Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ak je zvolenie Radičovej cenou za nezvolenie Gašparoviča, ja tú cenu platiť nemienim. Nie som si vonkoncom istý, že Radičová je nejaké menšie zlo. A len tak mimochodom, ak budeme donekonečna akceptovať výber tzv. menšieho zla, donekonečna si budeme vyberať iba zo zla.
To neznamená, že chcem voliť Gašparoviča. Mám mnoho výhrad aj voči nemu, hoci si myslím, že je to najlepší prezident, akého Slovenská republika doteraz mala. To však nevypovedá o jeho kvalitách, skôr o kvalitách prezidentov pred ním. Asi bude niečo pravdy na porekadle, že kto nič nerobí, nič nepokazí. To však nestačí na to, aby som ho volil.
Musim suhlasit ze Radicova nieje nezavisla. Miki ju riadne koordinuje.

Zas nesuhlasim s Tvrdenim ze Ten kto voli Radicovu je Inteligent atd... A Gasparovica voli len smetie, dno atd...
To je riadne prehnane ... Ludia ho volia lebo sedel ticho ale nic neposral ... Ale zas to tiez nieje najlepsie riesenie.

Ad Bold pismo. A z coho mame volit?? Ukaz mi jedineho Kandidata ktory nema nasrate v hlave a nemam pri tom strach o buducnost Republiky.

Gasparovic?? Prejavuje sa pokorocila senilita ... Do dalsieho volebneho obdobia bude strielat vacsie perly jak Schuster
Radicova?? ma vela much ale zda sa mi ako najlepsie riesenie
Miklosko?? Cirkev, Miliardy pre kostoly, povinne dary cirkvy ... Uz to vidim :)
Martinakova?? Neviem neviem ... Nejak tu zensku nemusim ... Nezveril by som jej post hlavy statu
Melnik?? Mozno dobry kandidat ... ale zas problem z vekom
Bollova?? Nevyjadrujem sa ... "Ja sem v bílem ona v modrém oba jsme rudí" Doma ma urcite Cervenu hviezdu nad postelou.
Sidor ... Neznama tvar.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Shark, uz som sa na predchadzajucej strane vyjadril, ze schovavat sa za volbu mensieho zla je cisty alibizmus. Podrobnejsie som svoj nazor k tomuto klise uz raz vyjadril pri polemikach o zavedeni povinnych volieb- v teme "LUDIA, CHODTE VOLIT!"...
  • Ano, clovek ktory sa rozhodol vytvorit s ostatnymi clenmi svojho druhu spolocenstvo a chce participovat na fungujucom celku, mal by mat logicky svoj podiel na rozhodovani o jeho chode. Napriek tomu som presvedceny, ze sucastou slobodnych volieb by zaroven malo byt slobodne rozhodnutie k volbam neist. A tak nepovazujem za vhodne riesit apatiu potencialnych volicov ulozenim povinnosti, ale tak ako si napisal ty sam: "treba viac motivovať ľudí aby sa zaujímali o politické dianie a aby išli aj voliť." Pre mnohych ludi totiz "mensie" zlo nie je alternativa, ale stale len zlo, s ktorym sa stotoznit odmietaju .

Ja tiez neuznavam ani vacsie, ani mensie zlo, pretoze niekedy "male" zlo moze mat katastrofalne nasledky a naopak "velke" zlo moze priniest obrovsku ocistu. Napriek tomu si myslim, ze zlo je len jedno a bez privlastkov (je jedno, ako si ho prave my pomenujeme, resp. pomenovat chceme). Schovavanie sa za klise v podobe "mensieho" zla je tak len alibizmus, ktorym si clovek nahovara, ze ma ciste svedomie a ze to bol prave on, ktory prispel k zabraneniu moznosti prichodu "vacsieho" zla. Pritom to, co je pre teba "mensie" zlo, pre ineho moze predstavovat "vacsie" zlo...

http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1058236#1058236
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to ze si ty myslis, ze je to alibizmus este neznamena, ze je to spravny nazor

ja som za to, aby boli volby povinne a ak nechces ani jednoho z nich, znehodnot hlasovaci listok a pekne ho ako vsetci ostatni hod do urny
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Tomasito viem ... Pamatam si tie slova. Ale zas sa dostavame do kruhu z ktoreho sme minule vychadzali.
Ked mas na vyber Gasparovica alebo Radicovu (Ja sa uz nepripajam kedze nestiham dojst v Sobotu na 2. Kolo)
Koho zvolis?? Jedno z rieseni je neist volit lebo mi ani jeden Kandidat nesedi, alebo znehodnotit hlasovaci listok. Ale ja mam osobne radsej Radicovu ... viem ze za nou sedi v zakryte Miki bezec a bicyklista ale co mam robit.

Ako tak vidim Gasparovica (a uz sa opakujem) tak sa u neho prejavuje senilita. + Leze mi na nervy s tym ze nie to som nepovedal ... Naco vymyslate?? A pritom to nedavno povedal na zaznam. Do niekolkych rokov to bude clovek z ktoreho sa budu smiat ... Ktory bude potrebovat tahak na Vecernu Hygienu.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Fraza mensie zlo je v tomto pripade brana az moc doslova. Ja napriklad velmi jasne vidim akeho cloveka volit nechcem a teda hlavne aku stranu vonkoncom podporovat nechcem (snazim sa z tohoto vynechat SNS, lebo v dalsom volebnom obdobi asi ani nebudu).

Tym sa staviam na stranu mensieho zla v ponimani, ze hlavne je velmi utopisticke si mysliet, ze pride kandidat, s ktorym budem stopercentne suhlasit.

Ten uryvok, ktory si tu prezentoval Tomasito je presne to, co evidentne vela ludi zerie ale nema ziadnu vypovednu hodnotu. Obalovane kecy s dalsim obalom, ktore nic nepovedia. Co je na tom, ze na svoju kampan pouzila celebrity? To mi znie jak zavist, ze toho Gasparovic schopny nebol.
Jemne vrchol je, ked hovori o tom ako media a v podstate sladke reci predavaju Radicovu. Ake media predavaju Radicovu viac ako Gasparovica? No a natierat med okolo huby je viac vysada inej strany, tej ktora podporuje Gasparovica. (Ak som si dobre vsimol, tak sa to tu zvrhava na to, ktora strana koho podpruje tak som to zaclenil aj sem).

To je asi uplne rovnake ako ked Gasparovic na TA3 povedal Radicovej, ze on teda priznava, ze nema pravdu, ale ze ludia predsa vedia aj tak, kto z nich dvoch ma pravdu. Ved to je uz len chabe podporovanie ignoracie ludu, aby sa uz nad nicim nezamyslala, len pocuvala tych svojich, ktori tu rozdavaju karty.

Co mi je luto na konci tohoto prispevku, ze na dalsie reakcie voci mne si najdem cas v sobotu ci v nedelu a to uz aj tak bude jedno. Bojim sa, ze by som v nedelu tu uz len plakal nad rozliatym mliekom.
Tomasito
VIP
VIP

beardie napísal:to ze si ty myslis, ze je to alibizmus este neznamena, ze je to spravny nazor
Toto ma byt protiargument?

Pozrime sa na paralelu...
  • "To, ze si ty myslis, ze Radicova je "mensie zlo" este neznamena, ze je to spravny nazor" :idea:
A teraz vazne: Kto rozhoduje o tom, ktory nazor je ten spravny?
beardie napísal:ja som za to, aby boli volby povinne a ak nechces ani jednoho z nich, pokaz hlasovaci listok a pekne ho ako vsetci ostatni hod do urny
Ja proti (vid uz spominana tema > LUDIA, CHODTE VOLIT !!!).
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nechceme temu o tom, ze by malo byt povinne pre vsetkych ist volit presunut inam a zakazat to tu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Toto ma byt protiargument?
nie, vidis tam nejaky?
ja ale nikoho neobvinujem z alibizmu a to ze si ja myslim, ze je to mensie zlo, je len moj nazor :idea:
A teraz vazne: Kto rozhoduje o tom, ktory nazor je ten spravny?
kazdy sam za seba, v tom je to kuzlo ;-)
Tomasito
VIP
VIP

beardie napísal:nie, vidis tam nejaky?
Praveze nie, no pre istotu som sa opytal- nech v tom mame jasno : )
beardie napísal:ja ale nikoho neobvinujem z alibizmu a to ze si ja myslim, ze je to mensie zlo, je len moj nazor :idea:
Odhliadnuc od toho, ze islo viac o frazu ako vlastny, t.j. tvoj nazor...

Ked uz sme raz na diskusnom fore, mohol som na margo tohto tvojho nazoru napisat moj nazor? Kedze mas rad slovicka:
  • "Diskusia - výmena názorov na istú vec, rokovanie, rozprava, beseda, debata"
A pokial ide o to "obvinenie", napisal som konkretne dovody, preco povazujem schovavanie sa za frazu "mensieho zla" za alibizmus. Ze si doteraz nedokazal vecne zareagovat a miesto toho sa uchylujes k svojej tradicnej demagogii? Hold, beardie.

//autoeditácia príspevku ( 03 Apr 2009, 4:03 )
Tomasito napísal: Schovavanie sa za klise v podobe "mensieho" zla je tak len alibizmus, ktorym si clovek nahovara, ze ma ciste svedomie a ze to bol prave on, ktory prispel k zabraneniu moznosti prichodu "vacsieho" zla. Pritom to, co je pre teba "mensie" zlo, pre ineho moze predstavovat "vacsie" zlo...
>
beardie napísal:to ze si ty myslis, ze je to alibizmus este neznamena, ze je to spravny nazor
Bingo! :smt056
beardie
Redeemer
Redeemer

to ze si ty myslis, ze moj nazor je alibizmus respektujem, ale nesuhlasim ;-)

ja vidim preslapy u oboch, u niekoho ich je viac, u niekoho menej, z toho vychadza mensie zlo, chapala?

totiz ten kto nepojde volit, nema ani len najmensie pravo potom v nasledujucich 5 rokoch cokolvek povedat o buducom prezidentovi alebo jeho proti kandidatovi, lebo sa na volby vykaslal

to co si ma citoval - ano, chapem co tym chces povedat, povedz to ale raz a nie xkrat za sebou (v tomto pripade x == 2, uvidime kolkokrat do zajtra sa hodnota x zvysi), potom to uz totiz nevyzera ako tvoj nazor na vec, ale ako agitacia za tvoj nazor

Pinhead: ano, nemozes ale potom pocas celeho volebneho obdobia povedat nic proti, kedze si sa "musel" zdrzat - je to pravo, ale ty potom nemas jedine pravo nadavat na klady a zapory buducej vlady/prezidenta, lebo si nebol ochotny obetovat pol hodinu za 5 rokov pre tento stat, nesuhlasis ani s jednym, hod prazdny listok, ake lahke

funguje to tak v niektorych inych rozvinutejsich krajinach a nezda sa mi, ze by to nejak znizovalo uroven ich volieb, je samozrejme rozdiel medzi takymito demokratickymi volbami a volbami komunistickymi, kde bol na vyber "az" jeden kandidat...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

beardie napísal:Pinhead: ano, nemozes ale potom pocas celeho volebneho obdobia povedat nic proti, kedze si sa "musel" zdrzat - je to pravo, ale ty potom nemas jedine pravo nadavat na klady a zapory buducej vlady/prezidenta, lebo si nebol ochotny obetovat pol hodinu za 5 rokov pre tento stat, nesuhlasis ani s jednym, hod prazdny listok, ake lahke

funguje to tak v niektorych inych rozvinutejsich krajinach a nezda sa mi, ze by to nejak znizovalo uroven ich volieb, je samozrejme rozdiel medzi takymito demokratickymi volbami a volbami komunistickymi, kde bol na vyber "az" jeden kandidat...
Budem trochu OT, ale zareagovať na toto musím..... Už tu raz téma o voľbách bola.... Tiež sa tam objavili názory, že voľby by mali byť povinné.... Vtedy som reagoval podobne, teda, že je to PRÁVO, nie POVINNOSŤ..... Demokratický štát má ľuďom umožňovať a povoľovať, nie prikazovať a určovať povinnosti (myslím tým bežné veci..... nie trestné činy a podobné akcie).... Ale na strane druhej uznávam to, že pokiaľ sa niekto volieb nezúčastní, tak potom nemá čo pi***** na to aké pomery vládnu..... Čo sa mňa konkrétne týka, niektoré voľby chodím voliť a niektoré nie..... Napr. prezidentské a parlamentné áno, voľby do EU parlamentu a VUC nie..... Prečo??? No preto, lebo tie európske osobne nepovažujem za legitímne (a teda to, že nejdem voliť, je istá forma nesúhlasu) a tie do VUC a samospráv ma jednoducho vôbec nezaujímajú, je mi jedno, či je tam pajác z SDKU či Smeru..... viem si predstaviť lepšie formy vlády ako je "zastupiteľská demokracia"......
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No neda mi to, ale len tak okrajovo k tomu. Ja zrovna VUC volby mam rad. Aj ked sa obcas objavi niekto, koho by som tam nechcel, hlasujem za osobu, ktora sa mi najviac paci a je mi totalne jedno, ci ma sancu uspiet alebo nie.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Pinhead napísal:..... viem si predstaviť lepšie formy vlády ako je "zastupiteľská demokracia"......
Napr.?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Otázka: Keby ste vtedy mohli rozhodnúť, či povolíte prelety lietadiel NATO, súhlasili by ste?

Odpoveď Ivety Radičovej: „...súhlasila by som s tým.“

:: rozhovor v deníku SME
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Otázka sa týka k preletom v roku 1999 alebo celkovo k preletom? A po druhé teraz sme členmi NATO, tak si myslím, že momentálne súhlas na prelet nemusí dávať nikto...
Tomasito
VIP
VIP

Sagittarius napísal:Otázka sa týka k preletom v roku 1999 alebo celkovo k preletom?
>
Je desať rokov od bombardovania Juhoslávie. Keby ste vtedy mohli rozhodnúť, či povolíte prelety lietadiel NATO, súhlasili by ste?

"Zastaviť vojnu v Juhoslávii bolo nevyhnutné, súhlasila by som s tým"

http://volby.sme.sk/c/4367209/radicova- ... smeru.html
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

No jo Ivetka..

Si ty ale spina...

Pojdem volit Gasparovica pretoze sa radsej smejem ako zvracam... nie ze by bolo cokolvek z toho pri volbe prezidenta vyhra, ale predsa..
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

nepojdem volit nikoho, lebo nemam volicsky preukaz :lol:

:roll: ale gasparovic nieje o nic mensia spina.. to len tak na vyvazenie
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

skoda, ze nepostupila martinakova, ale budem volit radsej ivetu ako dedula
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Prelet lietadiel? Preco nie. Chceli sme sa stat sucastou NATO a pre lietadla je Slovensko aj tak len maly flak, bolo by to len zbytocne provokacne gesto.
Napísať odpoveď