Máme taký väčší-menší problém... Už dlhý čas nevychádzame so susedmi. Odvtedy, čo sa im nepodaril presadiť názor, že naša studňa (od ktorej máme aj doklady), je ich, radi bezdôvodne vyvolávajú konflikt.
A teraz k téme:
Asi pred 2 rokmi si prerobili podkrovie na obytné izby. Na jednej z nich urobili okno smerujúce do nášho domu s romermi asi tak 1m x 0,5 m (rozmery sú informatívne, bolo by čudné, keby som sa k nim vyšplhala na rebríku s cólštokom v ruke). Ich dom stojí hneď pri spoločnom plote.
Na tom by nebolo nič zlé, no ich dcéruška, ktorá býva v tej izbe, sa očividne nezmestí do kože. Do dvora nám hádže špaky, nazeranie je na každodennom poriadku, bezdôvodne nadáva na rodičov, ukazuje poburujúce gestá... Pod oknom má stôl, takže keď sedí na ním, vidí, čo sa u nás deje. Keby mala na ňom aspoň záves, no ten im asi nič nehovorí.
Chcem sa spýtať, či mali právo takto umiestniť svoje okno? A vlastne akú vzdialenosť mali dodržať? Už som sa pokúšala čosi vygoogliť, dokonca som kukala aj stavebný zákon, no nejak sa mi nepodarilo nájsť nejaké práva a obmedzenia ohľadne okien do dvora susedov.
Za odpovede ďakujeeeem...