Podľa vás vydrží Európska únia ?
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Podľa vás vydrží Európska únia ?
tema jednoznacna vravte svoje nazory
podla mna v sucastnej krize nevydrzi 
on myslel asi Europsku Uniu a nie univerzitubrm napísal:Nevidím dôvod, prečo by nemala Ekonomická univerzita vydržať krízu.. je pravda, že na Slovensku je asi najviac vysokých škôl na jedného obyvateľa, ale skôr zaniknú iné školy ako Ekonomická univerzita..
Prečo Ťa vôbec také niečo napadá?
ale tiez nechapem preco by EU nemala prezit krizu
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
Nevydrží. Ani nemôže, je totiž vytvorená na protiprírodných zákonitostiach, byrokracii, tmárstve a pritom je autoritatívna -vynucuje si od svojich členov povolenia na všetko. Takáto inštitúcia založená na buzerácii svojich členov, nerešpektovaní menších, nemôže vydržať. Skôr či neskôr sa pozitíva vytratia a každý pôjde vlastnou cestou.
-
krija
VIP
podla mna EU lahne, ale tuto krizu este prezije. no a na rozdiel od MP4-24 (pani, ty menis tie nicky ako...
. mal som za to, ze je povolena 1 zmena. ale to je len taka mala provokacia pred nedelou - aby som vas v tom McL trochu nastartoval) si myslim, ze ako prve vystupia krajiny, na ktorych cela EU stoji (nemecko, velka britania, francuzsko).
podla mna EU nevydrzi a nie ani tak kvoli krize, skor v dlhodobom casovom horizonte.
moj otec ma teoriu a ja s nou celkom suhlasim, ze EU je v podstate praca ameriky: podporuju vlastne to, aby silne staty, ktore sa mohli nezavisle rozvijat musia doplacat na staty slabsie. tieto slabsie potom silne staty tahaju dole, resp. ich brzdia a USA maju pohodu co sa ich vlastneho rozvoja tyka.
druha teoria, o ktorej som pocul, ze EU je ako sovietsky zvaz.
ak sa nad tym clovek zamysli, nieco na tom pravdy bude. nehovorim, ze zanikne hned, ale do 15-20 rokov urcite, podla mna to nema sancu vydrzat. su to prilisne rozdiely v kulturach, aj ked sa to navonok nezda. a ako nam ukazala historia, vsetky konflikty vznikli z konfliktov kultur a nabozenstiev.
moj otec ma teoriu a ja s nou celkom suhlasim, ze EU je v podstate praca ameriky: podporuju vlastne to, aby silne staty, ktore sa mohli nezavisle rozvijat musia doplacat na staty slabsie. tieto slabsie potom silne staty tahaju dole, resp. ich brzdia a USA maju pohodu co sa ich vlastneho rozvoja tyka.
druha teoria, o ktorej som pocul, ze EU je ako sovietsky zvaz.
ak sa nad tym clovek zamysli, nieco na tom pravdy bude. nehovorim, ze zanikne hned, ale do 15-20 rokov urcite, podla mna to nema sancu vydrzat. su to prilisne rozdiely v kulturach, aj ked sa to navonok nezda. a ako nam ukazala historia, vsetky konflikty vznikli z konfliktov kultur a nabozenstiev.
-
audiotrack
VIP
Tiež si myslím niečo podobné. EU je jedna obrovská masa rôznych názorov, mentality a tradícií. A čím viac členov bude EU mať, tým väčší bude problém nájsť rozumný kompromis, až to jedného pekného dňa niekto nevydrží a už sa nebude chcieť hrať podľa pravidiel a bude zle... nehovorím, že sa rozpadne hneď zajtra alebo o rok, ale myslím si, že sa toho ešte dožijeme...ades napísal:druha teoria, o ktorej som pocul, ze EU je ako sovietsky zvaz.
Mali by sa zase obnoviť hraničné prechody a colné kontroly na nich?
Víza, pracovné povolenia, rône administratívne prekáždy pre podnikateľov?
Mali by sa obnoviť štátne meny?
Tieto kroky späť znejú vyníkajúco, správne riešenia na krízu.
Zrušením hostpodárskej a menovej únie by sa situácia len zhoršia nielen tu ale všade.
Zrušením hostpodárskej a menovej únie by sa situácia len zhoršia nielen tu ale všade.
Nikto netvrdí, že EU nám nepriniesla žiadne výhody, alebo že by sme mali vystúpiť, len jednoducho sme poniektorí skeptickí v otázke jej dlhodobej existencieCesar napísal:Mali by sa zase obnoviť hraničné prechody a colné kontroly na nich?
-
krija
VIP
zdrahaju sa prijmat staty s vacsim poctom obyvatelov, lebo tym automaticky vznika narok na vyssi pocet kresiel (vacsia sanca nieco ovplyvnit- stranicke clenenie je len naoko) v tom kocurkove zvanom europsky parlament. je to jeden z dovodov preco robia drahoty prave s tureckom 70 000 000 obyvatelov a povedzme s ukrajinou cca 50 000 000 ob.ades napísal:a dovolim si vyrieknut odvazne slova: pomalicky to zacne prijatim turecka. to uz je azijska krajina, absolutne ina kultura a rozmyslanie ako nase alebo bezne "europske".
Európska únia určite v najbližšom období nezanikne, práve naopak budeme svedkami ďaľšieho posiľnovania Bruselu a oslabia sa práve samotné národné štáty. Dôkazom toho sú bezpochyby spoločné politiky EÚ, predovšetkým na medzinárodnej úrovni či je to už Spoločná obchodná alebo Spoločná zahraničná a bezpečnostná politika. Veď predsa EÚ negociuje dôležité obchodné zmluvy s teetími krajinami a nie samotné členské štáty( ako nedávno vynegociovaná zmluva s Južnou Kóreou, ktorú vynegociovala Európska komisia osobitne barónka Asthonová, komisárka pre obchod). EÚ podľa mňa posilní a je dobré, že posilní. Stáva s a z nej silný globálny hráč a to je dôležité hlavne v čase krízy. Veď sme svetovým exportérom číslo 1 a svetovým importérom číslo 2. Dôležité je aj rozširovanie EÚ aj o Turecko. Veď Turecko je jednou z najväčších ekonomík vôbec a v budúcnosti bude významným transportným energetickým uzlom.