Radary a Radarove systemy v SR
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dnes mi kusok od domu stali policajti s novym radarom, ten, ktory oznacuju ako puska. Isiel som pesi z domu a videl som, ze tam asi stopuju, kedze si odstavovali par aut. Ked som siel o taku pol hodinu spat, tak sme sa tam postavili aj s kamaratom a pozerali ako to funguje. Obycajny trojnozkovy stojan, asi ako stativ na fotak, malicka kamera, display a nejake PDAcko na tom... Potom som si vsimol, ze je tam kamarat policajt, tak som tam pribehol a hned som dostal lekciu co a ako. Postavili sa do miernej zatacky presne tak, aby videli medzi lampy a aby ich nebolo vidiet. Radar tam dokazal merat na vzdialenost 600 metrov, ak by bola dlhsia rovinka, tak na taky kilometer. Na tuto vzdialenost radar pekne vyfotil, pricom sa dalo nastavit, ci sa ma zamerat na tvar (mozno kontrolovat, ci netelefonuje, ci ma pas), na SPZ alebo na cele auto. Mali nastavene na cele auto, no aj tak islo o velmi kvalitne fotky, pretoze aj na PDAcku bolo vidiet tvare. Vsetko sa zaznamena do PDAcka, ako rychlost, cas, datum, miesto merania, kto obsluhoval pristroj, fotka atd..., takze uz to nie je jednoduche zrusit pokutu, ak je aj kamarat policajt, pretoze sa to vsetko uklada do PC na policajnej stanici, cize treba cloveka, ktory to potom vymaze z PC.
Vidim to tak, ze po ulici, kde byvam, kde som policajtov videl stopovat (nie merat radarom!!!) naposledy tak 5-10 rokov dozadu, zacnem jazdit 50km/h, pretoze tolko pokut co rozdali za pribliznu hodinu co som tam stal, tak to bola radost sa pozerat. Na moju otazku, ze kolko dostane pokutu ak ide okolo 65km/h bola odpoved jasna - zalezi od policajta, ale tych 100 eur to je urcite.
Ak by mal niekto zaujem o foto, tak mam dve v mobile, ale myslim, ze nie je problem si najst fotky radaru na nete.
Vidim to tak, ze po ulici, kde byvam, kde som policajtov videl stopovat (nie merat radarom!!!) naposledy tak 5-10 rokov dozadu, zacnem jazdit 50km/h, pretoze tolko pokut co rozdali za pribliznu hodinu co som tam stal, tak to bola radost sa pozerat. Na moju otazku, ze kolko dostane pokutu ak ide okolo 65km/h bola odpoved jasna - zalezi od policajta, ale tych 100 eur to je urcite.
Ak by mal niekto zaujem o foto, tak mam dve v mobile, ale myslim, ze nie je problem si najst fotky radaru na nete.
-
Shark NX
Addict
hojko viem
Brat uz ma skusenosti ...
Panonska 3:00 Rano 85km/h (Povolena - 50km/h) ... Bilancia: Lahsi o 200€
Bohuzial nemal namontovany Valentine ... Cize neviem ci to bol laser alebo Ka ...
Nedozvedel si sa to nahodou?? A fotky su vitane
Inac neuklada sa to do PC ... Ale ma 2pamate ... Jedna je Integrovana a druha je Slot na SD.
V pripade ze by nejakym zazracnym sposobom SD zmizla tak Pamat Radaru je mazatelna len v PC.
//autoeditácia príspevku ( 02 Apr 2009, 2:49 )
Takze ako som tusil jedna sa o Double Lens Lidar ...
Klasicky Laser ... Obrovska vyhoda je ... Nedokaze rozpoznat chybu merania od ruseneho merania.
Cize Rusicky v Parkovacich senzoroch ... Hor sa do sveta
Panonska 3:00 Rano 85km/h (Povolena - 50km/h) ... Bilancia: Lahsi o 200€
Bohuzial nemal namontovany Valentine ... Cize neviem ci to bol laser alebo Ka ...
Nedozvedel si sa to nahodou?? A fotky su vitane
Inac neuklada sa to do PC ... Ale ma 2pamate ... Jedna je Integrovana a druha je Slot na SD.
V pripade ze by nejakym zazracnym sposobom SD zmizla tak Pamat Radaru je mazatelna len v PC.
//autoeditácia príspevku ( 02 Apr 2009, 2:49 )
Takze ako som tusil jedna sa o Double Lens Lidar ...
Klasicky Laser ... Obrovska vyhoda je ... Nedokaze rozpoznat chybu merania od ruseneho merania.
Cize Rusicky v Parkovacich senzoroch ... Hor sa do sveta
- Prílohy
-
- LIDAR ... Policia SR.rar
- Priloha vo formate .flv
Da sa prehrat v Media Player Classic s K-Lite Kodekmi
Ale zatra prekonvertujem na AVI - (5.61 MiB) 173 stiahnutí
-
hojko
Site Admin
Malo by ist o laser, podla slov policajta antiradar na to nie je. Je mozne, ze je daka rusicka na to, trebalo by pohladat na nete nieco blizsie o tom. Inak to co ukazujes ty v tom videu, tak to vyzera uplne inak ako to co som videl ja.
Foto su, ale kvalita biedna, nechcelo sa mi ist po fotak domov, takze len mobilom (2mpix fotak).
Radar obsluhoval ten bachor co je na fotke, boli tam este dvaja policajti, jeden sedel stale v aute a vypisoval pokuty, druhy behal medzi autom a radarom.
Foto su, ale kvalita biedna, nechcelo sa mi ist po fotak domov, takze len mobilom (2mpix fotak).
Radar obsluhoval ten bachor co je na fotke, boli tam este dvaja policajti, jeden sedel stale v aute a vypisoval pokuty, druhy behal medzi autom a radarom.
-
Shark NX
Addict
hojko to su reci ze to je Nedetekovatelne 
Bracho si pozrel to video a povedal ze to vyzeralo rovnako. Cize neviem ... Mozno maju 2 druhy.
V Kazdom pripade jedna sa o Laser ... Cize detekcia je len ako Oznamenie.
Ked ti uz Zavrieska Valentine alebo Beltronics tak ti len oznamuju ze si bol zmerany.
Casova odchylka medzi vystrelenim luca odrazenim (Detekciou) a vratenim je max 1,5-2s cize ziaden cas na reakciu.
Jedina vyhoda je ... Ako som uz pisal Rusicka v Parkovacich senzoroch ... A obsluhujuci nevie rozoznat ci je len slepy alebo mas rusicku.
Bracho si pozrel to video a povedal ze to vyzeralo rovnako. Cize neviem ... Mozno maju 2 druhy.
V Kazdom pripade jedna sa o Laser ... Cize detekcia je len ako Oznamenie.
Ked ti uz Zavrieska Valentine alebo Beltronics tak ti len oznamuju ze si bol zmerany.
Casova odchylka medzi vystrelenim luca odrazenim (Detekciou) a vratenim je max 1,5-2s cize ziaden cas na reakciu.
Jedina vyhoda je ... Ako som uz pisal Rusicka v Parkovacich senzoroch ... A obsluhujuci nevie rozoznat ci je len slepy alebo mas rusicku.
-
Shark NX
Addict
Presne specifikacie od CMI
- Prílohy
-
- Lidar MicroDigiCam UL 100LTI.rar
- Priloha .pdf
- (549.15 KiB) 166 stiahnutí
-
hojko
Site Admin
Mateq: Ano, to je ono.
Tak sa postastilo a pred polnocou som dostal pokutu za rychlost. Idem si domov a trebalo mi strasne na WC an velku (ludovo povedane: srat). Isiel som miestom na ktorom casto stavaju, nevidim tam nikoho, tak som mierne pridal a siel dalej. Na kraji cesty stala biela Fabia, uplne ine SPZ, tak som vyhodil smerovku a obieham si ju, v tom blesk a uz som vedel, ze to nebude dobre. Hned policajt vyskakoval z ulicky, reku kontrola dokladov a ze ci viem coho som sa dopustil, ze aka tu je rychlost. Nevedel som kolko som isiel, mal som mu mozno povedat, ze asi 70-tka
No tak vravim ze 50-tka a ze neviem kolko som isiel, on hovori, ze 65. Tak asi 15-20 minut mi vypisoval pokutu, skoro som to nevydrzal v tom aute a myslel som, ze im ujdem, aby som stihol na WC. Potom cely vysmiaty mi doniesol doklady, ze to mam len za 65 eur a ani vodicak mi nezoberie. Najlepsie na tom bolo, ze hned za mnou stal kamarat, ten siel 80km/h a mal to za 192 eur.
Tak sa postastilo a pred polnocou som dostal pokutu za rychlost. Idem si domov a trebalo mi strasne na WC an velku (ludovo povedane: srat). Isiel som miestom na ktorom casto stavaju, nevidim tam nikoho, tak som mierne pridal a siel dalej. Na kraji cesty stala biela Fabia, uplne ine SPZ, tak som vyhodil smerovku a obieham si ju, v tom blesk a uz som vedel, ze to nebude dobre. Hned policajt vyskakoval z ulicky, reku kontrola dokladov a ze ci viem coho som sa dopustil, ze aka tu je rychlost. Nevedel som kolko som isiel, mal som mu mozno povedat, ze asi 70-tka
-
Shark NX
Addict
No neviem ... Este som nic take neskusal ... Jednak neviem ako by zareagoval
.
Raz ma pustili ked som sa vyhovoril Letenkou ze mam za hodinu lietadlo a uz tam mam byt. Opytal sa kam letim a pustil ma. Ale povedal by som ze to bolo skor stastie na dobreho policajta.
2× ked som sa vyhovoril ze sa vraciam od Priatelky a mam za 10minut skusku z Narodneho Hospodarstva (este ze brat studuje na EUBA) a pritom som letel na Einsteinovej 81km/h ale trafil som na mladeho ktory sa spytal ci priatelka stoji za tu pokutu ... Odpovedal som jednoznacne ano
Len sa zasmial a ze ked ma este raz pristihne tak to nebude len na Poucenie Vodica.
Raz ma pustili ked som sa vyhovoril Letenkou ze mam za hodinu lietadlo a uz tam mam byt. Opytal sa kam letim a pustil ma. Ale povedal by som ze to bolo skor stastie na dobreho policajta.
2× ked som sa vyhovoril ze sa vraciam od Priatelky a mam za 10minut skusku z Narodneho Hospodarstva (este ze brat studuje na EUBA) a pritom som letel na Einsteinovej 81km/h ale trafil som na mladeho ktory sa spytal ci priatelka stoji za tu pokutu ... Odpovedal som jednoznacne ano
Vcera som siel po dialnici, koncila dialnica, rychlost sa tam znizovala zo 130 na 80, 60 a 40 km/hod. Na konci merali policajti rychlost. Nemam sajnu, aku som mal rychlost, ale zda sa mi, ze som ju mohol prekrocit o 20-25 km/hod. Merali so stacionarnym radarom, na trojnozke, presiel som okolo nich, ale ma nezastavili. Je mozne, ze by mi prisla pokuta domov? Alebo by ma asi zastavili, ak by ma namerali?
pocul som ze nie. musi ta vraj zastavit ihned (je to info priamo z dopravneho inspektoratu tak neviem...). mne sa stalo to iste, isiel som okolo radaru cca 70 na konci obce. policajt vypisoval blocky a radar blikal vedla cesty, pokuta mi zatial po mesiaci neprislayannick napísal:Vcera som siel po dialnici, koncila dialnica, rychlost sa tam znizovala zo 130 na 80, 60 a 40 km/hod. Na konci merali policajti rychlost. Nemam sajnu, aku som mal rychlost, ale zda sa mi, ze som ju mohol prekrocit o 20-25 km/hod. Merali so stacionarnym radarom, na trojnozke, presiel som okolo nich, ale ma nezastavili. Je mozne, ze by mi prisla pokuta domov? Alebo by ma asi zastavili, ak by ma namerali?
-
triple
Guru wannabe
aj tak by som sa to asi bál nacapiť na čelné skloShark NX napísal:deMarkqo Bushido je policajtOn si to tu cita denno denne.
A Antiradary su zakazane uz davno. Lenze v Noci to policajti nevidia ... cize tak ci tak s tym jazdim.
-
Shark NX
Addict
->Tu<- Smerom do Petrzalky
triple ... Kazdy Antiradar ma FastClip na skle ... cize potlacis jedno miesto a po Antiradare nie je ani stopy.
Na Fieste som si Valentine hodil na Slnecnu clonu cize ho vobec nie je vidno a aj ked ma zastavia tak je uplne mimo zorne pole. Musel by strcit hlavu do auta a pozriet sa nad seba.
triple ... Kazdy Antiradar ma FastClip na skle ... cize potlacis jedno miesto a po Antiradare nie je ani stopy.
Na Fieste som si Valentine hodil na Slnecnu clonu cize ho vobec nie je vidno a aj ked ma zastavia tak je uplne mimo zorne pole. Musel by strcit hlavu do auta a pozriet sa nad seba.
-
Shark NX
Addict
Fabo hovorim o Portable ... Samozrejme napevno nainstalovany demontovat nevies ale hlavne nemusis.
Planujem ist do Valentine One v Spätnom zrkadle ... Je to pri vypnutom stave si ho nemas sancu vsimnut.
//autoeditácia príspevku ( 14 Sep 2009, 21:12 )
Takze ... Skvela informacia.
Valentine V One chyta aj nase Trojnozky.
Uspesne som zachytil Trojnozku pri zjazde z D1 pri PB ... (Zuzovanie kde s radostou meraju) Mierili najprv na chlapika vedla a potom na mna ...
A dalsiu pred Ruzomberkom v smere do BA pred zjazdom do Celulozky (Isiel som im v Protismere)
+ Brat mi dnes pozistoval informacie u znameho ... Laserove luce dokazu "Dociahnut" az do vzdialenosti 480-600m podla podmienok (Stupajuci teply vzduch z asfaltu a pod...)
Ale fotku dokazu spravit najskor zo vzdialenosti 250-350m Taktiez podla podmienok (Svetelne podmienky + Dany pohyb vozidla)
Rozptyl luca je dost velky ... Pri vzdialenosti od 50 do 100m je okolo 1m (Prave vdaka rozptylom sposobenym prudenim tepleho vzduchu) pri vacsich vzdialenostiach sa tento rozptyl zvacsuje cize je vacsia sanca ich zachytit.
Problem je ze Laserovy luc je "vystrelovany len v momente ked Policajt meria ... Cize jemu staci vodica potichu sledovat ... "Vystrelit" a v priebehu 1,5s ma zmerane aj odfotene.
Najvacsia vyhoda je ze tieto Laserove radary nedokazu fotit v Tme ... (Napriek tomu ze sa švestky chvalili ze ano) Cize ich PZSR ani cez noc nepouziva ... Vtedy si staci davat bacha na obvykle hliadky + Passaty, Audiny, Fabie, Felicie, Golfy.
Planujem ist do Valentine One v Spätnom zrkadle ... Je to pri vypnutom stave si ho nemas sancu vsimnut.
//autoeditácia príspevku ( 14 Sep 2009, 21:12 )
Takze ... Skvela informacia.
Valentine V One chyta aj nase Trojnozky.
Uspesne som zachytil Trojnozku pri zjazde z D1 pri PB ... (Zuzovanie kde s radostou meraju) Mierili najprv na chlapika vedla a potom na mna ...
A dalsiu pred Ruzomberkom v smere do BA pred zjazdom do Celulozky (Isiel som im v Protismere)
+ Brat mi dnes pozistoval informacie u znameho ... Laserove luce dokazu "Dociahnut" az do vzdialenosti 480-600m podla podmienok (Stupajuci teply vzduch z asfaltu a pod...)
Ale fotku dokazu spravit najskor zo vzdialenosti 250-350m Taktiez podla podmienok (Svetelne podmienky + Dany pohyb vozidla)
Rozptyl luca je dost velky ... Pri vzdialenosti od 50 do 100m je okolo 1m (Prave vdaka rozptylom sposobenym prudenim tepleho vzduchu) pri vacsich vzdialenostiach sa tento rozptyl zvacsuje cize je vacsia sanca ich zachytit.
Problem je ze Laserovy luc je "vystrelovany len v momente ked Policajt meria ... Cize jemu staci vodica potichu sledovat ... "Vystrelit" a v priebehu 1,5s ma zmerane aj odfotene.
Najvacsia vyhoda je ze tieto Laserove radary nedokazu fotit v Tme ... (Napriek tomu ze sa švestky chvalili ze ano) Cize ich PZSR ani cez noc nepouziva ... Vtedy si staci davat bacha na obvykle hliadky + Passaty, Audiny, Fabie, Felicie, Golfy.