pri malom vyťažení veľmi spomalený NB?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ejsik
Amateur
Amateur

pri malom vyťažení veľmi spomalený NB?

Príspevok od používateľa ejsik »

Zdravím,
mám problém, možno mi niekto budevedeiť vysvetliť prečo. Mal som starý pc, 75OMHz, 256Ram a keď som dal niečo inštalovať alebo napaľovať, popri tom som mohol bez problémov počúvať hudbu... teraz mám notebook ASUS F3E, dvojjadrový proc. 2.OGHz, 2GB ram... keĎ inštalujem program alebo hru, aelbo napaľujem niečo, hudba seká... prečo to robí??? počitač je neporovnaeľne výkonejší ako starý a tamten to nerobil, v čom je problém???

dúfam že sa mi podaril ovysvetliť aký je problém a že niekto poradí.... vďaka.

PS.: ešte dodám že NB mi to robil už po prvom nainštalovaní systému, mám XP a spolubývajúci, kt. má taký istý NB mu to tiež robí...
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

mechanika DVD rom je asi nastavena na PIO mod, nastav to na DMA a hudba ti uz sekat nebude
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Keď ti to bude robiť nabudúce, tak stlač ctrl-alt-del, choď do Správcu úloh, do záložky Procesy, daj si ich zaradiť podľa využitia procesora a napíš sem, ktorý proces sa využíva najviac a na koľko percent...

Možno ti to spôsobuje nejaký antivírak, alebo niečo podobné - napr. predinštalovaný bezpečnostný software od výrobcu notebooku..
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

jimmy_xp napísal:mechanika DVD rom je asi nastavena na PIO mod, nastav to na DMA a hudba ti uz sekat nebude
Kamosovi sa to stalo aj na systemovom disku :)
btw nastavuje sa to v spravcovi zariadeni.
Napísať odpoveď