Nejde z TV zvuk cez domace kino

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dale88
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nejde z TV zvuk cez domace kino

Príspevok od používateľa Dale88 »

Zdravim, chcem sa spytat ci nema niekto podobnu skusenost a nasledne vyriesenie problemu. Jedna sa o to, ze mame doma TV - samsung(ma aj HDMI aj scart konektory)+ Sony reciever+Sony dvd-rekorder+ orange set-top-box. Ked pustim DVD cez rekorder zvuk ide z domaceho kina v pohode ako ma. Ale z TV mi nejde zvuk cez domace kino. Pozeral som uz aj prislusne manualy k zariadeniam ale neviem si dat rady. Mam to poprepajane nasledne: Reciever a DVD-rekorder mam prepojene vzajomne scartom. Z rekordera ide scart do TV. Tv je prepojene so Set-top-boxom(orange) HDMI. Skusal som prepojit rekorder rovno na ten set-top-box ale stale to nejde. Nemate niekto daku radu?? diky moc za rady.
lorot19
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lorot19 »

tomu zapojeniu sa moc nerozumiem ale niekedy ked je zle zapojeny scart tak obraz ide ale bez zvuku tak by som skusil tie kable
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

a nie je tam konflikt? scartom ide signal do tv a zaroven chces aby po scarte isiel audio signal z tv do kina...je tam konflikt vstup vystup...aspon ja to takto vidim, ale neviem, asi sa mylim. to je prve co ma napadlo
Dale88
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dale88 »

jimmy_xp: no zabudol som spomenut, ze kedysi mi siel ten zvuk z TV cez domace kino a nemal som ziadne ine pripojenie. Iba scart ktory spajal dvd prehravac a TV. Slo to, no od kedy mam TV cez orange tak sa tam nieco narusilo. Ale neviem kde je chyba.

lorot19: to som skusal ako prve, ale v tom zavada nebude. Keby som mal dvd-rekorder HDMI tak to vsetko poprepajam cez to. Lebo reciever ma HDMI aj TV
Napísať odpoveď