Problem s routerom

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Robo333
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Problem s routerom

Príspevok od používateľa Robo333 »

Sorry uz to tu bolo ale nie presne taky problem ako mam ja.

Mam doma router WBR 3408 a mam spravenu siet dvoch PC a cez wifi pripajam notbuk,internet ide v pohode ale nemozem docielit toho aby sa pocitace v sieti videli a mohol som medzi nimi zdielat subory.

pingnut sa mozem z kazdeho pc iba na router ale medzi sebou ping nejde.

Mozno to je iba nejake nastavenie v routry, ale ja som neni zas taky odbornik tak prosim pomozte mi dikes
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

ake tam mas windowsi vo windowse to urobis tak ze das miesta v sieti a nalavoje takz panel a tam mas Nainstalovat siet pre domacnosti a male firmy. a musis to urobit na oboch PC
Robo333
Novice
Novice

Valman napísal:ake tam mas windowsi
XP-cka na vsetkych na notbuku a jednom pc mam SP3 a na druhom PC mam SP2

//autoeditácia príspevku ( 06 Apr 2009, 18:33 )
to tu naozaj nieje ani jeden z tolkych ludi na fore co by mi vedel poradit??
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ako napísal valman
dáš network connection tam nalavo v lište create small home or desktop office nastavíš si workgroup na obidva (resp nejakú skupinu) a potom nezabudni dat TURN ON file and printer sharing .
to spravíš na oboch a malo by to ísť /samozrejme že by si mal dať ešte restart PC)
Robo333
Novice
Novice

hrban napísal:ako napísal valman
dáš network connection tam nalavo v lište create small home or desktop office nastavíš si workgroup na obidva (resp nejakú skupinu) a potom nezabudni dat TURN ON file and printer sharing .
to spravíš na oboch a malo by to ísť /samozrejme že by si mal dať ešte restart PC)
no to som robil asi 1000 krat .......net mi fici , pingnut sa ide iba na router ale na kompy medzi sebou nie tak neviem co uz s tym
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

Robo333 napísal:no to som robil asi 1000 krat .......net mi fici , pingnut sa ide iba na router ale na kompy medzi sebou nie tak neviem co uz s tym
skontroluj firewall na kompoch či sú vôbec povolené odozvy
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

zeby wireless client isolation? plus nejaka obdoba toho pre klientov na LAN?
toto by som skontroloval plus samozrejme firewally na tych pc mozu robit zlobu...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Mas pocitace v rovnakej skupine a maju rovnaku masku podsiete??
Robo333
Novice
Novice

Don_Pipino napísal:Mas pocitace v rovnakej skupine a maju rovnaku masku podsiete??
jo,jo mam

//autoeditácia príspevku ( 07 Apr 2009, 19:53 )
mathev napísal:zeby wireless client isolation? plus nejaka obdoba toho pre klientov na LAN?
toto by som skontroloval plus samozrejme firewally na tych pc mozu robit zlobu...
co to je to wireless client isolation?? o tomto nemam ani potuchy diky za odpoved
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Wireless client isolation vo volnom preklade znamnea asi tolko, ze router oddeli PC pripojene cez wifi od PC pripojenych cez LAN. Teda napr. PC LAN budu v rozsahu 192.168.1.X a PC wifi 192.168.2.X, tym su od seba oddelene.

K problemu:

Ako tak pozeram, tak sme ti napisali vsetko, co treba spravit pre dosiahnutie windows zdielanie.

V kratkosti to zrekapitulujem:

1.Skontroluj sietove nastavenia (IP,maska,brana).
2.Skontroluj pracovne skupiny na jednotlivych PC.
3.Skontroluj, ci mas zapnute zdielane suborov vo firewally, na vsetkych PC, popripade firewally na skusku vypni.
4.Bod 2 a bod 3 spravis rychlejsie postupom od Valmana

Popripade som UPni sietove nastavenia vsetkych PC.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Don_Pipino napísal:Wireless client isolation vo volnom preklade znamnea asi tolko, ze router oddeli PC pripojene cez wifi od PC pripojenych cez LAN. Teda napr. PC LAN budu v rozsahu 192.168.1.X a PC wifi 192.168.2.X, tym su od seba oddelene.
No jasne ze su oddelene, ked maska podsiete je 255.255.255.0 :D (jedna sa o dve odlisne siete). Tiez som o "wireless client isolation" este nepocul.
Robo333
Novice
Novice

Don_Pipino napísal:Wireless client isolation vo volnom preklade znamnea asi tolko, ze router oddeli PC pripojene cez wifi od PC pripojenych cez LAN. Teda napr. PC LAN budu v rozsahu 192.168.1.X a PC wifi 192.168.2.X, tym su od seba oddelene.

K problemu:

Ako tak pozeram, tak sme ti napisali vsetko, co treba spravit pre dosiahnutie windows zdielanie.

V kratkosti to zrekapitulujem:

1.Skontroluj sietove nastavenia (IP,maska,brana).
2.Skontroluj pracovne skupiny na jednotlivych PC.
3.Skontroluj, ci mas zapnute zdielane suborov vo firewally, na vsetkych PC, popripade firewally na skusku vypni.
4.Bod 2 a bod 3 spravis rychlejsie postupom od Valmana

Popripade som UPni sietove nastavenia vsetkych PC.
Ja som sa s tam babral ale nezabralo to .........ale nakoniec som zistil ze som taky sprosty az no,zistil som ze mam eset smart security a tam som na firewale zabudol dat jedno nastavenie a preto to cele neislo ja som si stale myslel ze to je kvoli windows firewal alebo kvoli nastaveniu routera ......takze problem vyrieseni diky moc vsetkym za pomoc
Napísať odpoveď