Reinstall Win Vista

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
r2nger
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Reinstall Win Vista

Príspevok od používateľa r2nger »

Asi pred rokom som si kúpil notebook v ktorom bol predinštalovaný Win Vista.

Problém je v tom že som k tomu nedostal CD s Windowsom. Ako to mám teda preinštalovať bez toho CD? Na notebooku mám iba nálepku s Product key od Winu.

Dík za všetky rady
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mas tam schovanu uzamknutu particiu kde ta vista instalacka je...
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

nemusi mat. Ja som tiez nemal. popripade ak mal tak zrejme po mazani particii zmyzla aj ta. Teraz je dost v mode nedavat CD s OS, alebo ho nechavat na HDD, ale dat CD s obnovou. To ti komplet obnovi system. tak som to dostal aj ja.
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

ked tam vlozim to DVD mi ho obnovi??takze nemusim potom ani instalovat ovladace atd.???ci to je ako instalovanie??lebo mam DVD co sluzi na Obnovu...:)
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

vsetko by ti tam malo dat (OS, ovladace), ale zrejme ti naformatuje aj disk. Nie som si isty. radsej si zalohuj veci. Ja som si teraz z netu stiahol Vistu, ale este som ju neskusal s mojim kodom tak neviem ci to pojde aj tak. A pri tejto obnove nemusis volat na MS linku aby ti ho aktivovali, takze jedna vyhoda. :)
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

Poprosil by som niekoho kto už s tým MÁ skúsenosti... Ako teda preinštalovať Win Vista BEZ inštalačného CD z tej vyhradenej windovsáckej partície ???
Keďže mám na spodnej strane notebooku nálepku s originál inštalačným klúčom Windowsu mohlo by sa to snáď nejak dať preinštalovať aj bez toho CD :?
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

vobec neide o medium na ktorom ta vista je!
ide len a len o seriove cislo.
windows si mozes napalit velakrat a neje to piratska kopia
piratska kopia je len "cracknuty" windows.
u nas v robote mame len par cd s windowsom

ako som na to vsetko prisiel?
mojou naplnou prace je okrem ineho aj nakupovat komponenty a soft do firmy
a ked som kupil par krat windows a bolo tam len seriove cislo a pri nom napisane ze toto je instalacka win. avsak toto balennie cd neobsahuje. takze tam neide vobec o cd ale iba o toto cislo (nalepka a na nej 25 ciselny kod)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

originali napísal:vobec neide o medium na ktorom ta vista je!
ide len a len o seriove cislo...
no neviem neviem, vista je v tomto smere velmi ostrielana a obycajny cd-key jej nestaci...kto skusal rozbehat vistu ultimate na hp530 vie o com hovorim!
saldir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa saldir »

ja by som sa vytoto na vistu a hodil tam stare dobre XP...a este pred tym by som si zalohoval ovladace
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

neviem aký máš ntb, ale na asuse sa robí recovery zo skrytej partície pomocou F9....raz kamoš skúšal hodit k viste do dualbotu xp :lol: , vytvoril na to novú partíciu a ............posral si oboje.tak tam potom instaloval vistu stiahnutú z netu, všetko išlo, len tam nedostal cd key, ktorý mal na štítku ntb....našťastie pri tychto jeho pokusoch si nepo.....skrytú recovery partíciu, ktorú z aktivoval pri zapnutí ntb stlačaním klávesy F9, hodila sa mu tabulka, tam vybral prvú možnosť, a nechal to robiť. krásne sa mu nahodila vista, aj s jeho kódom a potrebným soft. na jeho značku ntb....všetko priamo od výrobcu.....ale znova pripomínam jednalo sa o ntb zn. asus ...ja mam hp a tam je to klavesa F11
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

ono je to tak.
staci ti zadat cd key ale potom si musis aktivovat windows cez telefon a tam diktujes ten kod priamo operatorovi.a on zisti ze ci uz bol system zaregistrovany alebo nie. ale toto plati len s originalnym windowsom
co sa tykanotebokov tak toto neviem
Napísať odpoveď