Tomasito velmi spravne podotkol, ze vie, co moze od Gasparovica ocakavat. Toto rozhoduje u mnohych, ved ak ma clovek v niecom istotu, preco by nieco menil - hlavne ked nejde o zivotne dolezitu vec...
U Radicovej si samozrejme nemoze byt nikto isty, ci sa trebars nepostavi na celo madarskej revolucie na juznom Slovensku
Navyse, ako tiez bolo uvedene, je opozicnou kandidatkou a dokonca poslankynou. A co je pre nu najhorsie, tak nedavno sa priamo podielala na par sakramentskych pruseroch. Ivan sa tiez podielal na nemalom pocte pruserov, ale to uz bolo davno, to uz nikto asi ani odkaz zo sme.sk nehodi...
No a na zaklade tejto neistoty a minulosti, ktoru ma v cerstvej pamati si tiez mozno vytvorit nazor. Na tom nie je nic zle. Ale ani mne sa nepaci to zbytocne slovickarenie pouzivane ako skalopevny argument. Na 2.strane to ale dokladuje typicku slovensku "diskusiu", kde pripustenie pravdy druhej strany znamena...v lepsom pripade neprijatelnu "zmenu nazoru", alebo dokonca prehru.
Ale pripisem aj to, ako som ja Radicovu ako politicku a "expertku" zavrhol uz davno:
V jednu nedelu som sa vychystal pozriet si na nemenovanej tv stanici diskusnu relaciu, ktorej hlavnymi protagonistkami boli Radicova a Tomanova. Asi netreba velmi hadat, o com sa malo diskutovat. Diskusia bola fajn, sice predvidatelna, ale aspon sa niesla v "zenskom duchu" - bez muzskych vypadov apod. Hovorilo sa o akejsi smernici EU, ktoru prave bolo treba transponovat a Radicova vytykala, ze sa to mohlo urobit nejak inak. A ked uz nevedela, kam z konopy, tak povedala PRESNE TOTO (utkvelo mi to v pamati, dokonca som si to hned zapisal na noviny): "Smernica nie je zavazna." Tomanova vypulila oci este viac, nez ma vo zvyku. Nastalo par sekund trapneho ticha (moderator a ministerka jej asi davali cas, nech sa opravi). Nic. Potom Tomanova zmenila vyraz tvare, materinsky sa usmiala (tak ako vie len ona..) a povedala: "Smernica je zavazna". Chvilu nic. Potom pokracovala: "Je zavazna, co sa tyka vysledku, ktory sa ma dosiahnut". Potom sa vsetci tvarili, ze k tomuto vlastne ani nedoslo a mleli si svoje, hoci Radicova uz bola trochu otrasena a vsetci evidentne museli "vypustit paru", ktora sa v nich nazbierala pocas tej trapnej chvilky.
Co ma na tom ale uplne dostalo je, ze tato zenska bola ministerkou a urcitym sposobom rozhodovala o OBROVSKYCH sumach penazi v rozpocte. Dokonca to ma byt profesorka (ono, uroven profesorov u nas mozno vseobecne nie je uplne najprofesorskejsia, ale predsa..). Neviem toho o jej "odbornosti" az tak vela, ale to s tou smernicou ma fakt dostalo...Navyse to nebol jediny jej "preklep" v tejto relacii; povedal by som, ze Tomanova ju vlastne porazila na hlavu...
K tomu pricitam este absolutnu dezorientaciu v zahranicnej politike (nieze by bol Ivan na tom lepsie) a nesympatickost panov, ktori ju v tychto dnoch obsedaju, menovite Dzurinda a Miklos - v tomto smere suhlas s Krijom, koryto p.Miklosa je skutocne hviezdou medzi slovenskymi korytami politikov.
K tomu ako sa vsetci "vtieraju" Meciarovi: coskoro sa rozbehne volebny kolotoc a momentalne rozlozenie sil je plus-minus smer+sns (s tym, ze ak by sa napr.podarilo smeru po volbach obsadit aspon 76 kresiel, tak..) proti opozicii. Hzds je sice clenom vladnuceho bloku, ale Meciar nemoze byt spokojny s tym, ze nema velke slovo a je absolutne vo Ficovom tieni. To, ze kedysi boli M. a Dz velkymi nepriatelmi mozu spolocnou snahou preklenut. Alebo tym, ze sa budu tvarit voci sebe kamaratskejsie trochu vystrasit ostatnych, ktori by sa k ich pripadnej spolupraci museli vyjadrit a vyjasnit svoje postoje - uz vyjasnenim vzajomnych postojov sa meni politicka situacia. Pripadne by aj oni zacali trochu nadbiehat M. a Dz. No a co je teraz lepsou prilezitostou k nevinnym politickym hram ako volby prezidenta? Radicova nepotrebuje bojovat o hlasy Martinakovej volicov, pretoze Martinakova je proste zatial stale outsider vo volbach do parlamentu (takze nikto by sa nad tou snahou nevzrusoval). Plus mam dojem, ze Martinakovej volici budu aj tak volit skor Radicovu, ako G. Preto nadbiehanim nic neziska A navyse nie je blba a nebude nadbiehat Martinakovej, ked je kazdemu jasne, ze su nepriatelky. Vhodnejsie je pohrat sa s Hzds...ci nie?