Vek vo vztahu
Ono ten rozdiel sa najviac prejavi v takych hraninych rokoch,napriklad jeden je uz viac menej dospely,von z puberty,co to uz zazil,a druhy je este nevyspely lebo je jednoducho mlasi a nestihol toho tolko prezit a zait ako jeho starsi partner...a myslim ze vo vztahu je velmi dolezite byt vyrovnany a rovnocenny...navzajom
-
midnight_man
Guru
Ale to vobec nejde o to kto ma kolko rokov
niekto nema rozum ani v 25tke
iny ho ma uz v 17tich. Ide tam o zivotne priority a samotne vnimanie zivota, idealov a hodnôt. Ked si vezmes 15rocne dievca ktore tieto veci vnima viac menej svojsky. Ma svoje hodnoty a idealy za ktorymi si ide. Ked si najde partnera ktory ma 25 a jeho hodnotovy rebricek a zivotne ciele sa viac menej zhoduju s jej tak kde je problem? To uz je na uvazenie....ale to nechajme tak
. Chcem tym povedat ze tie 2-3-4 roky su velmi individualne u kazdeho z nas. Toto obdobie puberty a mladej dospelosti je u kazdeho ine. Ked si to tak vezmes po 30tke je to viac menej vsetko rovnake nie? I ked samozrejme, ze vynimka sem a vynimka tam. Ted ana otazku v ankete som odpovedal NIE nevadilo by mi to, nevadillo by mi ani keby bola mladsia...Podla mna vobec nejde o vek.(v ponati rozumnej miery)
Ono v podstate zase to skonci pritom,ze kazdy si najde co mu chyba,cize je to velmi individualne...takisto ako pri otazkach ci su lepsie aziatky alebo nergice,ci su lepsie velke cecky alebo male,tlsta baba alebo chuda...midnight_man napísal:Ale to vobec nejde o to kto ma kolko rokovniekto nema rozum ani v 25tke
iny ho ma uz v 17tich. Ide tam o zivotne priority a samotne vnimanie zivota, idealov a hodnôt. Ked si vezmes 15rocne dievca ktore tieto veci vnima viac menej svojsky. Ma svoje hodnoty a idealy za ktorymi si ide. Ked si najde partnera ktory ma 25 a jeho hodnotovy rebricek a zivotne ciele sa viac menej zhoduju s jej tak kde je problem? To uz je na uvazenie....ale to nechajme tak
. Chcem tym povedat ze tie 2-3-4 roky su velmi individualne u kazdeho z nas. Toto obdobie puberty a mladej dospelosti je u kazdeho ine. Ked si to tak vezmes po 30tke je to viac menej vsetko rovnake nie? I ked samozrejme, ze vynimka sem a vynimka tam. Ted ana otazku v ankete som odpovedal NIE nevadilo by mi to, nevadillo by mi ani keby bola mladsia...Podla mna vobec nejde o vek.(v ponati rozumnej miery)
Je rozdiel, keď má jeden partner 20 rokov a druhý 14 ako keď má jeden 35 a druhý 29. Je to všetko o tej mentálnej vyspelosti, pohľadu na život a morálnej zodpovednosti. Nehovorím, že takého "vekovo nevyrovnané" vzťahy nemôžu fungovať, len v určitom období sú tie vekové rozdiely ťažšie prekonateľné, ale všetko záleží od povahy oboch partnerov.
Ok, a co takto 24/23 a 16/17 ?Pantinela napísal:Je rozdiel, keď má jeden partner 20 rokov a druhý 14 ako keď má jeden 35 a druhý 29. Je to všetko o tej mentálnej vyspelosti, pohľadu na život a morálnej zodpovednosti. Nehovorím, že takého "vekovo nevyrovnané" vzťahy nemôžu fungovať, len v určitom období sú tie vekové rozdiely ťažšie prekonateľné, ale všetko záleží od povahy oboch partnerov.
Ved najdu sa aj ludia ktory maju 17 rokov a su vyspelejsi ako ty co maju 20....tak ako.
... tak potom klobúk dole keď sa dvaja takí nájdu...Lub0$ napísal:Ok, a co takto 24/23 a 16/17 ?
Ved najdu sa aj ludia ktory maju 17 rokov a su vyspelejsi ako ty co maju 20....tak ako.
ale keď si to tak zoberieš vo všeobecnosti, tak 16-ročný človek ešte len ledva vyliezol zo základnej školy a 23-ročný (pokiaľ nie je študent) už rieši aj celkom iné otázky ako to, čo si zoberie na desiatu a kam pôjde v piatok večer na diskotéku.
Netvrdím, že to nemôže fungovať, ale takýchto dlhodobých trvalých vzťahov zrejme nie je veľa...
-
midnight_man
Guru
-
midnight_man
Guru
-
midnight_man
Guru
Ale veď nie všetky staré veci sú zlé... ale ak tak veľmi chceš, môžeme to posunúť na tri roky...midnight_man napísal:Ono je to uz dávno, co sa ten vyskum asi robil. Tak ako prestavaju platit pranostiky na pocasie z dôvodu celkovej zmeny na dane rocne obdobie. Tak prestava platit aj toto, aj mnoho inych veci...doba ide dopredu, treba vymysliet nieco nove
-
midnight_man
Guru