F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

MP4-24 napísal:co sa tyka KERS je to urcite podla mojho nazoru to najlepsie co FIA spravila...uz len nech to aplikuju do cca 5rokov aj na osobne automobili. KERS moze byt rieseny klasicky akumulatorom alebo kondenzatormy netusim ktory z nich je lepsi a viem ze tento system je este len v plienkach a po case sa urcite znizi otrochu hmotnost a radikalne sa zvysi vykon.
co je ale abolutna blbost je ze KERS neni povinny ,ako moze existovat v F1 nieco co mozte ale nemusite vyuzit.To absolutne odsudzujem. :?
Presne tak, prave preto mu fandim :) Verim, ze raz urcite najde uplatnenie v seriovych autach a F1 pomoze s tym, aby to bolo cim skor.
A to, ze ho nemusia mat vsetky timy je podla mna zaujimave a spravi to preteky zaujimavejsimi. Ale uvidime az po par VC.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Takisto si myslim, ze volba umoznit pouzitie je lepsia ako prikazat pouzitie.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

krija napísal:jankyi,

"Jeden tím nás nútil k nasadeniu KERS, vyhodili sme na to obrovské peniaze a teraz pozeráme, že ani oni Kubicovi tento systém nedali."

http://www.f1.sk/clanok30723.htm
Fúúúúúúúú, perlí Flavio perlí :smt081
"Ross mal byť férový. Pred troma mesiacmi mal predstúpiť pred ostatných a povedať, že existujú dve interpretácie pravidiel. Keď idem ja za FIA alebo za Ecclestoneom, tak len v mene FOTA, nie v mene Renaultu. Nepáči sa mi, ak reprezentant FOTA nepristupuje k veciam transparentne," konštatoval nahnevaný Briatore.
A k tomu im mal doniesť výkresy toho, ako by to mali vyrobiť, ak nie im to rovno postaviť na mieru Renaultu.. Flavio je v F1 dostatočne dlho, aby vedel že práve z tohoto tímy ťažia, nájsť skulinky o ktorých iní nevedia.. Mimochodom, článok na wiki vraví, že v roku 1994 bola najdená launch control v aute Benetonu, ktorá bola zakázaná. Keď sa k tomuto Flavio vrátil v roku 2001, povedal: "Našou jedinou chybou bolo, že sme boli príliš mladý a ľudia príliš podozrievavý." V prípade difúzorov to nie je dokonca ani zakázané (narozdiel od LC), ale Flavio je zrazu moralista. Silná káva...
"Jeden tím nás nútil k nasadeniu KERS, vyhodili sme na to obrovské peniaze a teraz pozeráme, že ani oni Kubicovi tento systém nedali."
Asi nechápem o čom vraví, KERS je dobrovoľný, tak to vymýšľať nemusí, ak sa mu "nechce".
Briatore na Brawna útočil aj naďalej: "On nikdy nezískal titul! Tituly získali Jean Todt a Stefano Domenicali, Flavio Briatore a Ron Dennis!"
No coment...
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

no Briatore ma opat velku hubu, ako keby zabudol na to, ze mali povolene dorovnat motor a este s tym suhlasili vsetky tymy, ako keby zabudol na rok 2005 a ich specialnu prevodovku pre rychle starty, ktoru potom komisari zakazali...

toto je fakt dobre
Briatore na Brawna útočil aj naďalej: "On nikdy nezískal titul! Tituly získali Jean Todt a Stefano Domenicali, Flavio Briatore a Ron Dennis!"
hlavne ze on sa valal so zenskymi, a schumi s alonsom mu to vyjazdili, ale treba ho brat s rezervou, je to talián
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

Ten Hamilton s Barrichellom mali jake štastie? Nebyť Kubicu...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Mateq napísal:Asi nechápem o čom vraví, KERS je dobrovoľný, tak to vymýšľať nemusí, ak sa mu "nechce".
no asi o nasledovnom:

http://www.f1news.cz/bmw-zavedenie-kers ... 29632.html

no a ak sa pozrieme na zoznam jazdcov s KERSom 2x McL, 2x ferrari, 2x renault a heidfeld z BMW(!!!) a vysledkovu listinu 4 kola pred koncom VC AUS, tak to je pre KERS totalny prepadak. dufam, ze nebudete argumentovat lewisom, lebo on je za:
a, majster sveta
b, clen teamu, ktory obsadil v PK 2. miesto za rok 2008.
c, vettel, kubica nie su clenmi "difuzor gangu"

v neposlednom rade to je od FIA obycajny alibizmus:
Ďalej vyšlo najavo, že FIA jednotlivých účastníkov nehodlá nútiť a nie je nevyhnutné, aby bol systém v prevádzke už od budúcej sezóny. Rozhodovanie je teda hlavne na tímoch samotných.
... http://autotipy.cz/mirror/a1/2256545.aspx

na jednej strane nutia teamy setrit a na strane druhej "nutia" tovarenske teamy vyhadzovat peniaze na vlacenie zatial ocividne zbytocnej zataze pocas 300 a viac km kazdu druhu nedelu. sukromne teamy nemaju dostatok financii, aby vyvijali vlastny KERS. preto sa dohodli napriklad aj teamy ako force india, brawn GP na dodavkach motorov od mercedesu.
http://www.f1.sk/TEAM/force_india.php?clanok=30447
dokonca v pripade BGT to je proti pravidlam FIA:
http://www.f1.sk/TEAM/force_india.php?clanok=30392
(aj ked som rad, ze ross tuto vynimku dostal)

//autoeditácia príspevku ( 31 Mar 2009, 16:13 )
no precital som si aj nikiho laudu http://www.f1.sk/spravy/?clanok=30698 kde tvrdi:

"Verejnosti je pritom absolútne jedno, s čím autá krúžia okolo. A z technického hľadiska normálny občan túto vec aj tak nepochopí."

nejde mi zrovna o technicke hladisko, ale neviem kolki z vas si uvedomuju fakt, ze zavedenim KERSu sa z monopostov F1 stavaju tzv. hybrid electric vehicle (HEV). preto je zarazajucich hned niekolko faktov.

ako je mozne, ze FIA nuti stajne pouzivat alternativne zlozky v palivach, ale na druhej strane ekologicky cista energia z KERSu nie je povinna?

dalej mate v kare k dispozicii cistu energiu, ale iba na 6,6 sekundy/kolo, to je na hlavu.

nastupca "zelenej" hondy, nepouziva KERS :idea:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

hej je tu este niekto okrem mna kto sa uz brutalne tesi (hlavne) na nedelu?:)

len fakt dufam, ze zaprsi(zatial tomu prepdovede aj nasvedcuju). som zvedavy ako to piloti zvladnu, pretoze kto ma ake silne auto vsetci vieme, ale ako ho dokazu zvladnut v dazdi na slickoch, to je o inom:).
Gothar
Moderátor
Moderátor

A si si isty, ze v dazdi budu jazdit na slickoch?
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

celkom hej, kedze drazkovane pneumatiky uz nie su viac povolene:)
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

jankyi napísal:celkom hej, kedze drazkovane pneumatiky uz nie su viac povolene:)
ako dlho pozeras f1? lebo inak by si vedel ze volakedy boli tiez pneumatiky bez drazok. v tedy prechodne vyzerali ako monzunky len nemali tak velke drazky na odvedenie vody..
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

jankyi napísal:celkom hej, kedze drazkovane pneumatiky uz nie su viac povolene:)
. http://www.paddocktalk.com/news/html/mo ... sid=103276
Prílohy
b02.jpg
b01.jpg
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tuti napísal:ako dlho pozeras f1? lebo inak by si vedel ze volakedy boli tiez pneumatiky bez drazok. v tedy prechodne vyzerali ako monzunky len nemali tak velke drazky na odvedenie vody..
formule sledujem niekedy od roku 2000, avsak kedze som bol vtedy este som mal asi 9 rokov, tak som si nieco ako pneumatiky nevsimal...

tomasito: tak som sa asi pomylil, ale jednoducho vsade som cital, ze od tohto roku si povolene iba hladke slicky, ale je mozne ze som daky detail prehliadol:).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Bezpecnost ti asi nic nehovori...aj ked mali pneumatiky s drazkami, tak existovali specialne pneumatiky do dazda.
Ostatni tu uz dokazali, ze aj pri slickoch existuje ich ekvivalent na mokro, len som chcel vyjadrit to, ze v F1 sa v prvom rade mysli na bezpecnost a teda logicky nie je mozne aby v dazdi jazdili na slickoch.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

GothaR napísal:Bezpecnost ti asi nic nehovori...aj ked mali pneumatiky s drazkami, tak existovali specialne pneumatiky do dazda.
Ostatni tu uz dokazali, ze aj pri slickoch existuje ich ekvivalent na mokro, len som chcel vyjadrit to, ze v F1 sa v prvom rade mysli na bezpecnost a teda logicky nie je mozne aby v dazdi jazdili na slickoch.
Ono to nieje mozne iba logicky, ale skor prakticky. Obut slicky v dazdivom pocasi ti nikto nezakaze, ale pravdepodobne by si sa na takych pneu ani nerozbehol, dovod je jasny => aquaplaning. Aj ked vidime, ze pravidla FIA sa obcas ojekabatit daju, fyzika urcite nie. Ale som zvedavy ako budu reagovat pri sucasnych pravidlach auta na mokru trat, kedze vyznamnu cast strateneho pritlaku obmedzenim pravidiel nahradzaju prave slicky a prave v dazdi sa tato vyznamna cast pritlaku strati
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak pardon chalani, fakt toto som prehliadol. Ale priznam sa bolo mi to trochu divne, jazdit na slickoch v dazdi(timo glock, brazilia minuly rok), ale kedze som vsade pocul a cital " od buduceho roka jazdime iba na slickoch", nechal som sa zmiast a myslel som si, ze vedia slicky urobit aj tak, aby na nich bolo mozne jazdit za mokra...ale aby som sa nevyhorovaral, som hlupy, moja chyba:)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Timo Glock nejazdil v slickoch. V slickoch to auto musi byt neovladatelne, kdezto na "suchych" minulorocnych gumach nejaka ta drazka bola, takze sa to pri par kolach do konca preteku dalo risknut.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mne sa praveze zda, ze mal slicky, niekolko krat to vtedy komentator spomenul...glock zajazdil asi o pol minuty horsi cas ako ostatni...

http://www.gridcrasher.com/index.php/20 ... -for-lewis
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

minuly rok slicky neboli vobec, tento rok su ako novinka (po dlhej dobe opat).
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

jankyi napísal:mne sa praveze zda, ze mal slicky, niekolko krat to vtedy komentator spomenul...glock zajazdil asi o pol minuty horsi cas ako ostatni...

http://www.gridcrasher.com/index.php/20 ... -for-lewis
sliky, prip. slicky sa zvyklo hovorit na margo znacne opotrebovanych pneumatik, ktore uz takmer nemali drazky (v takych pripadoch hrozil trest), no slicky v pravom zmysle slova to minuly rok u Glocka urcite neboli. V pravidlach dokonca bolo ustanovenie, ze FIA si vyhradzuje pravo KEDYKOLVEK uviest metodu merania hlbky zostavajucej drazky, ak sa javi, ze vykonnost bola zvysena vysokym opotrebenim alebo pouzitim pneumatik, ktore su ojazdene bez viditelnosti drazok...
Prílohy
f12009.jpg
Napísať odpoveď