tonovane skla

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Leo15951: Tym, ze zaparkujes na mieste pre vozickara skor obmedzis vozickara alebo inak telesne postihnutu osobu, ktora ma pravo zaparkovat na vyhradenom mieste, ako tym, ze mas na aute folie ci tonovane skla.

Kibo: Pekne si to napisal, K+ :)

Sheep: Nezda sa mi, ze som sa az tak stazoval, skor som narazal na to, ze miesto chytania cestnych piratov piju kavu na benzinke a ked zbadali auto, tak hned za nim vystartovali a za benzinkou zastavli.

MACHINE: Ban za dvojity ucet na fore (Leo15951).
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

hojko napísal:Leo15951: Tym, ze zaparkujes na mieste pre vozickara skor obmedzis vozickara alebo inak telesne postihnutu osobu, ktora ma pravo zaparkovat na vyhradenom mieste, ako tym, ze mas na aute folie ci tonovane skla.
jasne, to "obmedzis" iba seba :D
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

nejaka dobra firma co robi kvalitne folie by sa nenasla? najlepsie okolie PD. staci ked dostanem certifikat alebo co este aby som to mal bez problemov?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Kibo napísal:folie s rozumnym odtienom podla mna prispievaju k vyssej bezpecnosti posadky a ku komfortu cestovania!
Inak zaujímalo by ma, ako je to s rozbíjaním okna a fóliami. Čelné sklá sú robené tak, aby aj po maximálnej šupe (kameň do čelného skla) zostalo v celku - t. j. popuká samozrejme, ale nevysype sa. Naopak bočné okienka sú zase robené tak, aby po nejakom tlaku vyletelo sklo von celé, t. j. roztriešti sa na milión kúskov a totálne sa rozletí, pretože bočné okno je kvázi úniková cesta, pokiaľ napríklad auto utopím v jazere, alebo otočím na strechu :wink:

Ako prípadné nalepenie fólií ovplyvňuje túto vlastnosť bočných skiel? Myslím že 100% fólií vlastne zabráni vysypaniu skla, alebo aspoň je to rozbijanie ťažšie, keďže ho treba vytlačiť v celku, čiže aj v tomto by som videl nejaký zmysel zákazu na bočné sklá. Naopak vzadu je možné dať na okno čo len chcem a aj samotné priehladné fólie proti zlodejom je možné lepiť, a to aj dopredu... Imho podľa mňa je v tom veľký guláš, a účelom tej právnej úpravy nie je rozumne stanoviť bezpečnostné obmedzenia, ktoré by dávali zmyslel a boli by zrejme aj potrebné, ale iba obmedzenia aby mohli získavať cash z pokút.

Inak mne osobne stačia tónované sklá od výrobcu, fólie by som si nedal, nevidím v tom nejaký prínos (ani estetický) naopak na tie bočné sklá by som to nedával práve kvôli mojej bezpečnosti, trochu by som z toho mal obavy.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mateq, to s rozbijanim okna je zaujimava pripomienka (+), opat to vsak ma dvojity ucinok: ak potrebujes to okno rozbit, tak hold smola, musis ho len vytlacit a cim novsie auto, tym tazsie to ide kvoli "zlozitosti" dveri, na druhej strane ale ta folia zabrani pri prevrateni rozbitiu a tym, ze je z vnutornej strany, tak zabrani tomu sklennemu prachu a ulomkom, aby sa dostali do kabiny. problematiku rozbitia okna s foliou by riesilo to kladivko, co mas aj v MHD na rozbitie okna, poznam ludi, co to v aute nosia a tiez nad tym uvazujem. ale teraz si zober napr. mhd karosu, bocne okna mas unikovy vychod, preto tam to kladivko je, aby si mohol vytlct okno a zdrhnut. ALE! co maju zrenovovane karosy okrem tychto kladiviek? folie na oknach... ;) cize naozaj je v tom nadherny bordel... a ako pises, nad moznostou stazenia uniku z vraku auta sa nikto nezapodieva, stale len o vyhlade...

napisem ti, ako sme testovali okna s foliami ci bez. bratranec skusal na kamaratovom zigulaku bezpecnostne folie - zabrani rozbitiu okna a pokial viem, je aj povolena (mozno dake vynimky). po udere do okna sa okno nerozbilo, ale vletelo na sedacku auta, len sa vylomilo z drziaku... tak isto by dopadla aj tmava folia a okno by sa neposkodilo, pretoze pri starych autach su tie dvere predsa len jednoduchsie a obvykle to okno drzi na dvoch sroboch... tak isto sme s kamaratom skusali skodu 120. predne okno sme vytlkli pastou, nerozbilo sa, bola pavucina, ale udermi sme ho vytlacili z gumy a ramu. ake vsak bol nase prekvapenie, ked sme si skoro dolamali ruky na bocnom okne spolujazdca :shock: ruku som mal napuchnutu ako das, kamarat (byvaly boxer) detto a okno bez pohybu. tak som zobral suter asi ako mensia dlazobna kocka a celou silou hodil do okna, naco sa ten blby suter odrazil a skoro sme dostali po gebuli! druhy hod sa tiez odrazil, co kamarata tak vytocilo, ze sa napriahol, svihol ako basebalovy nadhadzovac a skoro suter preletel druhou stranou :D ale roztriestilo sa, ostala diera po kameni a dalo sa rozoberat po kuskoch. takze sudruhovia komancero asi na moznost uniku vtedy nemysleli az do takej miery... novsie auta sme z finacnych dovodov netestovali :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kibo: Autofolia, ktoru pozname normalne ako tmavu foliu a bezpecnostna folia je trosku, rozdiel, nemyslis??? Porovnavat klasicku autofoliu s nejakou 300 mikronovou bezpecnostou foliou je nemozne!!!
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja som ich neporovnal, len som povedal ze v pripade zigulaku by obstala rovnako :wink: a to, ze by vyletelo okno aj s foliou
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Kibo napísal:problematiku rozbitia okna s foliou by riesilo to kladivko, co mas aj v MHD na rozbitie okna, poznam ludi, co to v aute nosia a tiez nad tym uvazujem.
No to kladivko si do svojho auta (keď bude vlastné :D) tiež dám, ono určite je vhodnejšia voľba vybiť ho kladivkom aj ak nemá fólie. Teda neskúšal som, narozdiel od vás, ale určite lepšie ako lakťom. Naviac niektoré kladivká majú nožík na prerezanie pásov, čo sa tiež môže zísť a budem to mať 2in1. Sám som ešte nebúral, tak neviem nakoľko veľká možnosť zaseknutia mechanizmu pásov tu je, ale "čo ak náhodou".. ALe to som už zabrúsil trocha OT.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

skor by som sa opytal, nakolko velka je sanca prevratenia auta ci nutnosti vybit okno alebo rezat pasy
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pokovovanie prednych bocnych skiel je legalne, ak mam v technickom preukaze zapisane tonovane skla? Ak by som mal vzadu tmave folie a predne bocne skla dal pokovovat (aj ked len mierne), pri kombinacii s tonovanymi sklami a ciernymi foliami vzadu by to vyzeralo, ze su tam silne folie. Ako je to v tomto pripade s tym pokovovanim, je to povolene? Co mi mozu spravit, ak by som mal pokovovane predne bocne skla a pri kontrole mi povie, ze mam folie a ja mu budem arugmentovat, ze folie nemam a ze nech mi ich strhne, ak tam su, ha?
Napísať odpoveď