Prvý krát za volantom

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Prvý krát za volantom

Príspevok od používateľa mihalswk »

V kolkých rokoch ste sedeli prvý krát za volantom?? ,.,.,.,.,.
ja som mohol mat asi 12 - 13 ,.,.,.nepamatam
Pezzo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

ja v 13ich, a odvtedy pomerne casto, pricom tento rok budem mat 17...
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

9

ale to som bol ocovy na kolenach...ale sam ked som mal 13
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

niekde okolo 6-7 rokov som pravidelne "soferoval" Karosu, kedze bol dedo autobusar a ked som bol uneho v lete na prazdninach tak som s nim jazdil :-P

... sam som prvy krat sedel za volantom a pohol autom asi v 13, 14 ? ? ? ...
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

stovecku v 10 som sa nevedel inak pohnut len tak aby gumy zahrabali a pekaca v 11
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozi3 »

No ja prv než som chytil volant v aute a išiel, som sedel na traktore a tam sa v podstate učil aj základy, si myslím že traktor je dobrý na učenie :lol: To som vtedy začal chodiť do školy, ale už si to nepamätám presne, takže tiež okolo 7 rokov - na traktore a o niečo neskôr aj na aute už sám, ale to bolo len také že - 5m. dozadu a 5m. dopredu :lol: Ešte že som patril vzrastovo ku tým vyšším a niečo som aj videl cez to čelné sklo :P
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Ešte som nesedel.. ako šofér na viac ako 50m teda.. Myslíte, že bude problém s vodičákom? Mám 15, vodičák je tu už zachvíľu..
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

keď som mal 13 .... vv 14 som už vedel šoférovať samozrejme nepoznam zakony a tak ... ale date mi auto pohnem s nim ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to nezalezi od toho ci si uz v aute sedel alebo nie ... uvidis v autoskole :-) ... poznam najmenej dvoch ludi co sedeli prvy krat v autoskole za volantom a nesoferuju zle :-) ...

//autoeditácia príspevku ( 05 Apr 2009, 13:47 )
Flinstone -> soferovanie nieje o tom ci sa pohnes s autom z miesta :-) ... ani o tom ci jazdis po bocnej ceste pri baraku ... soferovanie nespociva v troch pedaloch a volante, ale aj v tom co sda deje na ceste, v rieseni nekonecneho radu situacii :-) :-) ...
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Innocence napísal:Ešte som nesedel.. ako šofér na viac ako 50m teda.. Myslíte, že bude problém s vodičákom? Mám 15, vodičák je tu už zachvíľu..
3 roky je fakt chvíľa :lol:

V autoškole ťa všetko naučia. To sa nemáš čoho báť. Ja som 1. krát sám riadil asi týždeň pred 1. jazdou v autoškole a predstav si, že aj napriek tomu som vodičák spravil na 1. krát :D . Veď autoškola je na to, aby ťa to tam naučili.
nordkapp_pb napísal: soferovanie nieje o tom ci sa pohnes s autom z miesta :-) ... ani o tom ci jazdis po bocnej ceste pri baraku ... soferovanie nespociva v troch pedaloch a volante, ale aj v tom co sda deje na ceste, v rieseni nekonecneho radu situacii :-) :-) ...
súhlasím
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Innocence napísal:Ešte som nesedel.. ako šofér na viac ako 50m teda.. Myslíte, že bude problém s vodičákom? Mám 15, vodičák je tu už zachvíľu..
Nemusi byt ziaden problem.
Ja som pred vodicakom nejazdil vobec. Akurat parkrat z Brachom na parkovisku rozbehy atd.
Zvysok bol len z Pozorovania lebo som vzdy jazdil ako spolujazdec.
V autoskole som mal akurat tak stres ci sa zmestim, ci to stihnem a pod.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No na kolenách otcovi už v nejakých 7 rokoch a priamo sám za volantom asi v 13 rokoch. Celkom mi to pomohlo, lebo keď si spomeniem, aké som mal nervy sa pohnúť, keď som sedel sám v aute s otcom a on mi hovoril, čo mám robiť. Nechápal som, zdalo sa mi to strašne komplikované. Keby mi to začal vykladať až inštruktor v autoškole, asi ju ešte doteraz robím :lol: Ale nie, párkrát to treba vyskúšať a presvedčiť rodičov, aby vás nechali ísť za volant, lebo v autoškole vám to fakt pomôže, keď budete mať základy rozbehu auta a aké také malé skúsenosti v jazde.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hlavne je dobre si vybrat dobru autoskolu, kde ti vysvetlia vsetky zaklady, nie len ze ta posadia do atua a povedia pomaly pridavaj a plynule pustaj spojku ... takto vedeni ziadi su ti ktori vytacaju auto do nepricetnosti a kape im to na prechodoch a krizovatkach ...

... ja nedam nad autoskolu dopustit ... vsetko bolo dopodrobna vysvetnele ... najtazsie je adaptovat sa na citlivost spojky .. preto sme mali na zaciatku skvely trening -> v miernom kopceku si mal auto udrzat na mieste iba pomocou spojky (bez brzd, plynu) a potom sa pomaly rozbehnut (bez plynu) ... tam dostanes skvely cit do nohy :-) ... (( a nie, netrpi spojka viac ako pri debilnom vytacani motora a plynulom pustani spojky, pripadne style priskokom vpred :-) ))
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Keď som bola malá a hrávali sme sa na šoférov, to neviem, koľko som mala rokov a druhýkrát, to bolo tak v 17r. Pred tým, ako som si začala robiť oficiálne vodičák. :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp mal som to uplne rovnako :)
Problem bol ze 1.2HTP to bezproblemu zvladla ale ked som sadol do Corsy 1.0 ani za svet. Ten motor bol vo volnobehu tak slaby ze som to musel kombinovat s plynom.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nj ja som toto robil na dechtovej F I, ""s krutym krouťákem vocpoda"" a jazdy taktiez na dechtovom C3 (hrozne auto !), takze to az taky problem nebol :-) :-) ... ale este teraz to bezne pouzivam napr. v kolonach pri pomalom posuvani ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Napodobne :) Ja na svojej Fieste (1.4TDCi) mam tiez krutak uplne oddola a je to skvele. Podzemne parkoviska ... Nestojim na brzde len to drzim spojkou. V kolonach 1,2 bez problemu na spojke a 3 uz mierne nestiha.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

noo ja som sa prvykrat pohol teda aj nieco presiel s Fiatom Ducatom a bolo to v 14-ich..
wrtulka33
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

ja v 15tich.. :)
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

to som tu len ja taká lama ktorá nevie poriadne jazdiť na aute ??
1krát to bolo v 17 čiže asi pred 3 týždňami a bolo to fajn, aj keď žiadna sláva,ale vďačím zato svoju naj.kamarátovi :oops:
Napísať odpoveď