Vek vo vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Vadi vam ked je vasa partnerka starsia ako vy?

Ano
65
17%
Nie
318
83%

Celkom hlasov: 383

Friseur
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Friseur »

Veky rozdiel to nebol no nieco v tom predsa len bude...
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

Ono ten rozdiel sa najviac prejavi v takych hraninych rokoch,napriklad jeden je uz viac menej dospely,von z puberty,co to uz zazil,a druhy je este nevyspely lebo je jednoducho mlasi a nestihol toho tolko prezit a zait ako jeho starsi partner...a myslim ze vo vztahu je velmi dolezite byt vyrovnany a rovnocenny...navzajom
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Ale to vobec nejde o to kto ma kolko rokov ;) niekto nema rozum ani v 25tke :) iny ho ma uz v 17tich. Ide tam o zivotne priority a samotne vnimanie zivota, idealov a hodnôt. Ked si vezmes 15rocne dievca ktore tieto veci vnima viac menej svojsky. Ma svoje hodnoty a idealy za ktorymi si ide. Ked si najde partnera ktory ma 25 a jeho hodnotovy rebricek a zivotne ciele sa viac menej zhoduju s jej tak kde je problem? To uz je na uvazenie....ale to nechajme tak ;). Chcem tym povedat ze tie 2-3-4 roky su velmi individualne u kazdeho z nas. Toto obdobie puberty a mladej dospelosti je u kazdeho ine. Ked si to tak vezmes po 30tke je to viac menej vsetko rovnake nie? I ked samozrejme, ze vynimka sem a vynimka tam. Ted ana otazku v ankete som odpovedal NIE nevadilo by mi to, nevadillo by mi ani keby bola mladsia...Podla mna vobec nejde o vek.(v ponati rozumnej miery)
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

midnight_man napísal:Ale to vobec nejde o to kto ma kolko rokov ;) niekto nema rozum ani v 25tke :) iny ho ma uz v 17tich. Ide tam o zivotne priority a samotne vnimanie zivota, idealov a hodnôt. Ked si vezmes 15rocne dievca ktore tieto veci vnima viac menej svojsky. Ma svoje hodnoty a idealy za ktorymi si ide. Ked si najde partnera ktory ma 25 a jeho hodnotovy rebricek a zivotne ciele sa viac menej zhoduju s jej tak kde je problem? To uz je na uvazenie....ale to nechajme tak ;). Chcem tym povedat ze tie 2-3-4 roky su velmi individualne u kazdeho z nas. Toto obdobie puberty a mladej dospelosti je u kazdeho ine. Ked si to tak vezmes po 30tke je to viac menej vsetko rovnake nie? I ked samozrejme, ze vynimka sem a vynimka tam. Ted ana otazku v ankete som odpovedal NIE nevadilo by mi to, nevadillo by mi ani keby bola mladsia...Podla mna vobec nejde o vek.(v ponati rozumnej miery)
Ono v podstate zase to skonci pritom,ze kazdy si najde co mu chyba,cize je to velmi individualne...takisto ako pri otazkach ci su lepsie aziatky alebo nergice,ci su lepsie velke cecky alebo male,tlsta baba alebo chuda...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

mam o 6 rokov mladsiu priatelku ale uz to zacinam pocitovat, ze je tam ten rozdiel
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Je rozdiel, keď má jeden partner 20 rokov a druhý 14 ako keď má jeden 35 a druhý 29. Je to všetko o tej mentálnej vyspelosti, pohľadu na život a morálnej zodpovednosti. Nehovorím, že takého "vekovo nevyrovnané" vzťahy nemôžu fungovať, len v určitom období sú tie vekové rozdiely ťažšie prekonateľné, ale všetko záleží od povahy oboch partnerov.
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa segenica »

vek nerozhoduje
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Pantinela napísal:Je rozdiel, keď má jeden partner 20 rokov a druhý 14 ako keď má jeden 35 a druhý 29. Je to všetko o tej mentálnej vyspelosti, pohľadu na život a morálnej zodpovednosti. Nehovorím, že takého "vekovo nevyrovnané" vzťahy nemôžu fungovať, len v určitom období sú tie vekové rozdiely ťažšie prekonateľné, ale všetko záleží od povahy oboch partnerov.
Ok, a co takto 24/23 a 16/17 ?
Ved najdu sa aj ludia ktory maju 17 rokov a su vyspelejsi ako ty co maju 20....tak ako.
Pantinela
Star
Star

Lub0$ napísal:Ok, a co takto 24/23 a 16/17 ?
Ved najdu sa aj ludia ktory maju 17 rokov a su vyspelejsi ako ty co maju 20....tak ako.
... tak potom klobúk dole keď sa dvaja takí nájdu...

ale keď si to tak zoberieš vo všeobecnosti, tak 16-ročný človek ešte len ledva vyliezol zo základnej školy a 23-ročný (pokiaľ nie je študent) už rieši aj celkom iné otázky ako to, čo si zoberie na desiatu a kam pôjde v piatok večer na diskotéku.

Netvrdím, že to nemôže fungovať, ale takýchto dlhodobých trvalých vzťahov zrejme nie je veľa...
midnight_man
Guru
Guru

Što sa budem opakovat ale zalezi to len od danych ludi. Tazko mozno povedat co je zdravé a ci je 4 alebo 7 rokov velky rozdiel. Pokial su 2ja ochotni byt spolu a respektovat sa. Tak preco nie :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pantinela ja by som to bral skor tak, ze je dost nad 20rocnych, ktory maju menej rozumu ako bezny ukludneny 17rocny (par tych nad 20 mi tu prave hra na chodbe intraku futbal :slap: )
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

vek je dolezity aj nie je.. dolezity je ked ti to vadi, inak na tom fakt nezalezi..
a ako bolo povedane, niektori 16-17 rocni su fakt inteligentnejsi a vyspelejsi ako 20 rocni (plati hlavne u niektorych bab. u bab sa aj tak hovori ze maju mentalny vek o 2 roky viac ako ich muzski rovesnici)
midnight_man
Guru
Guru

Loomy napísal:....u bab sa aj tak hovori ze maju mentalny vek o 2 roky viac ako ich muzski rovesnici)
No to by ma zaujimalo na com polozil zaklady tejto teorie ten co to povedal.
Pantinela
Star
Star

midnight_man napísal:No to by ma zaujimalo na com polozil zaklady tejto teorie ten co to povedal.
No na serióznom výskume predsa. :D
midnight_man
Guru
Guru

Ono je to uz dávno, co sa ten vyskum asi robil. Tak ako prestavaju platit pranostiky na pocasie z dôvodu celkovej zmeny na dane rocne obdobie. Tak prestava platit aj toto, aj mnoho inych veci...doba ide dopredu, treba vymysliet nieco nove :D
Pantinela
Star
Star

midnight_man napísal:Ono je to uz dávno, co sa ten vyskum asi robil. Tak ako prestavaju platit pranostiky na pocasie z dôvodu celkovej zmeny na dane rocne obdobie. Tak prestava platit aj toto, aj mnoho inych veci...doba ide dopredu, treba vymysliet nieco nove :D
Ale veď nie všetky staré veci sú zlé... ale ak tak veľmi chceš, môžeme to posunúť na tri roky... :D
midnight_man
Guru
Guru

Nevravím ze su zle :) taky recept na jablkovy kolac je pecka :) a pritom je hodne starý. Len vravim ze doma sa menil, menia sa ludia, ich zmyslanie, postoje, ideály, vseobecna mentalita... Ktovie o kolko a kam by to bolo treba posunut :)
Pantinela
Star
Star

no ako tu tak čítam niektoré príspevky... no to je jedno... budeme si musieť počkať na ďalší seriózny výskum :)
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Nevadi, bolo by to ine keby to bola partnerka na cely zivot , ale nad tym sa este nezamyslam ...
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Tých 3-4 roky by nebol problém...:) (staršia)
Napísať odpoveď