Podľa vás vydrží Európska únia ?

Diskusie na politické témy...

Podľa vás vydrží EU ?

Ano
56
69%
Nie
25
31%

Celkom hlasov: 81

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Podľa vás vydrží Európska únia ?

Príspevok od používateľa MP4-27 »

tema jednoznacna vravte svoje nazory :wink: podla mna v sucastnej krize nevydrzi :?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nevidím dôvod, prečo by nemala Ekonomická univerzita vydržať krízu.. je pravda, že na Slovensku je asi najviac vysokých škôl na jedného obyvateľa, ale skôr zaniknú iné školy ako Ekonomická univerzita.. :)

Prečo Ťa vôbec také niečo napadá?
debo3000
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa debo3000 »

brm napísal:Nevidím dôvod, prečo by nemala Ekonomická univerzita vydržať krízu.. je pravda, že na Slovensku je asi najviac vysokých škôl na jedného obyvateľa, ale skôr zaniknú iné školy ako Ekonomická univerzita.. :)

Prečo Ťa vôbec také niečo napadá?
on myslel asi Europsku Uniu a nie univerzitu :D
ale tiez nechapem preco by EU nemala prezit krizu
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mňa z EU ako prvé napadne Európska Únia, čo určite vydrží, ale prežije to aj Ekonomická Univerzita, keď myslel na to. :)

Otvoríme hlasovnaie či mysel na univerzitu alebo úniu? :lol: :)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

krizu prezije aj europska unia aj ekonomicka univerzita, teda pevne dufam :)

ak mas nejake informacie o tom, zeby jedna z "institucii" mala zaniknut sem s nimi :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jasne ze som myslel Europsku uniu :D a preco mno ved kuknite co sa deje :?
Key5ers0ze-clanok nemam ziadny ale kukam LAMPU podla mna lepsie nez nejake clanky :wink:

Edit//inak omluvam sa ze som temu nezalozil poriadne a jednoznacne :oops:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Nevydrží. Ani nemôže, je totiž vytvorená na protiprírodných zákonitostiach, byrokracii, tmárstve a pritom je autoritatívna -vynucuje si od svojich členov povolenia na všetko. Takáto inštitúcia založená na buzerácii svojich členov, nerešpektovaní menších, nemôže vydržať. Skôr či neskôr sa pozitíva vytratia a každý pôjde vlastnou cestou.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

a ked nevydrzi, co bude s eurom ???
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

LubosZ napísal:a ked nevydrzi, co bude s eurom ???
mno to nik nevie ale podla mna sa vyclenia z EU skor tie slabe nereformovane krajiny ako Grecko Taliansko a pod.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

podla mna EU lahne, ale tuto krizu este prezije. no a na rozdiel od MP4-24 (pani, ty menis tie nicky ako... :D . mal som za to, ze je povolena 1 zmena. ale to je len taka mala provokacia pred nedelou - aby som vas v tom McL trochu nastartoval) si myslim, ze ako prve vystupia krajiny, na ktorych cela EU stoji (nemecko, velka britania, francuzsko).
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

nemecko, velka britania, francuzsko...... a dúfam, že aj Slovensko... :D

Padli omnoho väčšie mocnosti, tak prečo by raz nemohla padnúť EÚ? Tento rozpad však podľa mňa bude reálny najskôr za 10-20 rokov.. súčasnú krízu podľa mňa určite prežije..
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

podla mna EU nevydrzi a nie ani tak kvoli krize, skor v dlhodobom casovom horizonte.
moj otec ma teoriu a ja s nou celkom suhlasim, ze EU je v podstate praca ameriky: podporuju vlastne to, aby silne staty, ktore sa mohli nezavisle rozvijat musia doplacat na staty slabsie. tieto slabsie potom silne staty tahaju dole, resp. ich brzdia a USA maju pohodu co sa ich vlastneho rozvoja tyka.
druha teoria, o ktorej som pocul, ze EU je ako sovietsky zvaz.
ak sa nad tym clovek zamysli, nieco na tom pravdy bude. nehovorim, ze zanikne hned, ale do 15-20 rokov urcite, podla mna to nema sancu vydrzat. su to prilisne rozdiely v kulturach, aj ked sa to navonok nezda. a ako nam ukazala historia, vsetky konflikty vznikli z konfliktov kultur a nabozenstiev.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nevidím dôvod prečo by nemala vydržať. Dokonca som niekde čítal čo čo do životnej úrovne, to do ekonomickej stránky je EÚ pred USA. Myslím že život v takmer každej (ak nie každej) krajine únie sa zlepšil, i keď si tu ludia nechcú priznať lebo človek hodnotí úroveň podľa ceny v hypermarkete
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

ades napísal:druha teoria, o ktorej som pocul, ze EU je ako sovietsky zvaz.
ak sa nad tym clovek zamysli, nieco na tom pravdy bude. nehovorim, ze zanikne hned, ale do 15-20 rokov urcite, podla mna to nema sancu vydrzat. su to prilisne rozdiely v kulturach, aj ked sa to navonok nezda. a ako nam ukazala historia, vsetky konflikty vznikli z konfliktov kultur a nabozenstiev.
Tiež si myslím niečo podobné. EU je jedna obrovská masa rôznych názorov, mentality a tradícií. A čím viac členov bude EU mať, tým väčší bude problém nájsť rozumný kompromis, až to jedného pekného dňa niekto nevydrží a už sa nebude chcieť hrať podľa pravidiel a bude zle... nehovorím, že sa rozpadne hneď zajtra alebo o rok, ale myslím si, že sa toho ešte dožijeme...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

a dovolim si vyrieknut odvazne slova: pomalicky to zacne prijatim turecka. to uz je azijska krajina, absolutne ina kultura a rozmyslanie ako nase alebo bezne "europske".
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mali by sa zase obnoviť hraničné prechody a colné kontroly na nich?
Víza, pracovné povolenia, rône administratívne prekáždy pre podnikateľov?
Mali by sa obnoviť štátne meny?

Tieto kroky späť znejú vyníkajúco, správne riešenia na krízu.

Zrušením hostpodárskej a menovej únie by sa situácia len zhoršia nielen tu ale všade.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Cesar napísal:Mali by sa zase obnoviť hraničné prechody a colné kontroly na nich?
Víza, pracovné povolenia, rône administratívne prekáždy pre podnikateľov?
Mali by sa obnoviť štátne meny?

Tieto kroky späť znejú vyníkajúco, správne riešenia na krízu.

Zrušením hostpodárskej a menovej únie by sa situácia len zhoršia nielen tu ale všade.
Nikto netvrdí, že EU nám nepriniesla žiadne výhody, alebo že by sme mali vystúpiť, len jednoducho sme poniektorí skeptickí v otázke jej dlhodobej existencie :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ades napísal:a dovolim si vyrieknut odvazne slova: pomalicky to zacne prijatim turecka. to uz je azijska krajina, absolutne ina kultura a rozmyslanie ako nase alebo bezne "europske".
zdrahaju sa prijmat staty s vacsim poctom obyvatelov, lebo tym automaticky vznika narok na vyssi pocet kresiel (vacsia sanca nieco ovplyvnit- stranicke clenenie je len naoko) v tom kocurkove zvanom europsky parlament. je to jeden z dovodov preco robia drahoty prave s tureckom 70 000 000 obyvatelov a povedzme s ukrajinou cca 50 000 000 ob.
Misho891
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Misho891 »

Európska únia určite v najbližšom období nezanikne, práve naopak budeme svedkami ďaľšieho posiľnovania Bruselu a oslabia sa práve samotné národné štáty. Dôkazom toho sú bezpochyby spoločné politiky EÚ, predovšetkým na medzinárodnej úrovni či je to už Spoločná obchodná alebo Spoločná zahraničná a bezpečnostná politika. Veď predsa EÚ negociuje dôležité obchodné zmluvy s teetími krajinami a nie samotné členské štáty( ako nedávno vynegociovaná zmluva s Južnou Kóreou, ktorú vynegociovala Európska komisia osobitne barónka Asthonová, komisárka pre obchod). EÚ podľa mňa posilní a je dobré, že posilní. Stáva s a z nej silný globálny hráč a to je dôležité hlavne v čase krízy. Veď sme svetovým exportérom číslo 1 a svetovým importérom číslo 2. Dôležité je aj rozširovanie EÚ aj o Turecko. Veď Turecko je jednou z najväčších ekonomík vôbec a v budúcnosti bude významným transportným energetickým uzlom.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

tak dufam ze to vydrzi
Napísať odpoveď