš v IS zmenu zápisu pre Tvoju osobu - prepis do študinej stupiny daného odboru - okamih pravdy
Tvoja "odbornosť" (teda odbor ktorý si si vybral) sa začína "prejavovať" jedným príznačným predmetom v rozvrhu už v samotnom letnom semestri. Predmetová náplň v druhom ročníku zimného semestra je už plne špecifická pre Tvoj odbor.
Ja som odbor "dostal", takže som vyslovene spokojný
-
nejakymarko
Addict
Tak ja som si dal prihlasku na zurnalistiku na UK. Ked som tam asi pred mesiacom volal, ze ako to bude tento rok ohladom predgradualnych kurzov, tak mi povedali, ze blizsie info zaslu po obdrzani prihlasky... Zatial mi od nich prisli iba dve obalky. V prvej bolo, ze neakceptuju neoverene vypisu z uctu
a v druhej iba informacie o prijimacom konani... Neprisli uz niekomu z vas ponuky na tie kurzy?
kukiak - ak si podával elektronicky choď na tú stránku, kde si si podával prihlášku... normálne otvor to okno akoby si chcel podať novú prihlášku... prihlás sa pod svojim ID a heslom a v hornom menu úplne vrpavo klikni na "prihlášky" objaví sa ti zoznam prihlášok, ktoré si si ku nim podal aj s tým či je už zaregistrovaná...
zdravim, neviem, ci som to zarail dobre, ale nechcel som koli tomu vytvarat specialnu temu...
ako sa podla vas na Slovensku, teda skvor v celej EU pozera na vyokoskolske vzdelanie ziskane v USA? viem, vseobecna otazka, preto trochu upresnim - ak vsetko vide ako ma, po 4 rokoch budem mat titul bachelor of arts in business with concentration in finance /a ak bude popri praci cas/ tak s minor in economics.
zaujima ma, co si o tom myslite...
ako sa podla vas na Slovensku, teda skvor v celej EU pozera na vyokoskolske vzdelanie ziskane v USA? viem, vseobecna otazka, preto trochu upresnim - ak vsetko vide ako ma, po 4 rokoch budem mat titul bachelor of arts in business with concentration in finance /a ak bude popri praci cas/ tak s minor in economics.
zaujima ma, co si o tom myslite...
Čo som počul od bratranca a kamoša, čo študujú na FIT VUT, tak hovorili, že Masaryčka je orientovaná skôr teoreticky (čiže menej programovania a viac matiky), zato na VUT musíš robiť dosť veľa projektov a ak sa chceš zamerať na programovanie, tak je to lepšia voľba ako Masaryčka. No a STU je niečo podobné ako VUT, dokonca spolu spolupracujú a niektorí profesori učia na obidvoch, teda nejako sa vymieňajú pri skúškach alebo niečo v tom zmysle 
jedine ucitelstvo... pozri si na ich stranke ci take nieco maju, ak nie take nieco sa da studovat asi len v Nitre, ale tiez len ako ucitelstvomobiloman napísal:Zdravim vas, som tretiak na gym, idem maturoovat z geo a fyziky, poradte mi niekto nejaku fajn skolu resp odbor, najlepsie Zilina allebo Bystrica a ci sa da aj externe, dik