Mateq, to s rozbijanim okna je zaujimava pripomienka (
+), opat to vsak ma dvojity ucinok: ak potrebujes to okno rozbit, tak hold smola, musis ho len vytlacit a cim novsie auto, tym tazsie to ide kvoli "zlozitosti" dveri, na druhej strane ale ta folia zabrani pri prevrateni rozbitiu a tym, ze je z vnutornej strany, tak zabrani tomu sklennemu prachu a ulomkom, aby sa dostali do kabiny. problematiku rozbitia okna s foliou by riesilo to kladivko, co mas aj v MHD na rozbitie okna, poznam ludi, co to v aute nosia a tiez nad tym uvazujem.
ale teraz si zober napr. mhd karosu, bocne okna mas unikovy vychod, preto tam to kladivko je, aby si mohol vytlct okno a zdrhnut. ALE! co maju zrenovovane karosy okrem tychto kladiviek? folie na oknach... 
cize naozaj je v tom nadherny bordel... a ako pises, nad moznostou stazenia uniku z vraku auta sa nikto nezapodieva, stale len o vyhlade...
napisem ti, ako sme testovali okna s foliami ci bez. bratranec skusal na kamaratovom zigulaku bezpecnostne folie - zabrani rozbitiu okna a pokial viem, je aj povolena (mozno dake vynimky). po udere do okna sa okno nerozbilo, ale vletelo na sedacku auta, len sa vylomilo z drziaku... tak isto by dopadla aj tmava folia a okno by sa neposkodilo, pretoze pri starych autach su tie dvere predsa len jednoduchsie a obvykle to okno drzi na dvoch sroboch... tak isto sme s kamaratom skusali skodu 120. predne okno sme vytlkli pastou, nerozbilo sa, bola pavucina, ale udermi sme ho vytlacili z gumy a ramu. ake vsak bol nase prekvapenie, ked sme si skoro dolamali ruky na bocnom okne spolujazdca

ruku som mal napuchnutu ako das, kamarat (byvaly boxer) detto a okno bez pohybu. tak som zobral suter asi ako mensia dlazobna kocka a celou silou hodil do okna, naco sa ten blby suter odrazil a skoro sme dostali po gebuli! druhy hod sa tiez odrazil, co kamarata tak vytocilo, ze sa napriahol, svihol ako basebalovy nadhadzovac a skoro suter preletel druhou stranou

ale roztriestilo sa, ostala diera po kameni a dalo sa rozoberat po kuskoch. takze sudruhovia komancero asi na moznost uniku vtedy nemysleli az do takej miery... novsie auta sme z finacnych dovodov netestovali