nastal u mňa čas kedy si mam vybrat školu a rozmyslal som nad vojakom ( vojenska akademia v LM ) pripadne policajtom mohli by ste mi dat
Vojak
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Neviem o tom ze by sa niečo zrušilo... Ale ja si myslím ze väčšia budúcnosť je u polície. Jednak v armáde nie je čo robiť a polícia je armáde nadriadená. Neviem presne čo si predstavujes ze chceš u ozbrojených zložiek robiť, pretože väčšina mladych chce zažiť nejaké dobrodružstvo, alebo stat sa filmovým hrdinom.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
V podstate to mas jedno. Akurat armada je trosku akcnejsia oproti policii. Plat popri studiu dostavas rovnaky - zakladnu mzdu, co pre studenta nieje uplne najhorsie. Ked nedokoncis, tak vratis vsetko
Ja osobne som tak isto rozmyslal nad vstupom do armady. Bavilo by ma tam hlavne praktizovat cvicenia v terene. Zalezi od teba, co od buduceho povolania ocakavas ?
Pokiaľ viem, tak nárok na výsluhový dôchodok vzniká po 15 rokoch služby..... inak svojho času som nad armádou uvažoval aj ja..... ale potom prišli lukratívnejšie ponuky, tak som na to rezignoval...... Ale na strane druhej, keby som bez práce a peňazí, tak by som neváhal ani deň a už by som v regrutačnom stredisku podpisoval papiere...... Oproti polícii je výhoda v plate a celkových sociálnych výhodách (a tak isto aj v tom, že keď príde nejaká vojna, tak si človek aspoň poriadne zastrieľa)...... Toľko môj názor.....
Majro,
nauč sa chápať písaný text, potom sa vyjadruj...... zjavne si sa mi snažil podsúvať niečo, čo som nepovedal....... Nepovedal som, že "ASR je niekde akčná"....... ale povedal som "keď príde nejaká vojna........" a to je myslím diametrálny rozdiel........
edit. Povedzme to tak, že nejaký druh vojny priamo na území SVK (popr. EU) predpokladám....... tak do 15 rokov napr...... ako som na to prišiel, je na dlhú debatu, ale bol by som rád keby sa mýlim......
nauč sa chápať písaný text, potom sa vyjadruj...... zjavne si sa mi snažil podsúvať niečo, čo som nepovedal....... Nepovedal som, že "ASR je niekde akčná"....... ale povedal som "keď príde nejaká vojna........" a to je myslím diametrálny rozdiel........
edit. Povedzme to tak, že nejaký druh vojny priamo na území SVK (popr. EU) predpokladám....... tak do 15 rokov napr...... ako som na to prišiel, je na dlhú debatu, ale bol by som rád keby sa mýlim......
co bude z dostojnikmi z civilnych VS v case "pruseru" este ministerstov riesi, ale tak snad by "nas" nechali niekde v tyle, na stabe.
O podpisani uvazujem, lebo s mojim zameranim je lepsie sa zamestnat u zelenych, ako podnikat na vlastnu past, alebo robit pre statne institucie za minimalny plat... (mohol by som robit oblasti kartografie, meteorologie, etc.)
O podpisani uvazujem, lebo s mojim zameranim je lepsie sa zamestnat u zelenych, ako podnikat na vlastnu past, alebo robit pre statne institucie za minimalny plat... (mohol by som robit oblasti kartografie, meteorologie, etc.)
moosha - to co tebou opovrhovany "fizel" musi absolvovat, aby mohol vykonavat tuto profesiu (ktora vlastne nie je ani tak pracou ako sluzbou statu), je na daleko inej urovni ako vacsina beznych povolani ktore poznas. Pri ktorom povolani musis absolvovat niekolko druhov testov (samozrejme uspesne), musis absolvovat skolu (min. pol roka)?
To nemas ako pracu na sekretariate (kde sa vyzaduje mat len sikovne prsty a este sikovnejsi jazyk) - ze tu mi platia malo, idem vedla - policajt moze ukoncit svoju karieru policajta - ale tym ju ukonci nadobro - ziadne "chcem sa vratit" uz neexistuje. Ked sekretarka spravi vaznejsiu chybu - znizia jej premie (sikovnym jazykom si ich v sefovom kancli ale hned dozenie).. mozno ju vyhodia, tak sa opat ako sekretarka zamestna inde. Policajt? Ten nema cestu s5.
Preto z tvojej pozicie, povazujem akekolvek narazky na policiu a ich pracu, za uplne nemiestne. A nezer tolko tie vtipy o policajtoch, ich inteligencia je na pomerne vysokej urovni, len ludom su v trnom v oku, ked ich obmedzuju v ramci zakona.
To nemas ako pracu na sekretariate (kde sa vyzaduje mat len sikovne prsty a este sikovnejsi jazyk) - ze tu mi platia malo, idem vedla - policajt moze ukoncit svoju karieru policajta - ale tym ju ukonci nadobro - ziadne "chcem sa vratit" uz neexistuje. Ked sekretarka spravi vaznejsiu chybu - znizia jej premie (sikovnym jazykom si ich v sefovom kancli ale hned dozenie).. mozno ju vyhodia, tak sa opat ako sekretarka zamestna inde. Policajt? Ten nema cestu s5.
Preto z tvojej pozicie, povazujem akekolvek narazky na policiu a ich pracu, za uplne nemiestne. A nezer tolko tie vtipy o policajtoch, ich inteligencia je na pomerne vysokej urovni, len ludom su v trnom v oku, ked ich obmedzuju v ramci zakona.
-
weronyka
Light Star
aj ja patrím do vašich kruhov... =)
tiež som rozmýšľaľa o vojenskej, chcela som ísť aj na strednú, no vtedy, žiaľ, neotvárali triedu...
a teraz je čas na výšku, a smola, zas vraj ročník neotvárajú...
mňa lákali misie, no už to bude len krásny sen...
samozrejme, ako všetko, aj toto povolanie by malo svoju daň... predstava, ako som mesiace preč od priateľa, blízkych... je trochu desivá...
nejaký samotár by to mohol mať v paži, no ja mám o budúcnosti UŽ iné predstavy...
tiež som rozmýšľaľa o vojenskej, chcela som ísť aj na strednú, no vtedy, žiaľ, neotvárali triedu...
a teraz je čas na výšku, a smola, zas vraj ročník neotvárajú...
samozrejme, ako všetko, aj toto povolanie by malo svoju daň... predstava, ako som mesiace preč od priateľa, blízkych... je trochu desivá...
nejaký samotár by to mohol mať v paži, no ja mám o budúcnosti UŽ iné predstavy...
-
Majro
Light Star
to je asi jedna z nevyhod armady.. ze si dlho od svojich najblizsich..weronyka napísal:aj ja patrím do vašich kruhov... =)
a teraz je čas na výšku, a smola, zas vraj ročník neotvárajú...![]()
ak chces rodinu, tak radsej nieco ine ako armada.. a este k tomu dievka