Doma mam zaheslovany jeden pc. Heslo je dane na bios, teda pri starte to pyta heslo.
a nedavno nam jeden ujcek instaloval wifi a vlastne bol to sestrin spoluziak. a jeho som sa pytal ze ci sa to da nejako zistit abo urobit abo nieco take aa on ze jasne uz mi to siel povedat, len ho stopli, takze nic nevjem neviete niekto o tom ako to obist bez hesla ?
no ako ano, to som tiez pocul, lenze som aj pocul ze to je dost riskantne, co sa tyka fungovania pc do buducnosti. potreboval by som nejaku konkretne funkcnu radu ja som nieco googlil ze univerzalne hesla su pre urcite typy biosu, ale tak aj nejak inac sa to mozno da
pe.pe > Odpoj PC od el. siete, otvor skriňu potom vyber batériu a zoskratuj kontakty a BIOS je bez hesla a vo výrobných nastaveniach. Samozrejme pred samotným skratom je dobré PC „naprázdno“ zapnúť (vytiahneš PC úplne z elektrickej siete a zapneš, síce sa nič nestane, ale vybiješ zostatkový prúd).
A neohrozíš žiadnym spôsobom chod PC do budúcnosti...
ono to je vsetko super ale tak ked to heslo dam aj prec, tak mama zisti, ze heslo je prec takze hladam sposob, ktory by to obisiel bez zmazania a normalne som sa prihlasil na ten pc by heslo pytal. a ja to budem vediet obist bez hesla a mama sa tam bude prihlasovat s heslom take nemate ?
joejoe napísal:myslim ze existuju univerzalne hesla na bios ...skus pohladat... aaa preco by to mala mama zistit ?
Lebo ked sa mu zapina pc zjavne od neho pyta heslo ktore zadali jeho rodicia resp. asi mama do biosu. Zrejme ma chalan nejake obmedzenia kedy si pc zapnut moze a kedy nie a chce to nejako obist. Ked zmaze heslo, tak jeho mama to zisti a bude mat problem.
Blackburn napísal:Lebo ked sa mu zapina pc zjavne od neho pyta heslo ktore zadali jeho rodicia resp. asi mama do biosu. Zrejme ma chalan nejake obmedzenia kedy si pc zapnut moze a kedy nie a chce to nejako obist. Ked zmaze heslo, tak jeho mama to zisti a bude mat problem.
....hop... moja chyba myslel som ze ma bios zablokovany.
joejoe > Neskúšal si si nikdy zablokovať BIOS? Heslo pýta vždy ešte pred začiatkom bootovania. Aspoň čo ja som sa stretol. Teda ani nemôže chlapec zvoliť nabootovať nejaké „LiveCD“ aspoň.
FABi2 napísal:joejoe > Neskúšal si si nikdy zablokovať BIOS? Heslo pýta vždy ešte pred začiatkom bootovania. Aspoň čo ja som sa stretol. Teda ani nemôže chlapec zvoliť nabootovať nejaké „LiveCD“ aspoň.
nie neskusal...lebo mi to je na na dve veci... co som ja videl tak mi pytalo heslo len ked som chcel ist do biosu.....
akoze zas chlapec nesom hej ? ... bo doma mame dva pc. moj v izbe co normal pouzivam a druhy pouzivam na serever, ale na nom mam heslo, a to chcem obist.
a ano pyta to heslo ete pred bootovanim, a do biosu sa dostanem, ale tam tiez pyta heslo, takze to je heslo na bios podla mojho nazoru.
tak preto pisem o pomoc
Hmm ... Ja mam taky divny pocit ze Asus, Gigabyte, Abit, Asrock a MSI dosky maju Jumper na celkove zmazanie BIOSu co spolahlivo maze aj Heslo.
Problem je ze nepoznas povodne cize ho nevies rucne nastavit naspat.
Shark NX > Taký jumper má spravidla takmer každá doska. Len niekedy je ho horšie nájsť, resp. je ich tam viac a kto sa do toho nevyzná tak v tom má cirkus.
ale dostal som chrobaka do hlavy koli tomuto preto lebo sestrin spoluziak nam instaloval wifi a som sa ho pytal ze ci sa to da, on ze jasnee zacal vysvetlovat ale sestra ho stopla, takze mam holy konsky takze vjem ze je tam moznost ze ano da sa to tak zistujem ako
FABi2 napísal:Shark NX > Taký jumper má spravidla takmer každá doska. Len niekedy je ho horšie nájsť, resp. je ich tam viac a kto sa do toho nevyzná tak v tom má cirkus.
Otvorit ... a Vacsinou Clear CMOS, CMOS, CLS, CLSCMOS