Vojak

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
leaded
Light Star
Light Star

Vojak

Príspevok od používateľa leaded »

Ahojte

nastal u mňa čas kedy si mam vybrat školu a rozmyslal som nad vojakom ( vojenska akademia v LM ) pripadne policajtom mohli by ste mi dat :minus: a :plus: ? dakujem
Dodger
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dodger »

Vojenská akadémia je už zrušená alebo nerobia nábor, nie som si istý.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Neviem o tom ze by sa niečo zrušilo... Ale ja si myslím ze väčšia budúcnosť je u polície. Jednak v armáde nie je čo robiť a polícia je armáde nadriadená. Neviem presne čo si predstavujes ze chceš u ozbrojených zložiek robiť, pretože väčšina mladych chce zažiť nejaké dobrodružstvo, alebo stat sa filmovým hrdinom.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

sam is vyber ci chces byt aspon na oko respektovany vojak, alebo zatracovany policajt :-P :-P ...

... osobne keby som si musel vybrat medzi armadou a policiou isiel by som do armady :-) ... tancovat na krizovatke, alebo riesit vrazdu pre 10Ojro nieje zrovna sen :-) ...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

V podstate to mas jedno. Akurat armada je trosku akcnejsia oproti policii. Plat popri studiu dostavas rovnaky - zakladnu mzdu, co pre studenta nieje uplne najhorsie. Ked nedokoncis, tak vratis vsetko :) Ja osobne som tak isto rozmyslal nad vstupom do armady. Bavilo by ma tam hlavne praktizovat cvicenia v terene. Zalezi od teba, co od buduceho povolania ocakavas ?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na akedemiu OS SR by som nesiel, 5 rokov v blate, to radsej podpisat po absolvovani civilnej vysokej. hodnost porucik, 3mesiace v blate, job v kancliku... pohodaro...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

jackb napísal:na akedemiu OS SR by som nesiel, 5 rokov v blate, to radsej podpisat po absolvovani civilnej vysokej. hodnost porucik, 3mesiace v blate, job v kancliku... pohodaro...
Kde sa o tomto dozviem viac?
jackb
Redeemer
Redeemer

od profesionalneho vojaka v dostojnickej hodnosti, v regrutacnom centre... ja to mam od vojaka - dostojnika pracujuceho na ministerstve obrany, kt. predtym pracoval v regrutacnom centre
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ako je to stým že po 10 rokoch v službách armády možte isť dobrovolne do dôchodku a dôchodok je cez 1000euro aspon tak som počul
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Pokiaľ viem, tak nárok na výsluhový dôchodok vzniká po 15 rokoch služby..... inak svojho času som nad armádou uvažoval aj ja..... ale potom prišli lukratívnejšie ponuky, tak som na to rezignoval...... Ale na strane druhej, keby som bez práce a peňazí, tak by som neváhal ani deň a už by som v regrutačnom stredisku podpisoval papiere...... Oproti polícii je výhoda v plate a celkových sociálnych výhodách (a tak isto aj v tom, že keď príde nejaká vojna, tak si človek aspoň poriadne zastrieľa)...... Toľko môj názor.....
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Zaxman napísal:ako je to stým že po 10 rokoch v službách armády možte isť dobrovolne do dôchodku a dôchodok je cez 1000euro aspon tak som počul
To si kde počul? Snáď niesi tak hlúpy aby si tomu veril...
Armáda akčná? A v čom? V kopani zakopov? Všade je nejaké plus ale v armáde neviem aké.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

Pinhead napísal:Oproti polícii je výhoda v plate a celkových sociálnych výhodách (a tak isto aj v tom, že keď príde nejaká vojna, tak si človek aspoň poriadne zastrieľa)...... Toľko môj názor.....
ASR je niekde akcna ? to si kde pocul.. ASR chodi vacsinou na mierove misie a nie na bojove polia..
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Majro,

nauč sa chápať písaný text, potom sa vyjadruj...... zjavne si sa mi snažil podsúvať niečo, čo som nepovedal....... Nepovedal som, že "ASR je niekde akčná"....... ale povedal som "keď príde nejaká vojna........" a to je myslím diametrálny rozdiel........

edit. Povedzme to tak, že nejaký druh vojny priamo na území SVK (popr. EU) predpokladám....... tak do 15 rokov napr...... ako som na to prišiel, je na dlhú debatu, ale bol by som rád keby sa mýlim......
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ano mas pravdu, ked pride nejaka vojna.. ale aka vojna ? Pochybujem, ze by poslali ASR niekde do "prvej linie".. (myslim tym, ze v nejakej vojne mimo SR).. ak by bola vojna na Slovensku(co asi tak skoro nebude) tak jedine vtedy by si si zastrielal.. alebo jedine ak tak na vycvikoch :P
jackb
Redeemer
Redeemer

co bude z dostojnikmi z civilnych VS v case "pruseru" este ministerstov riesi, ale tak snad by "nas" nechali niekde v tyle, na stabe.
O podpisani uvazujem, lebo s mojim zameranim je lepsie sa zamestnat u zelenych, ako podnikat na vlastnu past, alebo robit pre statne institucie za minimalny plat... (mohol by som robit oblasti kartografie, meteorologie, etc.)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

moosha - to co tebou opovrhovany "fizel" musi absolvovat, aby mohol vykonavat tuto profesiu (ktora vlastne nie je ani tak pracou ako sluzbou statu), je na daleko inej urovni ako vacsina beznych povolani ktore poznas. Pri ktorom povolani musis absolvovat niekolko druhov testov (samozrejme uspesne), musis absolvovat skolu (min. pol roka)?
To nemas ako pracu na sekretariate (kde sa vyzaduje mat len sikovne prsty a este sikovnejsi jazyk) - ze tu mi platia malo, idem vedla - policajt moze ukoncit svoju karieru policajta - ale tym ju ukonci nadobro - ziadne "chcem sa vratit" uz neexistuje. Ked sekretarka spravi vaznejsiu chybu - znizia jej premie (sikovnym jazykom si ich v sefovom kancli ale hned dozenie).. mozno ju vyhodia, tak sa opat ako sekretarka zamestna inde. Policajt? Ten nema cestu s5.

Preto z tvojej pozicie, povazujem akekolvek narazky na policiu a ich pracu, za uplne nemiestne. A nezer tolko tie vtipy o policajtoch, ich inteligencia je na pomerne vysokej urovni, len ludom su v trnom v oku, ked ich obmedzuju v ramci zakona.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ved ked som si to po sebe lepsie precital a porozmyslal o tom, uz som to aj vymazal :) .
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

moosha napísal:Ved ked som si to po sebe lepsie precital a porozmyslal o tom, uz som to aj vymazal :) .
velmi mudro :)
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weronyka »

aj ja patrím do vašich kruhov... =)
tiež som rozmýšľaľa o vojenskej, chcela som ísť aj na strednú, no vtedy, žiaľ, neotvárali triedu...
a teraz je čas na výšku, a smola, zas vraj ročník neotvárajú... :)
mňa lákali misie, no už to bude len krásny sen...
samozrejme, ako všetko, aj toto povolanie by malo svoju daň... predstava, ako som mesiace preč od priateľa, blízkych... je trochu desivá...
nejaký samotár by to mohol mať v paži, no ja mám o budúcnosti UŽ iné predstavy... :)
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

weronyka napísal:aj ja patrím do vašich kruhov... =)
tiež som rozmýšľaľa o vojenskej, chcela som ísť aj na strednú, no vtedy, žiaľ, neotvárali triedu...
a teraz je čas na výšku, a smola, zas vraj ročník neotvárajú... :)
mňa lákali misie, no už to bude len krásny sen...
samozrejme, ako všetko, aj toto povolanie by malo svoju daň... predstava, ako som mesiace preč od priateľa, blízkych... je trochu desivá...
nejaký samotár by to mohol mať v paži, no ja mám o budúcnosti UŽ iné predstavy... :)
to je asi jedna z nevyhod armady.. ze si dlho od svojich najblizsich..
ak chces rodinu, tak radsej nieco ine ako armada.. a este k tomu dievka :P
Napísať odpoveď