Zmena priezviska

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Plasmon
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Plasmon »

- budete chcieť aby vaša manželka nosila vaše priezvisko?
- prekážalo by vám, keby si manželka nechala svoje priezvisko?
- boli by ste ochotní si vy zmeniť priezvisko na manželkino?
-no bol by som rad keby moja manzelka nosila moje priezvisko,ale ked nebude suhlasit, tak nech si kludne necha to svoje
-neprekazalo by mi to,je to jej rozhodnutie
-asi by som nebol ochotny si ho zmenit,radsej by som zostal pri mojom starom :wink:
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Je to asi skor takym pravidlom, ze si zena zmeni meno na muzove. Je pravda, ze v amerike alebo inde je to ine. Na slovensku po slovensky nie :D a to ze zmena muzovho to je asi trochu chore :lol:
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

no mne by to bolo asi jedno ale teraz si predstate

budete mat dieta

bude sa volat andrej a-b ten sa zase ozeni a bude adnrej a-b-c :lol:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ako už niekto vravel nevidím nič zlé na spolužití dvoch ľudí pod jednou strechou s rozličnými menami takže je mi absolútne ukradnuté či bude mať moje meno alebo nie.Ja by som si jej meno nezobrla lebo mi to príde akoby ma volali do svadby Dominik a po svadbe František.Proste pre mňa absolutne neprípustné.

Medzirečou vôbec nie som za svadbu.Moja predstava ideálneho vzťahu je bývať pod jednou strechou normálne mať deti ako normálna rodina a aj tak fungovať.Myslím že puto by bolo ovela silnejšie.Na dnešných rodinách je vidieť na niektorých že spoločné priezvisko je posledné puto ktoré drží manželstvo pokope
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

možno mám na túto vec zastaralý názor.. áno ja si myslím že by moja žena mala nosiť moje meno.. bola by to pre mna strašne veľká česť aby nosila moje meno.. a moje deti tak isto...
ale nebránim sa ani tomu druhému prípadu ale skôr rozmýľam takto:

- ked sa jedná o ženu ktorá niečo dokázala vo svojej kariere a je už známa pod svojím menom bol by som jednoznačne za to aby si toto meno nechala a podla toho aké postavenie by som mal ja by som bud nechal svoje, alebo by som si zobral jej..
- ked sa jedná o úplne normálnych obyčajných ludí tak nevidím dôvod prečo by si žena nemala meniť meno na manželové.
Ale jednoznačne si myslím že manželia majú mať rovnaké priezvysko a nie jeden také a druhý také.

je to dôlsedok opičenia sa tak isto ako s koncovkou ová - sme slováci a toho sa držme
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Tiež som zato aby manželka mala moje priezvisko, ale nevidím problém ani v tom ak by mala aj dve priezviská (moje + svoje). No ja osobne by som si jej priezvisko nedal :D

S tou časťou príspevku od triple (o tej kariére atď.), úplne súhlasím :wink:

V mojom okolí si už tiež ženy začínajú nedávať koncovku ová a nepáči sa mi to, len si pekne dávajte tú koncovku, veď nie sme Amíci, nie? :D
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Akurát v sobotu som bola na kávičke s kamarátkou, ktorá sa v októbri vydáva a bola nešťastná z toho, že by sa mala volať po manželovi Cedzová, pretože jej nastávajúci má dvoch starších bratov, oboch už ženatých a prvý brat má Katku, druhý brat má Katku a ona sa ako naschvál tiež volá Katka :D Tak jej to je tak ľúto a cíti to tak maximálne neosobne, že bude tretia Katarína Cedzová v rodine.
Iba svoje dievčenské meno si nechať nechce, pretožo s tým sú potom problémy napr. v nemocnici vám nemusia poskytnúť informácie o manželovi pokiaľ nemáte pri sebe sobášny list, pretože sa voláte úplne inak ako on a to isté aj na pošte. Tak to zrejme budú riešiť tak, že si zoberie manželovo meno a nechá aj svoje. :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja by som to plne nechal na nežnejšiu polovičku. Ak si ho zmeniť, chce, prosím :). Ak by chcela, aby som si zmenil ja... no čo, aspoň po rokoch nejaká zmena :)
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Ako sa rozhodne ona nebudem jej odporovať. No ale ak by chcela aby som mal jej priezvisko a bolo by nejaké debilné tak to nie. :D
Napísať odpoveď