Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

IvanSk, koho navrhujes?? :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

IvanSk napísal:Kedy už nebudeme musieť voliť tŕne?
buduci vikend
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Trance.Boi napísal:Vy aspon volite prezidenta primo, my bohuzel ne.
Pokud bych mohl volit u vas ja, dal bych hlas asi Ivanu Gasparovicovi

Prijde mi relativne rozumny, a neni tak jesitny a arogantni jako nas wenca klausu alias byvaly cestny predseda ODS a pantata tunel...
Toto proste nejde do kopy, sorry. :)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Trance.Boi napísal:Vy aspon volite prezidenta primo, my bohuzel ne.
Pokud bych mohl volit u vas ja, dal bych hlas asi Ivanu Gasparovicovi

Prijde mi relativne rozumny, a neni tak jesitny a arogantni jako nas wenca klausu alias byvaly cestny predseda ODS a pantata tunel...
Konflikty medzi najvyssimi ustavnymi cinitelmi sa v ramci okolitych krajin ukazuju najma v case svetovej hospodarskej krizy pre krajinu kontraproduktivne. Radicova, kedze je podpredsednickou SDKU, t.j. predlzenou rukou Dzurindu, pre mnohych ludi riziko takehoto konfliktu predstavuje. Naopak, Gasparovic bol prezidentom aj za Dzurindovej vlady a tazko moze niekto tvrdit, ze by vtedy vztahy medzi ustavnymi cinitelmi boli poznamenane nejakymi vaznymi problemami, t.j. po tejto stranke sa uz osvedcil. Akokolvek si vsak ludia vyberu, tesim sa, ze na Slovensku mame priamu volbu prezidenta.
Fico sa ospravedlnil

A pokial ide o ten citat breptu Gasparovica, teraz si realnu hodnotou jeho obsahu- nie formy- porovnaj s dalsim z mnohych prikladov mnohotvarnosti Ivety Radicovej:
  • „Svoje vlastné nároky na prezidenta nespĺňam, preto v najbližších prezidentských voľbách kandidovať nechcem. Navyše rada by som sa venovala téme, v ktorej cítím pevnú pôdu pod nohami, a to je sociálny rezort.”

(Iveta Radicova, 17. augusta 2007, v rozhovore pre aktualne.sk)
Nuz, Radicova nechcela ani SR, dokonca organizovala peticie proti jej vzniku, ale ked sa samostatna SR po rokoch osvedcila, zrazu chce byt jej prezidentkou.

BTW. aj ta jej "pevna poda pod nohami" v socialnom rezorte sa- popri spoluatorstve kanikovej deformy- prepadla, ked ako ministerka prace, socialnych veci a rodiny odobrala protiustavne invalidne dochodky 30 000 ludom, cim dostala vela rodin pod hranicu chudoby. Radicovej reakcia: "Myslím, že máte na mysli prehodnocovanie časti invalidných dôchodkov, za čo som sa naozaj úprimne ospravedlnila ešte z postu ministerky." Hold, som zvedavy, aku hovadinu by si vymyslela, keby v tejto veci nemusela celit rozhodnutiu Ustavneho sudu SR, kde ziadne alibisticke vyhovorky jednoducho neobstoja. Kazdopadne, vyrok Ustavneho sudu SR poukazuje na skutocnu "pevnost" pody pod nohami Radicovej, pokial ide aj o socianu oblast, ktorou sa tak ohana...

RESUME: Ako p.i. tolerovat na poste prezidenta SR tento ukazkovy oportunizmus, resp. caste zmeny nazorov Ivety Radicovej ("kam vietor, tam plast"), to sa radsej z casu na cas pousmejem nad nejakym tym slovnym breptom Ivana Gasparovica.
Trance.Boi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trance.Boi »

p4ra napísal:Toto proste nejde do kopy, sorry. :)
Ja chapu a prijimam, jen rikam z meho pohledu co jsem tak o gaspim slysel, cetl, jak jsem ho slysel mluvit v TV atd.. Jinak u politiky se nikdy nevybira "ten nejlepsi" ale ten co prinese "nejmensi zlo"
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Radičová nechcela SR, získala hlasy Maďarov a iné strašiaky sú jediné čo môže ponúknuť Gašparovič. Rozširovanie bludov, polopravd, prehnané nacionalistické výroky o ohrození celistvosti SR, hrozby autonómii sú Gašparovičovi známe od bývalých aj súčasných spojencov Mečiara a Slotu.

V televízii som videl ako Mečiar nadával na Gašparoviča, že väčšine ľudí sa na Gašparovičovi páči to, že nerobí nič. Celkom sa s tým dalo súhlasiť. :)

Jediné, čo nechápem prečo sa čuduje, že Maďari podporili Radičovú, veď Gašparovič už mal nie práve pozitívne výroky na adresu menšín, tak čo čaká aby ho ešte aj voli??? To asi nie... tak ako ani žiaden Róm nedá hlas Slotovi (SNS).

Je tiež smiešne, ako sa cituje Radičová ako vyhlasuje, že nechce kandidovať za prezidenta. Ako by to vyzeralo, keby už dlhé roky hovorila o tom ako veľmi sa chce stať prezidentom, keď bola vo vláde, v parlamente ako súčasť politickej strany, ktorá by mohla postaviť vlastného kandidáta. Mala by hneď založiť n+1 -tú stranu a presadzovať vlastné záujmy silou mocou ako Šimko, Martináková, Gašparovič a neviem ešte kto..
Tomasito
VIP
VIP

Cestar, v skutku zaujimave argumenty :)

Najcastejsi argument proti Gapsarpvicovi v tejto teme su jeho slovne brebty, t.j. nie obsah toho co povedal, ale forma. No ked niekto poukaze na obsah vyrokov Radicovej, ktore opakovane dokazuju castu zmenu jej nazorov, zrazu je citovanie smiesne.
  • "Svoje vlastné nároky na prezidenta nespĺňam, preto v najbližších prezidentských voľbách kandidovať nechcem."
Ze nechcela ani SR, v ktorej dnes kandiduje za prezidentku, je popri vsetkych prikladoch jej oportunizmu uz "len" ceresnicka. Ako mozno takehoto cloveka brat vazne? O com nas bude presviedcat najblizsie, aby sa po case zachovala presne naopak?

Nepochybujem o tom, ze si sam velmi dobre uvedomujes, ze caste zmeny nazorov, ktore su pre I. Radicovu tak typicke, jej doveryhodnosti rozhodne neprispievaju. A tak pre zmenu ja chapem, preco ich citovanie oznacujes za smiesne (ako argument vsak tento tvoj zmysel pre "humor" neobstoji).

A sam uznaj, rozlozenie okresov, v ktorych dvaja najuspesnejsi kandidati zvitazili, urcite specifikum predstavuje (vid priloha).
Prílohy
gasparovic vs. radicova.jpg
gasparovic vs. radicova.jpg (31.39 KiB) 1377 zobrazení
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Tomasito napísal:
  • "Svoje vlastné nároky na prezidenta nespĺňam, preto v najbližších prezidentských voľbách kandidovať nechcem."
tento vyrok ma dobre 2 roky a podciarkol by som slovo VLASTNE. ona to vysvetluje tak, ze v tej dobe este nemala dostatocne skusenosti z politiky tiez nevedela kam sa bude uberat jej politicka kariera. taktiez jednou z podmienok bola podpora opozicie, ktoru si splnila... inac ked uz sme pri zmenach nazorov zaujimave ze Gasparovic vetoval v minulom roku zakon, lebo k nemu bola pridana novela az v druhom citani, no ze minuly mesiac mu to pri zakone o stavbach ktore presli zo statneho vlastnictva do vlastnictva VUC nevadilo. a uplny expert na nasieranie si do huby je clovek zodpovedny za vacsinu Gaspiho hlasov...
a zase pisem do tejto temy... doriti
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Prezidentská kandidátka Iveta Radičová má vo štvrtok vystúpiť na Pedagogickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku. Nesúhlasia s tým traja kňazi a zároveň pedagógovia univerzity Ján Duda, Alojz Kostelanský, Anton Ziolkovský.
http://spravy.pravda.sk/radicova-chce-r ... domace_p12
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tá mapa logicky kopíruje výsledky parlamentných volieb z roku 2006..
http://www.statistics.sk/nrsr_2006/slov ... /kart3.jsp
Dalo sa to aj očakávať.. na juhu slovenska budú stále vyhrávať kandidáti s podporou SMK.. v Bratislave a Košiciach kandidáti s podporou pravicových strán (momentálne SDKÚ).. a zvyšné časti s podporou SMERu (možno na severe sa nájde SNS).

Iné výsledky nebudú ani v druhom kole..
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

pekne, ta zenska nema chrbtovu kost. naco sa so svojou kampanou tlaci aj na akademicku podu, na ktorej ju nechcu? ta jej slizka vtieravost je rovnako nechutna ako jej caste zmeny nazorov. co ju osvieti zajtra? nemam rad nevypocitatelnych ludi bez zasad. pre mna je Radicova absolutne nedoveryhodny clovek.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Tomasito
VIP
VIP

ViRuS napísal:tento vyrok ma dobre 2 roky
Den, mesiac, rok, ako aj zdroj mas uvedene na predchadzajucej strane (btw. 17. augusta 2007, v rozhovore pre aktualne.sk).
ViRuS napísal:a podciarkol by som slovo VLASTNE. ona to vysvetluje tak, ze v tej dobe este nemala dostatocne skusenosti z politiky tiez nevedela kam sa bude uberat jej politicka kariera. taktiez jednou z podmienok bola podpora opozicie, ktoru si splnila...
Ale no tak, Radicova sa jasne vyjadrila: "v najbližších prezidentských voľbách kandidovať nechcem", t.j. svoju kandidaturu pre sucasne prezidentske volby vylucila. Pokial by povedala zatial nechcem, nikto by sa nad tymto jej vyrokom nepozastavoval, kedze by moznost svojej kandidatury nevylucila. Takto je jej vyjadrenie v prikrom rozpore s jej realnym konanim, pricom ide o dalsi z mnohych prikladov, ako v dost zasadnych veciach Radicova o 180° meni nazory podla toho, ako jej to prave pride vhod.
ViRuS napísal:inac ked uz sme pri zmenach nazorov zaujimave ze Gasparovic vetoval v minulom roku zakon, lebo k nemu bola pridana novela az v druhom citani, no ze minuly mesiac mu to pri zakone o stavbach ktore presli zo statneho vlastnictva do vlastnictva VUC nevadilo. a uplny expert na nasieranie si do huby je clovek zodpovedny za vacsinu Gaspiho hlasov...
a zase pisem do tejto temy... doriti
Tak ked uz sme o5 pri Gasparovicovi, nepoznam pravne dovody kazdeho z vlade vratenych zakonov, avsak uz ta skutocnost, ze Gasparovic tejto vlade zakony vracia, dokazuje, ze aj ked je tejto vlade nazorovo nakloneny, a priory jej po ruke nejde.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

Tomasito napísal:..bla bla.., avsak uz ta skutocnost, ze Gasparovic tejto vlade zakony vracia, dokazuje, ...
:lol: jasne
uplny dokaz
beardie
Redeemer
Redeemer

je mi trapne tu nieco dokazovat implikaciou a znova sa chytat Tomasitovych vyrokov, ale...
Radicova napísal:"Svoje vlastné nároky na prezidenta nespĺňam, preto v najbližších prezidentských voľbách kandidovať nechcem."
http://sk.wikipedia.org/wiki/Implikácia

A B A => B
0 0 1
0 1 1
1 0 0
1 1 1

Nesplna => nechce (0 => 0 = 1)
Splna => chce (1 => 1 = 1)

teraz vlastne naroky splna, preto chce :roll:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

beardie napísal:to veru neviem naco to treba, kinjeril ale potrebuje aspon pravnicke minimum
A ty si myslis, ze nie???
Oprav ma, ale jednou z prezidentskych pravomoci a povinnosti je aj posudzovanie a podposovanie zakonov. Ak ich bude podpisovat niekto, kto nebude mat ani sajn co podpisuje, tak to moze prezidentovat aj Jano z budy. Nevravim, ze netreba brat do uvahy aj socialny rozmer, alebo ak chces tak aspekt. Ale nie je to malo mat "len" socialne citenie?
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Zda sa mi, ze toto uz odbocuje od podstatnych veci. Ved by bolo uplne normalne, pokial by teraz prisla s vyhlasenim typu "Vtedy a vtedy som nechcela kandidovat na prezidentsky urad, no casom som pod vplyvom okolnosti zmenila nazor".
Alebo nieco na styl "Ja nechcem, ale musim"... :lol:

A ze musi sa mozno zda byt smiesne, ale na 2.strane aj smutne. Je dobre mysliet na to, ze to bol jediny opozicny kandidat. Opozicia je v takom stave, v akom je...To, ze by sa nedohodla ani na kandidatovi na prezidenta by bolo...Tazko to nejak nazyvat a zbytocne spekulovat, kedze sa napokon nejak dohodla... Proste niekto do toho musel ist a ona je v sucasnosti asi jedinou osobou, na ktorej sa mohli nejak dohodnut.

Robit z toho, ze rok pred volbami povedala, ze nebude kandidovat a napokon sla, nejaku velku vedu je...no, nechcem, aby to niekto bral osobne. Niekomu trva zmena nazoru, ziskanie spravnych informacii a uvedomie sa den (vsak, pan premier), niekomu dlhsie - aj rok...

// A este k tomu pravnickemu minimu. Neviem, o com je ta debata, ved kazdy poslanec ma pravnicke minimum, kedze schvaluje zakony. Radicova je poslankyna (aspon tak tusim), takze nejaky ten zakon uz hadam aj citala. Navyse prezident si analyzy zakonov nerobi sam, ma na to pravnych poradcov, takze v tomto smere by to zvladol hadam aj NEpravnik - prezidentov NEpravnikov je viac ako dost a netreba ist daleko za hranice...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Na Radičovej ma zaujalo hlavne to, že nechcela rozdelenie Československa, robila dokoca voči tomu petičnú akciu a dnes chce pomáhať občanom. Samozrejme všimnite si, ani jeden kandidát na prezidenta nepovie Slovákom ale iba občanom. Akým občanom to chce pomáhať, keď bola proti ich republike? Zdravý človek by sa nepokúšal stať sa prezidentom republiky s ktorej vznikom nesúhlasil.

Čo sa týka Gašparka na paličke, ten si bude pochodovať ako vláda píska, s ním na hrade to je akoby bol hrad prázdny. Škoda je akurát toho platu.

Nebudem voliť ani Gašparka na paličke ani protislovenskú kandidátku, chcem kandidáta ktorý sa dokáže vzdat 8000 eur z 9000 svojho platu pre Slovákov a len pre Slovákov, pre nikoho iného, chcem kandidáta ktorý sa nebude starať o občanov ale predovšetkým o Slovákov. Lebo tento štát je stále náš a nám majú patriť výhody. Dnes sme my "zatiaľ väčšina" všade znevýhodňovaní tzv. antidiskriminačnými zákonmi. Keď príde niekto kto sa postaví za väčšinu, za štátotvorný národ aj skutkami vtedy mu odovzdám svoj hlas. Nemusí mať ani štyry tituly ani dvadsať rokov praxe na univerzitách po celom svete.
beardie
Redeemer
Redeemer

kinjeril: ty si myslis, ze prezident cita kazdy jeden zakon od slova do slova a popritom sa nad tym zamysla po pravnickej stranke? to by nerobil nic ine, je samozrejme ze mu s tym pomaha x ludi

prezidentom sa moze stat kazdy, kto je zvolitelny za poslanca a ma 40+, to splnaju obaja kandidati

to ze Gasparovic ma pravnicke vzdelanie je urcite +, ale nie podmienka pre zvolenie
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

toto je krasny pribeh :)
evzen33 napísal: Ivan Seatovič Gašparovič - Incheba
..jedna realna historka z prvej ruky, ziadny vymysel... ono sa to totiz pocas autosalonu (aj po nom) dost riesilo.
Takze: bratislavsky autosalon v Inchebe, prvy (tzv. "novinarsky") den. Po autosalone sa prechadza prezident so svojou suitou a ochrankou, Rozin ich sprevadza. Sem tam sa niekde pristavia, okolostojaci si ho pofotia, zase pokracuje dalej. Zastavi sa pri Mercedese, Skodovke, BMW, berie znacky vlastne rad za radom, sem tam v nejakom aute posedi, niektori vystavovatelia sa mu vylozene tlacia do zadku, niektori su vlaznejsi...

Na konci vystaviska expozicia obytnych aut a karavanov, Gasparovic zrejme prejavil zaujem pozriet sa do nejakeho karavanu, lebo z jeho suity jeden chlapik odbieha smerom k expozicii trnavskeho predajcu karavanov a vysvetluje nieco v tom zmysle, ze "..pride k vam za chvilu prezident, pripravte sa.." atd. Vystavovatel: "..ok, jasne, pripravim sa... "

Pripravil sa. Za tych par minut, kym prezident a jeho sprievod dokracali k jeho expozicii, pozatvaral a pozamykal dvere (dovtedy boli pootvarane dokoran) na vsetkych karavanoch , ktore vystavoval, prospekty zo stojanov poukladal na jednu kopu na stol .
Prisiel Gasparovic, presiel doprostred jeho expozicie, k vystavovatelovi, povedal nieco v zmysle, ze ake su tie karavany pekne, ze sa mu to vzdy pacilo, ze to je ako dom na kolesach a ktory by si teda mohol pozriet aj zvnutra. Predajca ani nemrkol obocim, a povedal : "Ziadny!"

Gasparovicovi skoro zabehlo.. "Prosim? !?"
A predajca zase zopakoval: "no ved vam hovorim ze ziadny. Mne sa karavany tiez vzdy pacili, ale za komunistov som si ich mohol tak akurat v kempe na Balatone zvonku obzerat, ked tam s nimi nemci a rakusaci kempovali. Tak sa popozerajte aj vy, ako som sa ja pozeral vtedy, nech sa paci."

Totalne dusna situacia - niekto z Incheby tlmenym hlasom ziadal vystavovatela, nech aspon jeden karavan odomkne, ze pan prezident by sa chcel pozriet dovnutra. Vystavovatel v klidku, stojac tak 2-3 metre od prezidenta, nahlas povedal: karavany su moje, otvaram ich pre koho ja uznam za vhodne, ja som tohto pana prezidenta nevolil, a za vystavu som riadne zaplatil, tu som panom ja.
Gasparovic zrazu nevedel, ci zostat alebo odist, alebo co ma vlastne povedat - doslovne mu zabehlo. A tak jeden z inchebakov , chcel zachranit situaciu, a vravi ze : takze pan prezident, bohuzial, karavany sa nedaju otvorit, pockajte aspon nejaky ten prospekt vam zoberiem, tam su urcite nejake fotky..
Vystavovatel sa k nemu ale otocil a vravi: bohuzial, prospekt vam dat nemozem, mam ich malo, ledva mi vystacia pre vaznych zakaznikov, ktori aj chcu naozaj kupit karavan, sorry , nemozem (mal ich velku kopu na stole aj na stolicke, vedla karavanov iba prazdne stojany na prospekty)

prezident a jeho suita , celi stuhnuti, postali este minutu, a potom odkracali zasa naspat, odkial prisli.

vystavovatela po odchode delegacie o nejaku hodinu prisli riesit inchebaci na stanok (karavany boli uz zase dokoran pootvarane), neviem ci ho nechceli z vystavy aj vyhodit, ale on zase kludny - ja som si tuto vystavnu plochu zaplatil, v zmluve nebolo, ze sa musim na prezidenta usmievat, ja som ho nevolil a ani na ulici, kebyze ho stretnem, ho nepozdravim a ani ruku mu nepodam. A kludne sa mozeme sudit o nahradu skody, ak ma vyhodite - a tak ho tam nechali, a vlastne nic sa neudialo, bol by to byval pekny skandal, keby to boli dalej rozmazavali..

...a tento vystavovatel o pol roka neskor zase vystavoval v Inchebe.. a bude urcite aj na buducom na autosalone ...
no proste moto: Myslím náhodne, jazdím závodne.....
Napísať odpoveď