Problem s routerom
Problem s routerom
Sorry uz to tu bolo ale nie presne taky problem ako mam ja.
Mam doma router WBR 3408 a mam spravenu siet dvoch PC a cez wifi pripajam notbuk,internet ide v pohode ale nemozem docielit toho aby sa pocitace v sieti videli a mohol som medzi nimi zdielat subory.
pingnut sa mozem z kazdeho pc iba na router ale medzi sebou ping nejde.
Mozno to je iba nejake nastavenie v routry, ale ja som neni zas taky odbornik tak prosim pomozte mi dikes
Mam doma router WBR 3408 a mam spravenu siet dvoch PC a cez wifi pripajam notbuk,internet ide v pohode ale nemozem docielit toho aby sa pocitace v sieti videli a mohol som medzi nimi zdielat subory.
pingnut sa mozem z kazdeho pc iba na router ale medzi sebou ping nejde.
Mozno to je iba nejake nastavenie v routry, ale ja som neni zas taky odbornik tak prosim pomozte mi dikes
no to som robil asi 1000 krat .......net mi fici , pingnut sa ide iba na router ale na kompy medzi sebou nie tak neviem co uz s tymhrban napísal:ako napísal valman
dáš network connection tam nalavo v lište create small home or desktop office nastavíš si workgroup na obidva (resp nejakú skupinu) a potom nezabudni dat TURN ON file and printer sharing .
to spravíš na oboch a malo by to ísť /samozrejme že by si mal dať ešte restart PC)
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
jo,jo mamDon_Pipino napísal:Mas pocitace v rovnakej skupine a maju rovnaku masku podsiete??
//autoeditácia príspevku ( 07 Apr 2009, 19:53 )
co to je to wireless client isolation?? o tomto nemam ani potuchy diky za odpovedmathev napísal:zeby wireless client isolation? plus nejaka obdoba toho pre klientov na LAN?
toto by som skontroloval plus samozrejme firewally na tych pc mozu robit zlobu...
-
Don_Pipino
Darca
Wireless client isolation vo volnom preklade znamnea asi tolko, ze router oddeli PC pripojene cez wifi od PC pripojenych cez LAN. Teda napr. PC LAN budu v rozsahu 192.168.1.X a PC wifi 192.168.2.X, tym su od seba oddelene.
K problemu:
Ako tak pozeram, tak sme ti napisali vsetko, co treba spravit pre dosiahnutie windows zdielanie.
V kratkosti to zrekapitulujem:
1.Skontroluj sietove nastavenia (IP,maska,brana).
2.Skontroluj pracovne skupiny na jednotlivych PC.
3.Skontroluj, ci mas zapnute zdielane suborov vo firewally, na vsetkych PC, popripade firewally na skusku vypni.
4.Bod 2 a bod 3 spravis rychlejsie postupom od Valmana
Popripade som UPni sietove nastavenia vsetkych PC.
K problemu:
Ako tak pozeram, tak sme ti napisali vsetko, co treba spravit pre dosiahnutie windows zdielanie.
3.Skontroluj, ci mas zapnute zdielane suborov vo firewally, na vsetkych PC, popripade firewally na skusku vypni.
-
Mek
Addict
No jasne ze su oddelene, ked maska podsiete je 255.255.255.0Don_Pipino napísal:Wireless client isolation vo volnom preklade znamnea asi tolko, ze router oddeli PC pripojene cez wifi od PC pripojenych cez LAN. Teda napr. PC LAN budu v rozsahu 192.168.1.X a PC wifi 192.168.2.X, tym su od seba oddelene.
Ja som sa s tam babral ale nezabralo to .........ale nakoniec som zistil ze som taky sprosty az no,zistil som ze mam eset smart security a tam som na firewale zabudol dat jedno nastavenie a preto to cele neislo ja som si stale myslel ze to je kvoli windows firewal alebo kvoli nastaveniu routera ......takze problem vyrieseni diky moc vsetkym za pomocDon_Pipino napísal:Wireless client isolation vo volnom preklade znamnea asi tolko, ze router oddeli PC pripojene cez wifi od PC pripojenych cez LAN. Teda napr. PC LAN budu v rozsahu 192.168.1.X a PC wifi 192.168.2.X, tym su od seba oddelene.
K problemu: